Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2020-12-01 08:17:34)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis registreeriti 168 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 55 varavastast kuritegu, sealhulgas 26 vargust. Registreeriti 6 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja sai vigastada 7 inimest. Tabati 55 alkoholijoobes sõidukijuhti ja seitse narkojoobes sõidukijuhti.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

27. novembril teatati politseile, et Kristiines Seebi tänaval tungis 40-aastane mees kallale enda elukaaslasele, 44-aastasele naisele ja tekitas kehavigastusi. Politsei pidas 40-aastase mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selguvad menetluses.

27. novembril teatati politseile, et Lasnamäel Ümera tänaval lõi 35-aastane mees korduvalt enda abikaasat, 38-aastast naist. Politsei pidas 35-aastase mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selguvad menetluses.

27. novembril teatati politseile, et Põhja-Tallinnas Luste tänaval läks 23-aastane mees kallale enda elukaaslasele, 22-aastasele naisele ja tekitas kehavigastusi. Juhtunu täpsemad asjaolud selguvad menetluses.

28. novembril teatati, et Kesklinnas Vana-Viru tänaval klubis ründas seni tuvastamata mees 18-aastast ja 19-aastast neidu. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

28. novembril teatati, et Haaberstis Õismäe teel korteris lõi 29-aastane mees oma elukaaslast, 18-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni ning kiirabi kontrollis naise vigastused.

28. novembril teatati, et Lasnamäel Majaka tänaval korteris tekkis konflikt alkoholijoobes elukaaslaste, 26-aastase mehe ja 18-aastase naise vahel. Politseinikud pidasid naise kinni.

28. novembril teatati, et Kesklinnas Sadama tänaval hotellis lõi 39-aastane mees oma elukaaslast, 25-aastast naist. Kiirabi toimetas naise haiglasse kontrolli ja politseinikud pidasid mehe kinni.

28. novembril teatati, et Lasnamäel P. Pinna tänaval korteris ründas alkoholijoobes 42-aastane mees oma elukaaslast, 42-aastast naist. Konflikti juures viibis ka alaealine laps. Politseinikud pidasid mehe kinni.

29. novembril teatati politseile Mustamäe linnaosas Sütiste teel toimunud kaklusest, mille käigus 21-aastane mees lõi 37-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

29. novembril teatati politseile, et Haabersti linnaosas Astangu tänava korteris lõi ja kägistas mees tuttavat 39-aastast naist. Mees lahkus enne politsei saabumist. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

29. novembril teatati politseile Haabersti linnaosas Rehe tänava korteris toimunud tülist endiste elukaaslaste vahel, mille käigus said 32-aastane naine ja 33-aastane mees kehavigastusi. Mõlemad osapooled olid joobes. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamsel.

Vargused

28. novembril teatati, et Kesklinnas Oru tänaval on sisse murtud eramusse ja varastatud sealt ehteid. Kahju 20 000 eurot.

28. novembril teatati, et Kristiines Mustamäe teel vastastati kaupluse eest lukustamata jalgratas. Kahju 4000 eurot.

28. novembril teatati, et Lasnamäel Suur-Sõjamäe tänaval on kinnisel territooriumil seisnud sõidukilt varastatud neli rehvi ja üks velg. Kahju on üle 1000 euro.

28. novembril teatati, et Kesklinnas Kaubamaja tänaval kaupluses peeti kinni naine, kes varastas kosmeetikatooteid 1000 euro väärtuses.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

29. novembril teatati politseile kaklusest Maardu linnas Kallasmaa tänava korteris, mille käigus 48-aastane mees lõi mitu korda rusikaga näkku tuttavale 32-aastasele mehele. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

29. novembril teatati politseile, et Paldiski linnas Rae tänava korteris lükkas 44-aastane mees enda elukaaslast, 50-aastast naist, mille tagajärjel naine kukkus ja sai vigastusi. Politsei pidas mehe lükkamises kahtlustatavana kinni.

29. novembril teatati politseile, et Maardu linnas Keemikute tänaval lõi 43-aastane mees enda endist elukaaslast, 32-aastast naist. Politsei pidas mehe löömises kahtlustatavana kinni.

Juhtum piiril

27. novembril koostati lahkumisettekirjutus 1986. aastal sündinud Ukraina kodanikust mehele, kes 21. novembril tabati autoroolist alkoholijoobes. Mehe viisa tühistati ja talle määrati sissesõidukeeld kuueks kuuks.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Avaliku korra raske rikkumine

27. novembri hilisõhtul sai politsei väljakutse Põltsamaa valda, kus joobes 24-aastane mees oli püüdnud noaga rünnata kahte tuttavat. Keegi vahejuhtumis viga ei saanud. Politsei pidas joobes mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ning viis esmalt arestikambrisse kainenema.

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

28. novembri õhtul teatati politseile, et Tartus Põhja puiestee korteris lõi 38-aastane mees oma abikaasat. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Juhtunu täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

27. novembril teatati politsei, et Tartus Kaunase puiestee korteris oli 81-aastane mees löönud oma eakat abikaasat. Meedikud viisid naise tervisekontrolliks haiglasse. Mees peeti kinni ja toimetati arestimajja.

Viljandimaa

Kehaline väärkohtlemine

27. novembril said operatiivteenistused väljakutse Viljandi valda, kus vajas abi lõikehaavaga 54-aastane joobes mees. Meedikud toimetasid mehe TÜ kliinikumi. Mis keskealise mehega juhtus ning kust sedavõrd raske vigastuse sai, seda selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

Juhtumid piiril

27. novembril kella 15.35 ajal kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 69 päeva seadusliku aluseta, neist ühe päeva Eestis. Isikule koostati lahkumisettekirjutus ning kehtestati 1,5 aastaks sissesõidukeeld, misjärel lahkus mees Venemaa Föderatsiooni.

27. novembril kontrollisid Lõuna prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse ametnikud Jõgevamaa erinevaid ettevõtteid selgitamaks, kas töötajatel on seaduslik alus Eestis viibimiseks ja töötamiseks.

Kokku kontrolliti kuute juriidilist ning 28 füüsilist isikut ning tuvastati, et kümne Valgevene ja kaheksa Ukraina kodaniku töötamine ei olnud Politsei- ja piirivalveametis nõuetekohaselt registreeritud. Lisaks tuvastati, et seitse Ukraina kodanikku viibivad Eestis seadusliku aluseta. Kõikidele isikutele määrati rahatrahv ning seadusliku aluseta riigis viibivatele Ukraina kodanikele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ja kohaldati kuueks kuuks sissesõidukeeld.

28. novembril kella 16 paiku peatasid piirivalvurid Võru-Mõniste-Valga maanteel kontrollimiseks Läti Vabariigist saabunud Eesti numbrimärgiga Mercedese kaubiku, mille kontrollimisel avastati

selle salongist 10 000 Valgevene maksumärkidega sigaretti. Mees ühes kaubaga anti edasisteks menetlustoiminguteks üle Maksu-ja tolliameti kolleegidele.

29. novembril kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Gruusia numbrimärgiga sõidukit ning selle roolis olnud Ukraina kodanikku, kel polnud piirivalvuritele esitada liikluskindlustust tõendavat dokumenti. Juhile tehti suuline hoiatus, misjärel pöördus ta tagasi Venemaa Föderatsiooni vormistamaks rahvusvahelist liikluskindlustuse poliisi.

29. novembril kella 19.30 ajal avastasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis kontrollitud Venemaa numbrimärgiga sõiduautost Volkswagen Tiguan kiirusmõõteseadet avastava või selle tööd häiriva seadme ehk antiradari, mille omamine ja kasutamine Eestis on keelatud.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Röövimine

29. novembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Narvas Hariduse tänaval löödi 49-aastast meest. Lisaks lasti talle näkku pipragaasi ning võeti ära tema koer. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kehalised väärkohtlemised

27. novembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Narvas Tallinna maantee korteris lõi 49-aastane mees oma elukaaslast, tekitades kannatanule füüsilist valu. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

28. novembril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Keskallee korteris ründas 37-aastane mees oma vanaema, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

28. novembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Kohtla-Järvel Põhja allee korteris lõi 58-aastane mees oma elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Ähvardamine

28. novembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Kohtla-Järvel Olevi tänava korteris ähvardas 43-aastane mees naist. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Vargused

27. novembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Narvas varastati Rakvere tänavalt maja juurde pargitud sõiduauto Alfa Romeo 156. Kahju on 700 eurot.

28. novembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Narvas P. Kerese tänava kaupluses möödus 47-aastane mees kassadest alkohoolse joogi eest tasumata. Kaupluse turvatöötaja pidas mehe kinni ning andis üle politseile.

28. novembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Sillamäel I. Pavlovi tänava kaupluses möödus 28-aastane mees kassadest kauba eest tasumata. Kaupluse turvatöötaja pidas mehe kinni ning andis üle politseile.

29. novembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Narvas Tallinna maantee kaupluses möödus 43-aastane mees kassadest alkohoolse joogi eest tasumata. Kaupluse turvatöötaja pidas mehe kinni ning andis üle politseile.

Arvutikelmused

27. novembril laekus Narva politseijaoskonda avaldus, et naine sai kõne väidetavalt pangatöötajalt, kelle sõnul on tema pangakontot kuritarvitatud. Kannatanult küsiti tema Smart-ID koode, et taastada pangakonto turvalisus. Seejärel kadus kannatanu pangakontolt ligikaudu 395 eurot.

28. novembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et naine sai kõne tundmatult inimeselt, kes rääkis, et tema pangakontot on kuritarvitatud ning pakkus naisele, et teeb tagasimakse tehingu. Kannatanult küsiti tema Smart-ID koode, mille naine ka andis. Seejärel kadus kannatanu pangakontolt ligikaudu 4885 eurot.

Juhtumid piiril

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 27. novembril kella 11.00 ajal Eestisse sisenemisel Ukraina kodanikku. Kuna naisel puudusid asjakohased dokumendid, siis tõkestati tal riiki sisenemine ning saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 29. novembril kella 15.00 ajal Eestisse sisenemisel kahte Vene Föderatsiooni kodanikku. Kuna meestel puudusid asjakohased dokumendid, siis tõkestati neil riiki sisenemine ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehalised väärkohtlemised

28. novembril sai politsei teate, et Haapsalus lõi alkoholi tarvitanud 32-aastane mees korteris oma 40-aastast elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

27. novembril sai politsei teate, et Uuemõisa alevikus lõi alkoholi tarvitanud 37-aastane mees korteris oma 36-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Pärnumaa

Avaliku korra raske rikkumine

29. novembril sai politsei teate, et Põhja-Pärnumaa vallas Vändra alevis tänaval löödi alkoholi tarvitamisel tekkinud konflikti käigus 26-aastast meest, kes sai viga.

Kehaline väärkohtlemine

28. novembril sai politsei teate, et Paikuse alevikus lõi 46-aastane mees elumajas tuttavat 37-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas, 46-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Vargus

27. novembril sai politsei teate, et eelneval ööl varastati Põhja-Pärnumaa vallas suvemaja lukustatud abihoonest aiatööriistu. Vargusega tekitati kahju ligi 430 eurot.

Kelmus

27. novembril alustati kriminaalmenetlust selles, et oktoobrikuu alguses leidis Pärnus elav 46-aasstane naine sotsiaalmeediast investeerimisettevõtte pakkumise, mille töötajad juhendasid naist internetikeskkonnas oma raha kandma välismaistele pangakontodele ning raha väljavõtmiseks kästi tal tasuda ka tulumaks. Naine pole aga tänaseni tagasi saanud välismaistele pangakontodele kantud raha. Kahju tekitati ligi 7200 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab informatsiooni
vastava ringkonnaprokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.