Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valmis Maaeluministeeriumi kaasamiskava (2021-02-23 08:48:46)

Maaeluministeerium sai valmis oma valitsemisala 2021. aasta ühtse kaasamiskava, kuhu on koondatud tänavused olulisemate õigusaktide eelnõud ja koostööüritused.

Kaasamiskava eesmärk on asetada kõik Maaeluministeeriumi ja tema valitsemisala asutuste olulised õigusaktide eelnõud ning teavitusüritused ühtsesse raamistikku. "Ühine dokument annab meie koostööpartneritele võimaluse paremini oma aega plaanida ja õigeaegselt sõna sekka öelda," ütles Maaeluministeeriumi kantsler Tiina Saron.

Tiina Saroni sõnul on koroonakriisi ajal teavitus liikunud rohkem virtuaalkeskkondadesse. "Tuleb leida võimalusi suurendada partnerite ja esindusorganisatsioonide rolli info levitamisel. Teave peab sujuvalt liikuma ministeeriumist organisatsioonidele, sealt liikmeteni ja meile tagasi," sõnas kantsler. "Varajane teavitus aitab saavutada läbipaistvat otsustusprotsessi ja tasakaalustatud ning tulemuslikku koostööd."

Kaasamiskava on avaldatud Maaeluministeeriumi kodulehel. Kava uuendatakse aasta läbi sõltuvalt vajadusest ja toimuvatest arengutest.

Maaeluministeeriumi 2021. aasta keskne kaasamiskava sisaldab 8 seadus- ja 44 määruseelnõud. Iga kohta neist on ajakavas kirjas kontaktisik, sihtrühm ja eesmärk.

Taust

Varasema kogemuse põhjal on üks kaasamiskava hea näide Vabariigi Valitsuses kinnitamisjärge ootavpõllumajanduse ja kalanduse valdkonna arengukava aastani 2030 (PõKa 2030), mille koostamises osales aastatel 2017‒2020 üle 500 asjatundja ligi 150 organisatsioonist. PõKa 2030 eesmärkidega on seotud 19 tegevuskava ja üritust, näiteks Eesti toidu programm ja avatud talude päev.

Eraldi tabelis on kirjas 32 ministeeriumi koostööpartnerite üritust, näiteks Eesti Külaliikumise Kodukant korraldatav aasta küla konkurss, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja keskkonnafoorum, Eesti Toiduainetööstuse Liidu koostöökonverents ning Eesti Maaülikooli mõttetalgud.



Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.