Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
22. märtsist saab vastata RMK metsaviktoriini küsimustele (2021-03-23 08:11:49)


Oandu-Ikla matkatee läbib ka launist Lahemaad.
Foto autor: Jaak Neljandik

RMK metsaviktoriin viib juba 20. korda õpilased ja õpetajad metsaradadele - algselt interneti vahendusel, seejärel looduses.

"Metsaviktoriin on hea võimalus pakkuda ajutiselt distantsõppel olevatele õpilastele avastamisrõõmu ja huvitavaid teadmisi meie loodusest. Tänavusel Lahemaa rahvuspargi juubeliaastal viivad paljud küsimused meie vanima rahvuspargi radadele avastama põhjaranniku lahtesid ja soid, kivirahne ja loodusradu. Muuhulgas saab teada, kuidas Une-Mati Lahemaal seikles ja kus jäi pooleli Kalevipoja künnitöö, kust tulid suured rändrahnud ja kuidas saame loodust prügist puhtana hoida," tutvustas viktoriini tänavust fookust RMK külastuskorraldusosakonna teabejuht Tiina Neljandik.

Viktoriinist on oodatud osa võtma kõik kooliõpilased nii eesti kui vene keeles. Vastamine toimub klasside kaupa, kuigi iga õpilane vastab iseseisvalt. Küsimusi on kaks komplekti, üks 1. - 4. ja teine 5. - 12. klassile. Võitjad selgitatakse välja kolmes vanuseklassis: 1. - 4. klass, 5. - 9. klass, 10. - 12. klass. Küsimustele vastamisel võib kasutada abimaterjale ning pidada nõu õpetaja ja teiste õpilastega- seda ikka selleks, et üheskoos loodust paremini tundma õppida.

Viktoriin on vastamiseks avatud 22. märtsist 29. aprillini, tulemused kuulutatakse välja 3. mail.

"Iga vanuserühma 10 parimat klassi saavad auhinnaprogrammi neile sobivaimas RMK külastuskeskuses, kusjuures auhinna juurde kuulub ka bussisõidu kompensatsioon kuni 200 eurot kohalesõiduks. Lisaks tunnustame auhindadega ka parimate klasside juhendajaid," lausus Tiina Neljandik.

Viktoriin on leitav RMK Loodusega koos kodulehelt http://www.loodusegakoos.ee/metsakool/metsaviktoriin.

Infot metsanduse ajaloo, metsa eluringi, metsatööde ja -hüvede kohta leiab kodulehtedelt loodusegakoos.ee/puuri-uuri ja rmk.ee/eluring. Metsaviktoriini kohta saab lisainfot ja abi e-posti aadressil metsaviktoriin@rmk.ee.

Allikas: RMK pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.