Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
23. märtsil tähistab Keskkonnaagentuur rahvusvahelist meteoroloogiapäeva virtuaalse konverentsiga (2021-03-23 08:24:26)


23. märtsil tähistab Keskkonnaagentuur rahvusvahelist meteoroloogiapäeva virtuaalse konverentsiga "Ookean, meie kliima ja ilm." Konverentsil juhitakse tähelepanu sellele, et ilma ja kliimaga seotud protsessid ei toimu vaid atmosfääris. Ligi 70% Maa pinnast katab ookean, mis on ilmaprotsesside mootoriks ning kannab ühtlasi keskset rolli kliimamuutuste mõistmisel. Lisaks räägitakse ilma, kliima ja keskkonnaseisundi muutustest, eriline tähelepanu kuulub Läänemerele ning selle ümbrusele.

Käesoleval aastal oleme virtuaalkonverentsi ettekanded seadnud nii, et tekiks seos nii ookeani, kliima kui ilmaga. " Saame pilgu heita Arktikasse- piirkonda, mis kannab olulist rolli nii Eesti ilma kujunemisel kui maailma kliima reguleerimisel laiemalt ning samas räägime Eesti ilma jälgimisest, kliimanäitajatest ning Läänemere seisundist ja elustikust muutuvate mõjude taustal," avas Keskkonnaagentuuri juht konverentsi sisu.

"Eestlasele võib ookean tunduda kauge ja abstraktsena, ometi on just Atlandi ookeani ja Põhja-Jäämere kohal kujunevad õhumassid need, mis meie ilma kujundavad. Läänemere äärse rahvana puudutab meid sügavalt kõik merekeskkonnaga seonduv - oma geomorfoloogiliste iseärasuste tõttu on Läänemeri ühtmoodi tundlik nii inimtegevusest kui muudest teguritest tulenevate negatiivsete survetegurite suhtes," lisas Ala ning lisas, et ka kliimamuutused ei lähe siit mööda.

Rahvusvahelisel meteoroloogiapäeval on üleilmselt fookusesse võetud kaks peamist mõtet- esiteks viidatakse ookeanile, kliimale ja ilmale kui ühtse Maa süsteemi komponentidele, teiseks juhitakse tähelepanu ÜRO säästva arengu algatusele "Ookeaniteaduste dekaad kestliku arengu hüvanguks (2021-2030)"- viimase eesmärk on ookeani tervise parandamiseks koondada sidusrühmad ning suurendada teaduse osakaalu toetamaks innovatsiooni ja otsustusprotsesse.

Konverentsi korraldav Keskkonnaagentuur on Maailma Meteoroloogiaorganisatsiooni (WMO) partnerasutus Eestis. Oma töös juhindub Keskkonnaagentuur WMO soovitustest ja juhistest ning ilma, kliimat ja keskkonnaseisundit (sh ka merekeskkonda) puudutavad tegevused on tihedalt seotud Keskkonnaagentuuri igapäevatööga.

Konverents algab 23. märtsil kell 10 ja toimub veebi vahendusel. Osalemiseks minge veebiaadressile www.worksup.com ja kasutage event ID: meteo2021.

Konverentsi kavaga saab tutvuda siin: Virtuaalne konverents "Ookean, meie kliima ja ilm" | Keskkonnaagentuuri koduleht

Allikas: Keskkonnaagentuuri pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.