Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valitsus uuendas Uue-Võidu maastikukaitseala eeskirja (2021-03-26 08:32:27)

Valitsus kinnitas Uue-Võidu maastikukaitseala uue kaitse-eeskirja. Inimeste liikumist selles Viljandimaa tuntud puhke- ja sportimiskohas uus kord ei piira, küll aga tagab sealsete väärtuste parema kaitse.

Sakala kõrgustiku põhjaosa iseloomuliku maastiku, Uue-Võidu mõisa pargi ja tammeallee hoidmiseks, säilitamiseks ja tutvustamiseks loodud maastikukaitseala uuendatud eeskiri paneb rõhku säästva puhkemajanduse ja elukeskkonna arengule ning tasakaalustatud keskkonnakasutusele.

Inimestel on jätkuvalt lubatud maastikukaitsealal viibida, korjata seal marju ja seeni, püüda kala ning pidada jahti.

Alal on keelatud uuendusraie, välja arvatud kaitseala valitseja nõusolekul hall-lepikutes. Piiranguvööndis on keelatud energiapuistute rajamine ja maavarade kaevandamine. Mitmete tegevuste puhul tuleb küsida kooskõlastust Keskkonnaametist.

Viljandi maakonnas Viljandi valla Karula, Aindu ja Peetrimõisa külas asuva kaitseala piire on korrigeeritud vastavalt looduslikele piiritähistele ja kinnistupiiridele. Selle tulemusel väheneb kaitseala pindala 1,8 hektari võrra - 49,9 hektarile. Suur osa kaitsealast - 47,7 ha - asub eramaal.

1964. aastal loodud Uue-Võidu maastikukaitseala eeskirja uuendamine on osa kaitse-eeskirjade ülevaatamisest ja nüüdisajastamisest, millega ministeerium juba mitu aastat tegeleb. Kõik kaitse-eeskirjad tuleb 2023. aasta 1. maiks viia kooskõlla looduskaitseseadusega. Selle aasta alguse seisuga on Eesti 431-st kaitsealast 86% uuendatud kaitsekorraga.



Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.