Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Sind ootavad Jaapani taimed, säntpooliad, pikeerimise töötuba ja võimlejad! (2021-05-14 08:51:55)

Hea taimesõber

Tallinna Botaanikaaia suvehooaeg on avatud ja põnevat uudistamist leidub meie juures nii suurtele kui ka väikestele. Eile pärastlõunal sai meist Taimeriigi Suursaatkond ja mastis lehvib Taimeriigi lipp. Vaata fotogaleriid Taimeriigi Suursaatkonna lipuheiskamiselt.

Sel ja järgmisel nädalal toimub mitmeid üritusi, millest tasub kindlasti osa võtta. Meenutame, et seoses riikliku eriolukorraga kehtivad meilgi piirangud ja üritustel saab osaleda piiratud arv inimesi.

Õitsev aed on aga jätkuvalt kõigile avatud iga päev kell 10.00 - 19.00.
Sel nädalavahetusel kostitab botaanikaaia külalisi taaskord populaarne Nobe kohvikäru.

Tere tulemast Taimeriigi Suursaatkonda!


Jaapani taimede ringkäigud Urmas Laansooga

Taimeriigi Suursaatkonna esimene kuu on pühendatud Jaapanile.


Ringkäigud Jaapani taimede tundmaõppimiseks toimuvad 15. mail, 22. mail ja 29. mail kell 12.00. Ringkäik avamaal kestab 1,5 tundi.

Saame teada, kui palju kasvab Jaapanis taimi, kes on Jaapani rahvuspuu ja rahvuslill ning milliseid Jaapani päritolu taimi saab Eestis kasvatada. Juhendab Urmas Laansoo.

Maksimaalne osalejate arv 9.

Kogunemine kell 12 kassa juures, seespool väravaid. Töötuppa pääseb sissepääsupiletiga: täiskasvanu 5.50 € ja õpilane/pensionär 3 €.


Registreerin


15. mai töötuba: taimede pikeerimine

Mis on taimede pikeerimine, milleks see tegevus vajalik on, kuidas seda teha ja mida tähele panna. Teeme näpud mullaseks ning õpime selgeks töövõtted ja pikeerime mõned peiulilled ning kurgid.

Töötuba viib läbi Tallinna Botaanikaaia aednik Tiina Marjapuu.

Töötuba toimub õues 15. mail kell 12.00. Maksimaalne osalejate arv 9.



Kogunemine kassa juures, seespool väravaid. Töötuppa pääseb sissepääsupiletiga: täiskasvanu 5.50 € ja õpilane/pensionär 3 €.


Registreerin



Õuevõimlemine botaanikaaias 23. ja 30. mail

Tallinna Botaanikaaed ja võimlemisühing Idla Eesti Selts tähistavad oma juubeliaastat ning kutsuvad huvilisi õuevõimlemisele.

Mitmel pühapäeval saab head energiat ammutada Idla pargivõimlemisega. Kunagise Eesti võimlemise suurkuju Ernst Idla loodud liikumismetoodika on dünaamiline, lihtne, haarav ega eelda mingit eriettevalmistust. Idla võimlemise eesmärgiks on tervis ja elurõõm, keha valitsemine, koordinatsioon, heaolu. Harjutusi tehakse nii kombineeritult liikumisel muusika saatel ja ka lihtharjutustena. Vahendina kasutatakse palle, mis lisab tundi alati mõnusat elevust.

Maikuine õitsev ja linnulaulu täis Botaanikaaed pakub ka rohkelt silmailu. Lisaks võimlemisele saab tutvuda kogu Botaanikaaia näituste ja aedade alaga.

Vali endale sobiv aeg ja registreeri end sellel lingil.

P 23. mail kl 14.00 – 15.00

P 30. mail kl 14.00 – 15.00

Osalemine sissepääsupiletiga.

Õuespordile kehtestatud piirangute tõttu saame lubada gruppi kuni 9 osalejat. Kui grupp on täis, saab jätta oma andmed ootelisti.

Õuevõimlemise tunde viivad läbi litsentseeritud Idla juhendajad Kai Randrüüt ja Lilja Normak. Kai Randrüüt on tunnustatud Idla metoodika koolitaja, juhendaja ja treenerite mentor. Ta on olnud Idla metoodika Eestisse toomise eestvedaja ning panustanud selle võimlemissüsteemi hoidmisesse ja arengusse. Ta on tegev ka suurte võimlemispidude korraldajana.

Lilja Normak on olnud Idla võimlemise juures aastast 2014. Ta kuulub Idla Eesti Seltsi juhatusse ning juhendab Idla võimlemisrühma Tallinnas. Piirangute tõttu on rühma tunnid alates jaanuarist toimunud õues.





20. – 23. mai näitus: Säntpooliad

20. – 23. maini toimuv säntpooliate näitus valmib koostöös erakollektsionääridega. Külastajatel on võimalus imetleda 200 sorti säntpooliaid ning haruldasi sorte ka endale koju kaasa osta.

Säntpooliate kõrval tutvustatakse näitusel ka teisi gesneerialisi, nagu kaljuhepik (Petrocosmea), sinningia (Sinningia), sipelgalill (Codonanthe), leitselill (Achimenes), punahuul (Aeschynanthus), sinilehter (Streptocarpus), vasklehik (Episcia), urnõis (Nematanthus), õnnekann (Chirita) ja teised.

Säntpoolia (Saintpaulia) perekonda gesneerialiste (Gesneriaceae) sugukonnas kuulub viimastel andmetel 20 liiki taimi Ida-Aafrikas. Looduslikult kasvavad säntpooliad Tansaanias Usambara mägedes ja Keenia lõunaosa kaljudel ning rannikumetsa sammaldunud kividel. Esimene säntpoolia kirjeldati 1893. aastal.

Säntpoolia sortide rohkus on üllatavalt suur ja mitmekesine. Aretatud on enam kui 20 000 sorti. Tuntakse liht- ja täidisõielisi, tähtja õiega, kurruliste ja roheliste kroonlehtedega sorte. Kõige ebatavalisemad on halli või kollase õiega säntpooliad. Säntpooliaid müüakse maailmas aastas mitu miljonit taime enam kui 25 miljoni USA dollari väärtuses. Taime teaduslik nimetus on antud Walter von Saint Paul-Illaire (1860–1910) auks, kes selle taime Tansaanias loodusest avastas.

Säntpooliate näitusealale Palmimaja konverentsisaalis saab korraga siseneda 30 inimest. Palume kanda maski ja järgida 2+2 reeglit.

TALLINNA BOTAANIKAAED

Kloostrimetsa tee 52

Oleme avatud iga päev
kell 10-19



Allikas: Tallinna Botaanikaaia uudisteleht


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.