Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse info (2021-05-18 07:47:42)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 144 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raske rikkumine, 53 varavastast kuritegu, sh üks röövimine, 30 vargust (eluruumidest kolm, sõidukitest üks), üks sõidukivargus ja omavoliline kasutamine. Registreeriti 20 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 25 inimest ning hukkus üks. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 47 ning narkojoobes sõidukijuhte kuus.

Piirilt väljastati kaks sisenemiskeeldu ning registreeriti üks riigipiiri ebaseaduslik ületamine.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

14. mail teatati, et Lasnamäel Pae tänaval tekkis füüsiline konflikt 45-aastase mehe ja 41-aastase naise vahel. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

14. mail teatati, et Haaberstis Õismäe teel lõi 46-aastane mees talle tuttavat 45-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

14. mail teatati, et Lasnamäel K. Kärberi tänaval ründas seni tuvastamata mees 18-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

14. mail teatati, et Lasnamäel Lasnamäe tänaval korteris lõi alkoholijoobes 44-aastane mees oma abikaasat, 62-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

14. mail teatati, et Kesklinnas Viru väljakul ründas 23-aastane mees oma elukaaslast, 21-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

14. mail teatati, et Mustamäel A. H. Tammsaare teel korteris ründas 32-aastane mees oma elukaaslast, 25-aastast naist. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Politseinikud pidasid mehe kinni.

15. mail teatati, et Mustamäe linnaosas A. H Tammsaare teel korteris tekkis konflikt alkoholi tarvitanud elukaaslaste vahel, mille käigus 33-aastane naine viskas 37-aastast meest pudeliga. Kodus viibis ka alaealine laps. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

15. mail teatati, et Kesklinna linnaosas Kaarli puiesteel majutusasutuses lõi 39-aastane mees enda endist abikaasat, 35-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

15. mail teatati, et Lasnamäe linnaosas Läänemere teel korteris tekkis konflikt alkoholi tarvitanud elukaaslaste, 49-aastase mehe ja 45-aastase naise vahel. Mõlemad osapooled tekitasid teineteisele vigastusi. Politsei toimetas 49-aastase mehe kainenema.

15. mail teatati, et Lasnamäe linnaosas J. Koorti tänaval korteris ründas 45-aastane naine enda korterikaaslast, 31-aastast naist. Politsei pidas 45-aastase naise ründamises kahtlustatavana kinni.

15. mail teatati, et Põhja-Tallinna linnaosas Sõle tänaval korteris tungis 28-aastane mees kallale enda elukaaslasele, 29-aastasele naisele ning tekitas talle kehavigastusi. Politsei pidas mehe ründamises kahtlustatavana kinni.

15. mail teatati, et Lasnamäe linnaosas P. Pinna tänaval lõi 34-aastane mees enda elukaaslast, 33-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

16. mail teatati lähisuhtevägivallast Põhja-Tallinnas Odra tänaval, mille käigus tekitas 40-aastane mees valu oma ekselukaaslasele, 34-aastasele naisele. Mees peeti politseinike poolt kinni.

16. mail teatati lähisuhtevägivallast Lasnamäel Hooldekodu teel, mille käigus läksid omavahel tülli 38-aastane mees ja 67-aastane naine. Naine tekitas mehele kehavigastusi ning sündmuse täpsemad asjaolud selgitab välja kriminaalmenetlus.

16. mail teatati lähisuhtevägivallast Mustamäel Sõpruse puiesteel asuvas korteris, mile käigus tekitas 54-aastane mees valu 54-aastasele naisele. Mees peeti politseinike poolt kinni.

16. mail teatati lähisuhtevägivallast Lasnamäel Liikuri tänaval, mille käigus tekitas 45-aastane mees valu ja kehavigastusi 39-aastasele naisele. Mees oli politseinike saabudes lahkunud.

16. mail teatati lähisuhtevägivallast Lasnamäel Sikupilli tänaval asuvas korteris, mille käigus tekitas 50-aastane mees 53-aastasele naisele valu ja kehavigastusi. Mõlemad olid alkoholijoobes, politsei pidas meesterahva kinni.

Vargused

14. mail teatati, et Haaberstis Päevalille tänaval soojakus on toimunud vargus. Tekitatud kahju 1000 eurot.

14. mail teatati, et Mustamäel Sõpruse puiesteel on sisse murtud sõiduautosse ja varastatud rahakott. Kahju 1000 eurot.

15. mail teatati, et Lasnamäe linnaosas Valge tänava korteri kinnisest trepikojast varastati erinevaid esemeid, sh jalgratas, kaks tõukeratast, rulad ja muud esemed.Varastatud esemete koguväärtus 1570 eurot.

Kelmused

14. mail alustati menetlus selle kohta, et aprillis lasi 46-aastane mees väidetaval investeerimisnõustajal kanda oma kontolt raha investeerimisplatvormile. Mees andis kelmile ligipääsu enda kontodele Anydesk programmi abil, kuna ta ise poleks osanud ülekandeid teha. Kelmid kandsid mehe raha virutaalkontole, millele tal ligipääs puudub ning kust ta oma vahendeid välja võtta ei saa. Tekitatud kahju 35 250 eurot.

Mai alguses tutvus 37-aastane mees Twitteris Kelvin Katchi nimelise isikuga, kes mõnepäevase suhtluse järel soovitas socoin.live kauplemisplatvormi, kus on võimalik oma raha krüptovaluutas kasvatada. Mees registreeris end kauplemisplatvormil ning kandis enda pangakontolt kaardimaksena krüptoraha vahendusfirma Simplex.com kaudu, väidetavalt socoin.com kauplemisplatvormile 500 eurot. Kui mees soovis teenitud kasumi välja võtta, siis iseseisvalt ta seda teha ei saa ning temalt hakati nõudma veel 2600 eurost makset. Seejärel sai mees aru, et tegemist on kelmusega ja pöördus politseisse. Tekitatud varaline kahju 500 eurot.

10. mail helistati 70-aastasele naisele ja tutvustati end Swedbanki töötajana ning väideti, et keegi üritab varastada raha naise kontolt. Selleks paluti naisel sisestada oma PIN-koodid, et pank saaks panna peale kaitseprogrammi. Hiljem avastas naine, et tema kontolt on ära võetud 670 eurot.

11. mail helistati 45-aastasele naisele ning tutvustati end Swedbanki töötajana ja väideti, et keegi üritab varastada raha tema pangakontolt ning palusid sisestada PIN-koodi, et pank saaks panna kaitseprogrammi. Teataja sisestas oma PIN-koodi. Hiljem avastas, et tema kontolt on kadunud 270 eurot.

Aasta alguses registreeris 34-aastane naine end saidil, kus oli reklaam, et võib võita raha. 7. mail võeti naisega WhatsApp'i kaudu ühendust ja teatati, et sait, kus naine end registreeris, on kelmide poolt tehtud ning muutub tasuliseks. Öeldi, et naisel on vaja see konto sulgeda ja helistaja aitab tal seda teha. Naine edastas foto enda ID-kaardist ja pangakaardi andmed, samuti andis juurdepääsu oma arvutile. Hiljem avastas, et tema kontolt on edasi kantud 416 eurot.

12. mail helistas 56-aastasele naisele suhtlusrakenduse Viber kaudu tundmatu vene keeles kõnelev mees, kes esitles ennast Swedbanki töötajana ja teatas, et naise kontole on vaja panna lisakaitse. Selle jaoks küsis ta naise kasutajatunnust ja isikukoodi ning palus toimingu naisel oma PIN-koodidega kinnitada. Seejärel teatas mees, et kaitseporgramm paigaldatakse, on vaja ainult natukene oodata ja katkestas kõne. Mõni minut hiljem avastas naine, et tema kontolt on kadunud 500 eurot.

12. mail helistas 64-aastasele mehele väidetav Swedbanki töötaja, kes väitis, et mehe kontolt üritatakse raha varastada. Selle takistamiseks palusid nad mehe PIN-koodi, et panna peale kaitseprogramm. Pärast seda avastas mees, et tema kontolt on kadunud 5000 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised
15. mail teatati, et Rummu alevikus Sireli tänava korteris lõi ühise alkoholi tarvitamise käigus mees enda endist elukaaslast, 23-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

15. mail teatati, et Maardu linnas Haigla tänaval löödi 25-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

16. mail teatati lähisuhtevägivallast Kuusalu vallas, mille käigus peksis 22-aastane mees 20-aastast naist. Mees lahkus enne politseinike saabumist.

Vargus
16. mail teatati politseile, et Viimsi vallas asuvast majutusasutusest varastati jalgratas Scott Aspect 770. Kahjusumma 520 eurot.

Juhtumid piiril

14. mail lahkusid Tallinna lennujaama kaudu Kiievisse kaheksa Ukraina kodanikust eneseisolatsiooni nõuete rikkujat. Juhtunust teavitati Terviseametit.

14. mail tuvastas Tallinna lennujaama julgestuskontroll ühe pagasi läbivalgustuse käigus reisija ära antavas pagasis lahingmoona sarnase eseme. Kuna isik pagasi läbivaatuseks tagasi ei tulnud, ei saanud julgestusteenistus pagasit omaniku juuresolekul avada ning pagas jäi lennust maha. Kontrollimisel tuvastati, et pagasis oli 7,62 mm padrunist valmistatud võtmehoidja/ripats. Koostati vallasasja läbivaatuse protokoll. Pagas saadetakse järgi järgmise lennuga.

15. mail saabus lennuga Harkivist Tallinnasse 1988. aastal sündinud Ukraina kodanik. Mehel puudusid asjakohased dokumendid, mis oleksid õigustanud reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele koostati Piiril väljastatud sisenemiskeeld ning isiku kinnipidamise protokoll. Mees toimetati kinnipidamiskeskusesse.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargus

15. mail avastati, et Põltsamaa vallas on aiaga piiratud alalt varastatud 16 päikesepaneeli. Vargusega tekitatud kahju ning täpsemad üksikasjad selgitatakse kriminaalmenetluses.

Kehaline väärkohtlemine

14. mail teatati, et Jõgeval Kivi tänava kortermaja ees löödi 77-aastast meest. Lööjat ja juhtunu asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses. Politsei palub kõigil, kes seda vahejuhtumit pealt nägid, ühendust võtta kohaliku uurijaga telefonil 776 8471.

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

15. mail sai politsei väljakutse Tartus Kastani tänavale, kus ühise alkoholi tarvitamise käigus lõi joobes 47-aastane mees tuttavat naist. Politsei pidas mehe kinni ning toimetas Tartu vanglasse.

15. mail reageerisid politseinikud väljakutsele Tartus Anne tänavale, kus joobes 55-aastane mees lõi elukaaslast. Politsei pidas mehe kinni ning toimetas ta kainenema. Juhtunu üksikasju selgitatakse kriminaalmenetluses.

Avaliku korra raske rikkumine

Ööl vastu 15. maid sai politsei teate, et Tartus Narva maanteel puhkes kahe seltskonna vahel tüli, mille käigus sai viga mitu inimest. Patrulli saabudes olid kohapeal vaid need, kes olid konfliktis viga saanud. Meedikud andsid osadele neist esmaabi kohapeal, üks kannatanutest pöördus ise traumapunkti. Juhtunu täpsemaid asjaolusid ning konflikti tagamaid selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

Vargus

14. mail teatati, et Tartus Kvissentali tee eramu õuelt varastati paadimootor. Kahju on 2000 eurot.

Võrumaa

Kehaline väärkohtlemine

15. mail teatati, et Võru vallas puhkes ühiselt alkoholi tarvitanud inimeste vahel tüli, mille käigus ründas joobes 34-aastane mees samas seltskonnas viibinuid. Ühe naise ja ühe mehe viisid meedikud tervisekontrolliks traumapunkti. Politsei pidas joobes mehe kinni. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Juhtumid piiril

16. mail avastasid Peipsil patrullinud piirivalvurid kaks alust, mille kaptenid olid joobes. Meresõiduohutuse seadust rikkunud mehed kutsuti täiendavateks menetlustoiminguteks piirivalvekordonisse.

Ööl vastu 15. maid tõkestasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemise 1989. aastal sündinud Moldova kodanikul, kel puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

Politsei alustas kriminaalmenetlust selles, et Rakveres Talviku tänava maja juures löödi 37-aastast meest, kes sai viga.Politsei uurib juhtunut kriminaalmenetluses.

15. mail teatati politseile, et Tapal kortermaja korteris ründas 27-aastane mees teist meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

16. mail teatati politseile, et Aseris kortermaja korteris lõi 77-aastane mees oma abikaasat, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

16. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Rakveres Vabriku tänava maja korteris lõi 17-aastane noormees teist noormeest, kes sai viga. Politsei uurib juhtunut kriminaalmenetluses.

16. mail teatati politseile, et Rakveres eramus lõi 41-aastane mees oma endist elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

16. mail teatati politseile, et Tamsalus kortermaja korteris ründas 25-aastane mees oma endist elukaaslast, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargused

15. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Rakveres varastati eramaja territooriumilt taimi. Kahju on umbes 1000 eurot.

15. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Tapal tungis 38-aastane mees ukse lõhkumise teel eramajja sisse ning varastas sealt 230 eurot sularaha. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Ida-Virumaa

Röövimine

14. mail teatati politseile, et Kohtla-Järvel Tuuslari tänava maja juures rünnati 44-aastast meest ja võeti temalt mobiiltelefon ja sularaha. Kahju on umbes 150 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kehalised väärkohtlemised

14. mail teatati politseile, et Narvas Pähklimäe tänava maja juures rünnati 61-aastast naist, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

14. mail teatati politseile, et Lüganuse vallas ründas 38-aastane mees sõidu ajal oma elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

14. mail teatati politseile, et Kohtla-Järvel Sõpruse tänava maja juures ründas 41-aastane mees oma isa, kes sai viga. Politsei pidas 41-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

15. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Narvas Meelespea tänava maja juures löödi 55-aastast meest, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

15. mail teatati politseile, et Kohtla-Järvel suvilas lõi 58-aastane mees naist, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

16. mail teatati politseile, et Kiviõlis maja juures ründas naine talle tuttavat 12-aastast tüdrukut, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargus

14. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Kohtla-Järvel möödus 21-aastane mees kaupluse kassadest alkohoolsete jookide eest tasumata. Kaupluse töötaja pidas mehe kinni ja andis üle politseile. Kahju on täpsustamisel.

Juhtumid piiril

15. mail avastasid piirivalvurid Narva Jõest püügile asetatud kolm tähistamata nakkevõrku. Nakkevõrgud eemaldati püügilt, elus kalad lasti tagasi vette ja nakkevõrgud toimetati Narva kordonisse hoiule.

16. mail Narva jõel ja Narva veehoidlal viisid politsei, Transpordiameti ja Keskkonnaameti ametnikud läbi ühisreidi, mille käigus kontrolliti 101 veesõidukit ja 153 inimest. Kontrollimise käigus tuvastati kolm juhti, kes juhtisid veesõidukit alkoholijoobes. Nende suhtes alustativäärteomenetlused. Keskkonnaameti ametnikud vestlesid kontrollimise ajal kolme inimesega, kellel puudus harrastuspüügiõigus.

16. mail avastasid piirivalvurid Jaama küla kanalist püügile asetatud neli tähistamata nakkevõrku. Nakkevõrgud eemaldati püügilt, elus kala lasti tagasi vette ja nakkevõrgud toimetati Vasknarva kordonisse hoiule.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine
14. mail teatati politseile, et Haapsalus kaupluse juures lõi 47-aastane naine klaaspudeliga oma tuttavat 50-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas naise kahtlustatavana kinni.

Vargus

14. mail alustati kriminaalmenetlust sellest, et mai alguses varastas varem vargusi toime pannud 26-aastane mees Haapsalus Posti tänava kauplusest alkoholi. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 22 eurot.

Pärnumaa

Ähvardamine
16. mail sai politsei teate, et Pärnus ähvardas 64-aastane mees noaga maja hoovis oma 77-aastast naabrit. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Vargused
15. mail sai politsei teate, et viimase kolme päeva jooksul on Sindis Pärnu maanteel panipaigast varastatud elektriline tõukeratas ja tööriistu. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 1200 eurot.

16. mail teatati politseile, et varem vargusi toime pannud 41-aastane mees varastas Pärnus Suur-Jõe tänava poest toidukaupa. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Kehaline väärkohtlemine
15. mail sai politsei teate, et Häädemeeste vallas lõi 69-aastane mees oma elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Looma julm kohtlemine
15. mail teatati politseile, et Tori vallas vigastas 55-aastane naine kassi. Loom sai raskelt viga ja eutaniseeriti.

Raplamaa

Vargus
15. mail sai politsei teate, et ööpäeva jooksul on Rapla vallas sisenetud tööstushoonesse, kust varastati tööriistu ja ehitusmaterjale. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 1490 eurot.

Kehaline väärkohtlemine
14. mail teatati politseile, et Kehtna vallas lõi seni tuvastamata isik kruvikeerajaga vastu kätt 56-aastasele mehele ning tahtis talle murutraktoriga otsa sõita. Juhtumi täpsemad asjaolud selgitatakse menetluse käigus.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.