Eestis süüakse liiga vähe täisteratooteid ja köögivilju ning liiga palju küllastunud rasvhappeid, suhkrut ja soola sisaldavaid toite. Tasakaalustamata toitumine soodustab ülemäärase kehakaalu teket ja haigestumist mitmesse mittenakkushaigusesse, nagu südame- ja veresoonkonnahaigused, osa vähkkasvajaid ja II tüüpi diabeet.
Eesti täiskasvanud rahvastiku tervisekäitumise 2020. aasta uuringu andmed näitavad, et rohkem kui pooled kõigist 16-64-aastastest vastanutest on kas ülekaalus või rasvunud. Kuna kasvab ülekaaluliste arv ja haigestumine halva toitumisega seotud haigustesse, siis on oluline, et inimestele antaks toidu valikul paremaid juhiseid - näiteks lihtsasti kasutatava ja arusaadava märgisüsteemi kujul, kirjutab Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna peaspetsialist Külli Johanson.
Loe lähemalt: https://maablogi.wordpress.com/2021/06/07/kuidas-aidata-tarbijal-teha-paremaid-toiduvalikuid/
Allikas: Maaeluministeeriumi teade