Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi 24. nädala eelinfo (2021-06-14 08:11:23)

Esmaspäev, 14. juuni

· Toimub Riigikogu maaelukomisjoni ja keskkonnakomisjoni ühisistung, kus üheks teemaks on kalanduse ja tuuleparkide interaktsioonid.

Teisipäev, 15. juuni

· Kell 10:30-14:30 on keskkonnavaldkonna arengukava 2030 ehk KEVAD koostamise virtuaalne avaüritus. Keskkonnaministeerium koostöös partneritega hakkab koostama keskkonnavaldkonna arengut suunavat alusdokumenti, mille eesmärk on saavutada ühiskondlik kokkulepe looduskeskkonna hea seisundi hoidmiseks.
Avaüritusel arutatakse koos valdkonna parimate ekspertidega tulevikustsenaariumite üle ning toimuvad töötoad siht- ja sidusrühmade esindajatega. Sõna võtavad keskkonnaminister Tõnis Mölder, futuroloog Carsten Beck Kopenhaageni Tuleviku-uuringute Instituudist, Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere, tippteadlane ja bioloog Aveliina Helm, Rimi Eesti tegevjuht Vaido Padumäe, Rohetiigri nõukogu liige Merili Vares, Keskkonnaministeeriumi kantsler Meelis Münt ja Riigikogu keskkonnakomisjoni juht Yoko Alender.


· Kell 10:00-12:30 on virtuaalüritus "Uus Euroopa Bauhaus: ilus, kaasav ja kestlik elukeskkond Eestis". 2020. aasta sügisel Euroopa Komisjoni poolt esitletud Uue Euroopa Bauhausi eesmärk on luua avalik ruum, mis on kaasav ja ilus, kuid toetab samaaegselt ka keskkonda ja kaasaegseid tehnoloogilisi ideid. Teadmisi ja kogemusi jagavad eksperdid Eesti riigiasutustest, Euroopa Komisjonist ja teistest huvigruppidest. Üritust modereerib Neeme Raud. Lähem info: https://www.envir.ee/et/uudised/uus-euroopa-bauhaus-ilus-
kaasav-ja-kestlik-elukeskkond-eestis

· Minister Tõnis Mölder kohtub Eesti Kalurite Liiduga mereala planeeringu teemal.

· 15. ja 16 juunil toimub Eesti vee-ettevõtluse hindamise ning jätkusuutliku vee-ettevõtluse tegevuskava koostamise raames rahvusvahelise seminar "Veevarustuse ja kanalisatsiooni jätkusuutlikkuse ja tõhususe suurendamine". Seminari eesmärk on saada ülevaade teiste riikide kogemustest ja õppetundidest seoses veevarustuse ja kanalisatsiooni jätkusuutlikkuse ning tõhususe tagamisega. Eestist võtavad seminarist osa vee-ettevõtete esindajad, kohalikud omavalituste esindajad ja Eesti vee-ettevõtluse hindamise ning jätkusuutliku vee-ettevõtluse tegevuskava koostamise töörühma liikmed.

Kolmapäev, 16. juuni

· Kell 11:30 algab briif ajakirjanikele, kus tutvustatakse Euroopa Liidu 2030. aasta kliimaeesmärgi võimaliku ambitsioonikuse suurendamise sotsiaalmajandusliku mõju analüüsi. Uuringus hinnati kehtivate ja uute võimalike Euroopa Liidu üleste lubatud heitkoguse ühikutega kauplemise süsteemide sotsiaalmajanduslikku mõju. Vaadeldavad sektorid olid energiatootmine, energiamahukas tööstus, maanteetransport, hooned ning laevandus. Briif toimub virtuaalselt Zoomi keskkonnas. Osalemiseks palume saata e-kiri aadressile agnes.aaslaid@envir.ee.

· Kell 11 toimub Keskkonnaministeeriumi saalis infopäev, kus tutvustatakse uuemaid kalauuringuid.

· Koguneb MAK2030 juhtkogu.

· Keskkonnaminister ja maaeluminister kohtuvad Peipsi piirkonna ettevõtete ja Ettevõtjate Kalurite Liit MTÜ-ga ja MTÜ Peipsi Kalanduspiirkonna Arendajate Koguga.

· Kell 10-11.40 toimub KOVide esindajatele veebiseminar, kus Maa-amet tutvustab oma kaardilahendusi.

Reede, 18. juuni

· Minister Tõnis Mölder külastab Järvselja õppe-ja katsemetskonda

Allikas: Keskkonnaministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.