Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Imaveres tähistatakse täna 15. piimapäeva ning EPKK arutleb piimaturu tuleviku üle (2021-07-14 11:04:07)


Täna, 14. juulil kell 12 avatakse Imavere Piimandusmuuseumis pidulikult 15. piimapäev "Maitsevõi". Piimapäevale eelneb Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja piimatoimkonna kohtumine.

Piimatoimkonna kohtumisel arutatakse peaasjalikult kvaliteedikava Eesti Piim kvaliteedinäidikute teemadel ning samuti räägitakse võimalikest sammudest piimaturu paremaks toimimiseks.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse liige Meeli Lindsaare sõnul on kojal pikaajaline ja väga edukas koostöö muuseumiga. "Muuseumil on suur panus Eesti piimanduse traditsioonide ja teadmiste hoidmisele. Üheks väga oluliseks tegevuseks on töö noorte ja laste harimisele, miks on piim oluline. Nii kasvatatakse lojaalseid ja teadlikke piima ja piimatoodete tarbijaid," lisas Lindsaar.

15. piimapäeval esitletakse ka trükisooja raamatut "Eesti Piimandusmuuseum 45", mille koostas muuseumi teadur Mai Kukk. "Mai on olnud ülitubli. See raamat on nagu kroonika ehk kaante vahele jõudis ühe muuseumi loomise lugu, 45 tööaastat ja need inimesed, kes on siia panustanud, et see muuseum üldse olemas oleks. Maani kummardus muuseumi asutajale Toivo Pedakule ja Ants Välimäele, kes 18 aastat muuseumi vedas. Meie ülesanne on seda hoida ja täiustada," ütles Eesti Piimandusmuuseumi juht Anneli Siimussaar.

Pidulikult avatakse ka muuseumi abihoone, kus paikneb samuti Mai Kuke koostatud püsinäitus.

14. juulil täpselt 25 aastat peale muuseumi asutamist avati uksed ehk muuseumi avamisest möödub 20 aastat. Siimussaare sõnul on avamisele oodata nii eakaid piimandusveterane kui ka maaeluminister Urmas Kruuset, kel on piimandusmuuseumiga samal päeva sünnipäev. Tegevusi on noortele, näiteks saab osavust proovida tasakaalulintidel.

Kindel on ka, et kohal on kõik Eesti suuremad piimatööstused Farmi, Tere, Valio, E-Piim, kes pakuvad head-paremat.

Allikas: EPKK pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.