Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2021-08-27 08:16:21)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 57 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 32 varavastast kuritegu, sh 23 vargust. Registreeriti üks inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada üks inimene. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati üheksa.

Piiril väljastati kaks sisenemiskeeldu.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehaline väärkohtlemine

25. augustil teatati, et Haaberstis Õismäe teel asuva maja korteris ründas 33-aastane naine oma elukaaslast, 37-aastast meest ja tekitas talle vigastusi.

25. augustil tuli teade, et Kesklinnas Narva mnt-l viskas seni tuvastamata mees 42-aastast mees kohvitermosega näkku ja põhjustas talle valu.

Vargus

25. augustil tuli teade, et Kesklinnast Uuelt tänavalt on varastatud jalgratas. Vargusega tekitatud kahju on 1800 eurot.

Kelmused

25. augustil tuli teade, et 12. augustil helistas 57-aastasele mehele väidetav Swedbanki IT-spetsialist, kes ütles, et tema internetipangas on tuvastatud viirus. Selle eemaldamiseks kutsuti meest internetipanka sisse logima ja seejärel laadima alla AeroAdmin, millega võeti tema arvuti üle. Siis öeldi,et mees võib oma toimetusi teha ja ei pea arvuti juures olema. Kuna mehel oligi tegemist, siis oli ta arvutist eemal. Korraks arvuti juurde tulles nägi mees, et tema kontolt on tehtud pangaülekanne teise panka ja raha oli võetud tema Swedbanki kontolt. Lisaks oli meest jõutud teha sellesama panga kliendiks. Sel hetkel oli tehtud üks ülekanne summas 3800 ja teine summas 400 eurot. Edasi tuli kõne veel ühest pangast ja küsiti, kas mees soovib liituda, kuna on temalt on tulnud avaldus, kuigi mees ise midagi sellist teinud ei olnud. Kelmusega tekitatud kahju on 4200 eurot.

25. augustil teatati, et 16. augustil helistati 34-aastasele mehele ja teatati, et ta ei ole oma krüptorahakotti pikka aega kasutanud ning sinna on laekunud raha, mis on vaja välja võtta ja konto sulgeda või investeerimisega edasi tegeleda. Raha väljavõtmiseks tuli krüptorahakotti üle kanda 4000 eurot. Kuna mehel sellist raha ei olnud, siis pakuti avaldajale võimalust võtta laenu Estost, kes pidi olema nende koostööpartner. Avaldaja andis isikutele rakenduse AnyDesk kaudu juurdepääsu oma arvutile ja kinnitas lepingud ja ülekanded Smart-ID PIN-koodidega. 19. augustil helistati mehele uuesti ja teatati, et raha välja võtmiseks on vaja raha juurde kanda ning mees kinnitas tehingud kokku summas 3000 eurot. Kokku tekitati mehele kahju summas 7000 eurot.

Piiriturvalisus

25.augustil avastati Tallinna lennujaamast Burgasesse väljuva lennu julgestuskontrollis 1963. aastal sündinud Eesti kodanikust mehe isiklike asjade hulgast 9-millimeetrise kaliibriga padrun. Enda sõnul leidis mees padruni ja jättis mälestuseks, relvaluba tal puudub. Padrun võeti Tallinna piiripunkti hoiule ja mees mees lubati peale menetlustoiminguid lennule.

25. augustil saabus lennuga Kiievist Tallinna lennujaama 1988. aastal sündinud Ukraina kodanikust mees, kellel puudusid reisi eesmärki õigustavad dokumendid ja Eestis viibimise kestust arvestades piisavad elatusvahendid. Mehele väljastati piiril sisenemiskeeld ja ta toimetati kuni tagasilennuni kinnipidamisekeskusesse.

25. augustil saabus lennuga Harkivist Tallinna lennujaama 1994. aastal sündinud Ukraina kodanikust, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta toimetati tagasilennuni kinnipidamiskeskusesse.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargus

20. augustil varastati Põltsamaal Tartu maanteel asuvast kauplusest alkohoolseid jooke ning muid toidukaupu. Kahju on 258 eurot.

Tartumaa

Vargus

18. augustil avastati, et Kastre vallas on sisse murtud ehitusjärgus hoonesse, kust varastati tööriistu. Kahju on enam kui 1500 eurot.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Lääne-Virumaal olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

25. augustil sai politsei väljakutse Narva Jõe tänavale, kus tekkinud tüli käigus löödi 48-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Möödunud ööpäeva jooksul Lääne prefektuuris olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.