Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu Ülikool tähistab Eesti ja Jaapani suhete 100. aastapäeva (2021-10-11 08:22:35)

2021. aastal tähistavad Eesti ja Jaapan 100 aasta möödumist ametlike suhete ja vastastikuse sõpruse algusest. Tartu Ülikoolis toimuvad 13.-15. oktoobrini selle auks Jaapani suursaadiku loeng, Jaapani muusika kontsert ning konverents "Majandus ja kultuur Euroopa Liidu ning Jaapani vahel".

13. oktoobril peab Jaapani suursaadik Hajime Kitaoka Tartu Ülikooli peahoone aulas avaliku ingliskeelse ettekande "Loeng 100 aastat kestnud sõprussuhete tähistamiseks". Loengule järgneb Jaapani akustilise muusika kontsert. Üles astuvad trummiansambel Muteki TAIKO (Hele-Riin Uib, Marilin Kaprei) ja Mizuki Shindo flöödil.

Tartu Ülikooli Aasia keskuse juhataja Elo Sülla sõnul on Jaapan saamas tärkaval Aasia sajandil Eestile üha olulisemaks partneriks. "Nii Eesti teadlased kui ka ettevõtjad tajuvad üha rohkem, et neil on väga palju võita koostööst jaapani kolleegidega," selgitas Süld. Tema arvates on kahepoolse koostöö alustamisel olenemata valdkonnast väga oluline roll teineteise kultuurilisel mõistmisel.

14.-15. oktoobrini peetakse konverentsi "Majandus ja kultuur Euroopa Liidu ning Jaapani vahel". Tartu Ülikooli ja Estonian Business Schooli korraldatav üritusel keskendutakse EL-i ja Jaapani majandussuhetele ning kultuuri rollile nende suhete edukal loomisel ja hoidmisel. Esinejate seas on doktorante, teadlasi ja praktikuid nii Eesti, Jaapani, Hollandi, Rumeenia, Rootsi, Ungari kui ka Soome ülikoolidest ja ettevõtetest. Täpsemat infot leiab ürituse kodulehelt.

13. oktoobril toimuvat loengut ja kontserti saab jälgida ka videoportaali UTTV vahendusel.

Allikas: Tartu Ülikooli pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.