Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevainfo (2021-10-21 08:06:59)


Möödunud ööpäeva jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 67 avaldust ja teadet kuritegudest. Varavastastest kuritegudest teatati 39, sh röövimisest ühel ja vargustest 22 korral. Registreeriti neli inimvigastustega liiklusõnnetust, milledes hukkus üks ja sai vigastada kolm inimest. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati viis, narkojoobes üks. Piirilt väljastati kaks sisenemiskeeldu,

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehaline väärkohtlemine

19. oktoobril laekus teade, et Lasnamäel Linnamäe tee korteris lõi 22-aastane mees jalaga oma elukaaslast, 23-aastast naist ja tekitas talle valu ning kehavigastuse. Politsei saabumise ajaks oli mees lahkunud. Korteris viibis ka väike laps.

Kelmused

19. oktoobril anti teada, et 18. oktoobril helistas erinevatelt telefoninumbritelt Mustamäel elavale 64-aastasele naisele naine, kes ütles, et esindab Swedbanki ja teatas, et naise kontolt oli tahetud teha kahtlane tehing. Helistaja ütles, et tahab naist aidata ja paigaldada tema pangakontole kaitse. Selleks paluti naisel siseneda rakenduse AnyDesk lehele. Kuna rakendust paigaldada ei õnnestunud, ühendati naine mehega, kes pidi olema turvaosakonna töötaja. Mees rääkis vene keelt ja andis naisele juhiseid. Seejärel saatis mees talle väidetava kindlustusagendi kontonumbri. Pärast telefonikõnet läks naine pangakontorisse ja sai sealt konto väljavõtte, kust oli näha, et tema kontolt oli kantud väidetava kindlustusagendi kontole rohkem kui 9200 eurot.

19. oktoobril teatati, et 18. oktoobril helistati Haaberstis elavale 18-aastasele naisele, tutvustati end Swedbanki töötajana ja väideti, et keegi üritab varastada tema pangakontolt raha. Naisel paluti sisestada PIN-kood, et saaks paigaldada kaitseprogrammi. Naine sisestaski PIN-koodi ja avastas hiljem, et tema kontolt on ära võetud 4500 eurot.

19. oktoobril laekus teade, et Haaberstis elavale 73-aastasele naisele helistasid korduvalt erinevatelt telefoninumbritelt vene keelt kõnelevad mehed, kes rääkisid raha saamise võimalustest, mille tõttu on naine kaotanud üle 1400 euro.

19. oktoobril tuli teade, et 15. oktoobril helistati erinevatelt telefoninumbritelt 44-aastasele Lasnamäel elavale mehele. Esimene meesoost helistaja ütles, et helistab Swedbankist ja tegeleb klientide kaitsega. Helistaja rääkis, et mehe nimel on võetud laenu ja seletas, et ta peab oma pangakonto kaitsmiseks kontole sisenema. Mees sisenes oma pangakontole mobiil-ID kaudu. Mehel paluti laadida oma telefoni rakendus nimega Playmarket ja mees kinnitas ka seal oma tegevused PIN1-koodiga. Hiljem selgus, et tema nimel oli võetud firmast Bondora AS laenu 10 000 eurot, mis kanti tema kontole ja sealt edasi temale võõra inimese pangakontole.

19. oktoobril teatati, et 15. oktoobril helistas 53-aastasele Mustamäel elavale mehele naine, kes ütles, et helistab Swedbankist ja on panga ohutusspetsialist. Naise sõnul oli pank peatanud mehe kontolt tehtud kahtlase ülekande summas 320 eurot. Mees sisenes arvutis oma pangakontole. Naine ütles, et ta peab sisenema programmi AnyDesk, kuhu mees ka sisenes. Arvutis sisestas ta oma isikukoodi ja PIN1- ning PIN2-koodid. Mees nägi, kuidas ekraanil toimetati tema eest ja sai aru, et tegemist oli petistega. Mees helistas panka, kus koheselt suleti kõik tema paroolid ja andmed. Pangakonto väljavõttest oli aga näha, et 15. oktoobril oli mehe kontolt kantud üle 4500 euro temale võõra naise kontole.

19. oktoobril anti teada, et 15. oktoobril helistas 24-aastasele Lasnamäel elavale mehele väidetav Swedbanki töötaja ja palus tal siseneda internetipanka Smart-ID koodidega, mida mees ka tegi. Hiljem avastas ta, et tema nimele on Bondora AS-is vormistatud laen summas 2000 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

19. oktoobril tuli teade, et Jõelähtme vallas Rebala külas asuvas majas ründas 33-aastane naine oma elukaaslast, 32-aastast meest ja põhjustas talle valu ning kehavigastusi. Politsei pidas naise kinni.

Vargused

19. oktoobril teatati, et Viimsi vallas Rohuneeme külas on sisse murtud abihoonesse ja varastatud tööriistu. Vargusega tekitatud kahju on hinnanguliselt 1600 eurot.

19. oktoobril anti teada, et ajavahemikul 16.-17. oktoobrini on Lääne-Harju vallas Kulna külas sisse murtud eramaja juures asuvasse konteinerisse ja varastatud kaks jalgratast, lehepuhur ja tööriistu. Vargusega tekitatud kahju on hinnanguliselt 3500 eurot.

Piiriturvalisus

19. oktoobril koostas Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalitus ettekirjutuse seitsme päeva jooksul Eestist lahkumiseks Ukraina kodanikust mehele, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis seadusliku aluseta 76 kalendripäeva. Mehele määrati kaheks aastaks sissesõidukeeld.

19. oktoobril koostas Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalitus ettekirjutuse seitsme päeva jooksul Eestist lahkumiseks Ukraina kodanikust mehele, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis seadusliku aluseta 39 kalendripäeva. Mehele määrati kaheksaks kuuks sissesõidukeeld.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargus

Ööl vastu 20. oktoobrit murti Tartus Vabaduse puiesteel sisse meelelahutusasutuse ruumidesse ja varastati kassas olnud raha. Turvafirmapatrull pidas kohapeal kinni 34-aastase mehe, kelle põuetaskust leiti kontrolli käigus kassast varastatud raha. Politsei toimetas kuriteos kahtlustatava mehe menetlustoiminguteks politseiuurija juurde ning täpsemaid üksikasju selgitatakse kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

19. oktoobril kontrollisid Lõuna prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalve ametnikud Põlvamaal ühes ettevõttes töötavaid välismaalasi selgitamaks, kas neil on riigis viibimiseks ja töötamiseks seaduslik alus. Kontrollkäigul tuvastasid ametnikud kolm Ukraina kodanikku, kel puudus Eestis töötamise alus. Isikutele määrati välismaalase seaduse rikkumise eest 100-eurosed rahatrahvid.

Ööl vastu 20. oktoobrit kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis riiki siseneda soovinud Venemaa Föderatsiooni numbrimärgiga Man veokit ning avastasid, et veokil puudus nii liikluskindlustus kui ka kehtiv tehnoülevaatus. Lisaks avastasid piirivalvurid juhi kontrollimisel, et autorongi juhtinud Venemaa Föderatsiooni kodaniku viisa on kehtetu. Mehe ja masina piiriületus tõkestati, isikule väljastati sisenemiskeeld ning ta suunati tagasi Venemaale.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kelmus

18. oktoobril helistas Tapal elavale 61-aastasele mehele vene keelt kõnelev naine, kes tutvustas end Swedbanki töötajana. Mehele väideti, et tema nimele on võetud kiirlaen ja kui ta soovib sellest loobuda, paluti tal sisestada Smart-ID koodid, mida kannatanu ka tegi. Hiljem avastas kannatanu, et tema nimele on võetud kiirlaenu, mis koos tema kontol olnud rahaga kanti edasi võõrale arveldusarvele. Kahju on kokku 7000 eurot.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

19. oktoobril sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Sõpruse tänava korteris lõi 44-aastane mees oma 41-aastast elukaaslast. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Politsei sai teate, et 15. oktoobril lõi 46-aastane mees Kohtla-Järvel Metsapargi tänaval oma elukaaslast. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargus

19. oktoobril sai politsei teate, et Narvas varastati Tallinna maantee kaubanduskeskusest mobiiltelefon iPhone 12 Pro maksumusega 1179 eurot.

Kelmus

Politseile teatati, et 18. oktoobril helistas Narvas elavale 70-aastasele naisele vene keelt kõnelev isik, kes tutvustas end Swedbanki töötajana ja palus avaldajal sisestada oma Smart-ID koodid. Naise kontolt kanti võõrale arveldusarvele 350 eurot.

Piiriturvalisus

19. oktoobril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis 1981. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel ei olnud Eestisse sisenemiseks nõutavaid dokumente. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

18. oktoobril viidi läbi illegaalimenetlused ühe Valgevene Vabariigi ja kolme Ukraina kodanike suhtes. Mehed viibisid Eesti Vabariigis ilma seadusliku aluseta. Välismaalastele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks, kohaldati sissesõidukeeld ja määrati rahatrahvid.

19. oktoobril märkasid Narva kordoni piirivalvurid Narva jõe ääres kahtlast liikumist. Patrull koos koerajuhiga kontrollis kahte isikuid ning pidas kinni Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes varjas end politsei eest ning kelle kotis oli nakkevõrk koos kalaga. Mehele väljastati kutse ilmuda Narva kordonisse menetlustoimingute teostamiseks. Juhtumiga tegeleb edasi Keskkonnaamet.

19. oktoobril saadeti Narva-1 piiripunktist tagasi ühe Venemaa Föderatsiooni kodaniku, sest ta ei täitnud Vabariigi Valitsuse korralduses seatud tingimusi.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Möödunud ööpäeva jooksul Lääne prefektuuris olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava
piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.