Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2021-12-10 08:30:54)


Möödunud
ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 69 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 37 varavastast kuritegu, sealhulgas 28 vargust ning kaks sõidukivargust ja omavolilist kasutamist. Registreeriti seitse inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada üheksa inimest. Tabati kaks alkoholijoobes sõidukijuhti.

Piiril väljastati kaks sisenemiskeeldu, registreeriti neli Schengeni viisaeeskirja rikkumist ning riigist saadeti välja kaks inimest.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehaline väärkohtlemine

8. detsembril teatati, et Põhja-Tallinnas Tööstuse tänava kaupluses ründas seni tuvastamata joobes mees klienditeenindajat, 20-aastast meest ja põhjustas talle valu ning kehavigastusi. Politsei saabumise ajaks oli ründaja lahkunud.

Kelmus

8. detsembril anti teada, et 30. novembril helistas Lasnamäel elavale 61-aastasele mehele naine, kes esitles end politseinikuna, teavitas meest tema nimel tehtud kahtlastest finantstehingutest ja küsis mehelt tema isikukoodi. Seejärel suunati kõne edasi väidetavale pangatöötajale, kes palus mehel tema arvutisüsteemi kontrollimiseks ja tehingute peatamiseks alla laadida kaughaldusprogrammi TeamViewer ja autentida ennast internetipangas, mida mees vastavalt juhistele ID-kaardi abil ka tegi. Pärast seda, kui mees oli võimaldanud kaugjuurdepääsu enda arvutile ja pangakontodele, demonstreeriti talle väidetava pangaroboti tööd ebaseaduslike tehingute kontrollimisel ja avaldaja nähes valmistati ette maksekorraldus, mille tühistamiseks pidi mees sisestama PIN2-koodi. Hiljem selgus, et mehe SEB Panga kontolt oli tehtud tundmatule isikule makse summas ligi 4000 eurot.

Harjumaa

Kelmus

8. detsembril tuli teade, et 5. detsembril helistas Rae vallas elavale 40-aastasele mehele vene keelt kõnelev naine, kes tutvustas end politsei töötajana. Ta ütles, et politseisse helistati Swedbanki kontorist ja öeldi, et mahe nimele oli tahetud võtta suures summas laenu. Naine ütles, et suunab kõne edasi panka. Mees sisenes Smart-ID abil oma Swedbanki kontole ja sisestas sinna ka oma andmed. Hiljem avastas mees, et tema kontole oli kantud tundmatult inimeselt 2000 eurot ja mehe nimele oli võetud firmast Placet Group OÜ laen summas 1900 eurot. Samuti hakati mehe pangakontolt tegema ülekandeid tundmatu inimese nimele. Enamuse ülekandeid suutis pank peatada, mistõttu piirdus mehele tekitatud kahju 160 euroga.

Piiriturvalisus

8. detsembril peeti Tallinna lennujaamas kinni Läti kodanikust 49-aastane mees, kellele on varasemalt kehtestatud viieks aastaks Eestisse sissesõidu keeld. Mees toimetati tema terviseseisundi tõttu Põhja-Eesti Regionaalhaigla psühhiaatriakliinikusse.

8. detsembril lõpetati ennetähtaegselt Brasiilia Liitvabariigi kodanikust 33-aastase naise viisavaba viibimine Eestis ja lühendati seda ühekordselt, sest ta osutas Tallinnas raha eest seksuaalteenuseid. Naisele koostati lahkumisettekirjutus ja määrati üheks aastaks sissesõidukeeld.

8. detsembril koostati lahkumisettekirjutus Ukraina kodanikust 29-aastasele mehele, kes oli viibinud Eestis seadusliku aluseta 31 päeva. Mehele kehtestati üheks aastaks ja kuueks kuuks sissesõidukeeld.

8. detsembril lõpetati ennetähtaegselt Ukraina kodanikust 23-aastase mehe viisavaba viibimine Eestis ja lühendati seda ühekordselt. Isikule koostati lahkumisettekirjutus ja kohaldati kuueks kuuks sissesõidukeeld.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Kelmus

Politsei poole pöördus Jõgevamaal elav naine, kes esitas internetist leitud laenupakkujale taotluse. Naine kandis laenuandjale raha saamiseks lepingutasu ning kindlustuse, kuid oodatud laenusummat naise kontole ei laekunud. Selle asemel hakati naiselt küsima erinevaid isiklike andmeid ning autentimiskoode, mida naine võõrastele ei usaldanud. Paraku siis ka omavaheline suhtlus lõppes, naine oma raha tagasi ei saanud ning ei saanud ka lubatud laenu. Kelmusega tekitatud kahju on 1044 eurot ning täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Vargus

8. detsembril teatati politseile, et Narvas tungiti akna lõhkumise teel sisse Võidu tänava korterisse, kust varastati kuldehteid. Varguse ja lõhkumisega tekitatud varaline kahju on kokku 11813 eurot. Juhtunu täpsed asjaolud on selgitamisel.

Piiriturvalisus

8. detsembril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel jalgsi piiripunkti saabunud 1990. aastal sündinud Gruusia kodanikku, kellel puudus vastavalt Vabariigi Valitsuse korralduse 169 "Riigipiiri ületamise ajutine piiramine COVID-19 haigust põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 uue puhangu ennetamiseks" järgi õiguslik alus riiki sisenemiseks. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

8. detsembril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel liinibussiga piiripunkti saabunud 1990. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudus vastavalt Vabariigi Valitsuse korralduse 169 "Riigipiiri ületamise ajutine piiramine COVID-19 haigust põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 uue puhangu ennetamiseks" järgi õiguslik alus riiki sisenemiseks. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Saaremaa

Kelmus
8. detsembril alustati kriminaalmenetlust selles, et Saaremaal elav mees leidis sotsiaalmeediast kuulutuse investeerimisvõimalusega ja lõi konto, misjärel võeti temaga ühendust ning paluti arvutisse paigaldada Anydesk programm ning tehti mehe kontolt ülekandeid. Kelmusega tekitati varalist kahju üle 25 000 euro.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.