Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Toiduohutuse konverents uurib mikroorganismide kasutamist ja ohjamist toidutööstuses (2022-02-10 09:10:45)


Täna, 10. veebruaril algusega kell 10 toimub Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) toiduohutuse hübriidkonverents "Luubi all on mikromaailm", mis keskendub silmaga nähtamatutele mikroorganismidele, keda leidub triljonites meie ümber ja miljardites meis endis. Mikroorganismidel on tuleviku terviseteenuste ja jätkusuutliku toidutootmise seisukohalt eriti oluline roll.

"Mikroorganismid elavad ja arenevad sarnaselt meiega. Seetõttu sõltub toidu ohutuse tagamine otseselt sellest, kui edukad oleme mikroorganismide tegevuse ohjeldamisega. Siiski on mikromaailmas organisme, keda saab nii põllumajanduses kui ka toidutootmisel enda kasuks tööle panna," ütles Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse liige Meeli Lindsaar. "Eesti toidutootjad soovivad oma tooteid arendades kasutada parimaid teadussaavutusi, et tarbijani jõuaks kvaliteetne, puhas ja tarbijate nõudmistele vastav toit. Selles vallas on nad teinud tubli tööd, sest Eesti toit paistab väga positiivselt silma ja on Euroopa Toiduohutusameti objektiivsete seiretulemuste põhjal üks maailma puhtamaid. Samuti võivad Eesti tarbijad rõõmustada kodumaiste toidukaupade laia ja mitmekesise valiku üle."

Eestis on välja aretatud mitmeid baktereid, mis toetavad inimese toitumist või tõstavad loomasööda toiteväärtust. Konverentsil astuvad üles teadlased ja oma ala eksperdid Eestist ning mujalt, kes räägivad kestlikust toidusüsteemist, mikrobioloogilistest väljakutsetest toidutootmises, hügieenist, mikrobioomist ning tuleviku toidust ja toitumisest.

"Toidutööstused teevad tihedat koostööd erinevate valdkondade teadusasutuste ja teadlastega, et turule jõudvad tooted oleksid tarbija jaoks maitsvad ja toetaksid tervislikku toitumist," rõhutas Lindsaar.

Konverentsi moderaator on Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse suuna "Funktsionaalsed toidud ja joogid" juht Rain Kuldjärv. Tänavune toiduohutuse konverents toimub juba kuuendat korda ja osavõtjaid oodatakse Tallinnas, Nordic Hotel Forumis (Viru väljak 3, Tallinn) konverentsikeskuse SIRIUS saalis, sealt toimub ka konverentsi videoülekanne. Otseülekanne algab 10. veebruaril kell 10. Konverentsil osalemine on tasuta, konverentsi korraldamist toetab Euroopa Liit.

Konverentsi kava: https://epkk.ee/10-02-2022-epkk-toiduohutuskonverents-luubi-all-on-mikromaailm/.

Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.