Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnavaldkonna arengukavale KEVAD tehakse põhjalik mõjuhinnang (2022-03-18 08:31:42)

Keskkonnaministeerium koostab koostöös partnerite ja huvigruppidega keskkonnavaldkonna arengukava KEVAD, mis ühendab eri valdkondade keskkonnaeesmärgid. Arengukava koostamisega üheaegselt leiab aset keskkonna-, sotsiaalmajanduslike ja muude oluliste mõjude strateegiline hindamine.

Keskkonnaminister
Erki Savisaare sõnul läheb hindamisele muuhulgas ka mõju regionaalarengule ning riigi julgeolekule ja välissuhetele.

"Nii põhjalikult ei olegi Eestis seni veel keskkonnaotsuste mõjusid regionaalarengule ja majandusele hinnatud kui nüüd KEVADe koostamise protsessis. Loomulikult kaasame kõiki olulisi huvigruppe, et teha korralik mõjuhinnang kavale, mis paneb paika suunised meie looduse mitmekesisuse kaitseks pikas perspektiivis. Ootame kaasa mõtlema kõiki, kes soovivad sõna sekka öelda," lausus Savisaar.

Mõjude strateegilise hindamise programmiga on võimalik tutvuda kuni 24. märtsini Keskkonnaministeeriumi veebilehel ning sama kuupäevani ootab Keskkonnaministeerium ka programmi kohta ettepanekuid. Programmi avalik arutelu toimub 31. märtsil.

Aasta pärast valmiva keskkonnavaldkonna arengukavaga KEVAD lepitakse kokku tulevikuvisioon ning muutused ja reformid, mida lähiaastatel ellu viia. Uus arengukava on järglaseks 15 aastat tagasi koostatud Eesti Keskkonnastrateegiale, mis ei ole tänaseks enam kooskõlas riigi strateegilise planeerimise raamistikuga. Lisandunud on nii kitsamaid valdkondade arengukavasid kui ka olulisi tegevussuundi, mistõttu on vaja neid terviklikult vaatlevat uut dokumenti. Vaid metsanduse arengukava aastani 2030 koostatakse eraldiseisvalt.

_________________
KSH ja muude oluliste mõjude strateegilise hindamise programmi kohta saab esitada kirjalikult ettepanekuid, vastuväiteid ja küsimusi kuni 24. märtsini e-postiaadressil krista.tonisson@envir.ee.

KSH ja muude oluliste mõjude strateegilise hindamise programmi avalik arutelu toimub 31. märtsil kell 14.00-17.00 virtuaalselt veebikeskkonnas MS Teams. Täpsema info leiab Keskkonnaministeeriumi veebilehelt https://envir.ee/kevad.



Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.