Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevainfo (2022-04-06 08:13:12)


Möödunud
ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 88 teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 51 varavastast kuritegu, sealhulgas 51 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 28. Registreeriti üks inimvigastustega liiklusõnnetus, milles sai viga üks inimene. Tabati 12 alkoholi- ja üks narkojoobes sõidukijuht.

Piiril registreeriti kaks Schengeni viisaeeskirja rikkumist ning väljastati viis sisenemiskeeldu.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

4. aprillil teatati, et Mustamäel Sõpruse puiesteel korteris lõi 40-aastane naine noaga oma abikaasat, 30-aastast meest. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse, politseinikud pidasid naise kinni.

4. aprillil teatati, et Kesklinnas Viru väljaku majutusasutuses lõi 18-aastane mees talle tuttavat 19-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

4. aprillil teatati, et Põhja-Tallinnas Madala tänaval lõi 24-aastane mees teist 24-aastast meest. Politsei saabudes oli lööja lahkunud. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

Kelmused

3. aprillil alustati menetlus juhtumis, kus Kesklinnas elavale 43-aastasele naisele helistas väidetav IT-osakonna politseinik ja teatas, et naise andmeid varastatakse. Selle vältimiseks pidi naine edastama enda pangakaardi andmed ning saatma isikutunnistuse pildi kahelt poolt. Pärast telefonikõne pöördus naine panka ja sai teada, et tegu on kelmusega. Paraku olid aga kelmid jõudnud teha naise kontolt edasi tehingu summas 4216 eurot. Järgmisel päeval helistas naisele uus väidetav politseinik ja palus naisel edastada andmed ja numbrid, mida ta eelmisel päeval edastas petturite. Kuid seekord ütles naine, et uurib enne välja, kellega ta telefonis räägib, pärast mida kõne katkestati.

4. aprillil alustati menetlust juhtumis, kus Lasnamäel elava 34-aastase mehega võttis läbi suhtlusrakenduse Viber ühendust vene keelt kõnelev naine, kes esitles ennast Google'i assisteninda ja teavitas häkkerite võimalikust rünnakust. Seejärel helistati mehele erinevatelt numbritelt väidetavalt nii Swedbankist kui ka politseist ja teavitati, et keegi üritab mehe nimel laenu võtta. Kahtlase tegevuse kontrollimise eesmärgil juhendati meest alla laadima rakendust AnyDesk ning kinnitama tehingud PIN-koodide abil, mida mees ka tegi. Hiljem avastas mees, et tema kontolt on kantud edasi 7531 eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kelmused

Politseile laekus teade, et Tartus elava mehe teadmata on tema nimele võetud pangalaen summas 3847 eurot. Kelmusjuhtumi üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Politsei poole pöördus Elvas elav mees, kelle sõnul olla tuttav mees vormistanud tema nimele erinevatest keskkondades mehe teadmata ja nõusolekuta laenusid summas 5750 eurot.

Piiriturvalisus

4. aprillil kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 27 päeva seadusliku aluseta, neist ühe päeva Eestis. Naisele kohaldati kolmeks kuuks sissesõidukeeld, misjärel lubati tal riigist lahkuda.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

Politsei sai teate, et 4. aprillil lõi 35-aastane mees Kohtla-Järvel Estonia puiestee korteris oma 72-aastast isa. Politsei pidas 35-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Politseile teatati, et 4. aprillil lõi 52-aastane mees Narvas Kerese tänaval oma abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Kelmus

Politsei sai teate, et 1. aprillil tuli Narvas elavale 40-aastasele naisele sõnum, et talle on saabunud pakk. Paki kättesaamiseks oli vaja vajutada sõnumis olevale lingile ja sisestada paroolid, mida kannatanu ka tegi. Hiljem avastas naine, et tema kontol on broneeritud 421 eurot.

Piiriturvalisus

4. aprillil kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel jalgsi piiripunkti saabunud 1999. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikku, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

4. aprillil kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel sõiduautoga piiripunkti saabunud kahte Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Vargus
Türi vallas varastati ööl vastu 4. aprilli suvemaja välisukse kohalt valvekaamera. Kahju on esialgsetel andmetel 269 eurot. Politsei pidas samal ööl kuriteos kahtlustatavatena kinni 58-aastase mehe ja 48-aastase mehe ning omanikud said kaamera tagasi. Juhtumi täpsemad üksikasjad on selgitamisel.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine
4. aprillil alustati menetlust selles, et 3. aprilli varahommikul lõi Pärnus ühes baaris seni tuvastamata mees 34-aastast meest, kes sai viga. Juhtumi täpsemad üksikasjad on selgitamisel.

Raplamaa

Kelmus
4. aprillil alustati menetlust selles, et võõras mees alustas selle aasta veebruaris 68-aastase naisega sotsiaalmeedias suhtlust ning lõi naisele vale ettekujutuse tegelikest asjaoludest, misjärel kandis naine mitmel korral raha võõrale arvele. Esialgne kahju on kokku umbes 2000 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.