Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kõik Ferrero Ardennes S.A Belgia tootja Kinder kaubamärgi maiustused kutsutakse turult tagasi (2022-04-11 09:03:09)


Eesti erinevatesse kauplustesse on jõudnud Belgia tehases toodetud Kinder kaubamärgi maiustused, mis eemaldatakse ennetava meetmena müügilt. Tagasi ei kutsuta Poolas toodetud Kinder Surprise 20g üllatusmuna, millel on originaalfooliumil eestikeelne tekst ning kus on maaletoojaks märgitud AS Mobec.

"Lisaks AS Prisma Peremarket kauplustele on erinevad Belgias toodetud Kinder kaubamärgi tooted jõudnud ka näiteks Maxima Eesti OÜ ja Rimi Eesti Food AS kauplustesse. Edasimüüja on antud tooteid müügile saatnud üle Eesti ning toodete müügilt eemaldamisega tegeletakse," selgitas Põllumajandus- ja Toiduameti peaspetsialisti Triinu Allika.

Tagasikutsumine ei puuduta Kinder Surprise 20g üllatusmuna, millel on originaalfooliumil eestikeelne tekst ning kus on maaletoojaks märgitud AS Mobec. Antud šokolaadid on toodetud Ferrero Poola tehases.

Kõik võimalikud saastunud toodete partiid eemaldatakse müügilt. Tarbijatel, kes on kõnealustest partiidest endale tooteid soetanud, on õigus pöörduda kaebusega kaupleja poole, kust toode osteti.

Kinder tooteid seostatakse võimaliku saastumisega Salmonellaga ja salmonelloosi haigusjuhtumitega mitmes Euroopa riigis, sealhulgas Suurbritannias, Saksamaal, Iirimaal, Norras, Hollandis, Luksemburgis, Rootsis ja Prantsusmaal.

Salmonelloos on nakkushaigus, mida põhjustab Salmonella bakter. Salmonellad on looduses laialt levinud mikroorganismid, mis esinevad loomade seedetraktis, aga ka linnumunades, toorpiimas ja mujal loomsetes ning mitteloomset päritolu toiduainetes. Salmonella on toidul märkamatu ega muuda toidu lõhna ja maitset. See on kõige sagedamini esinev bakteriaalne toidumürgitus. Salmonelloosi ennetamiseks tuleb täita isiku- ja toiduhügieeninõudeid. Salmonella kohta leiab rohkem ameti kodulehelt.

Tagasi kutsutakse järgmised Kinderi kaubamärgi tooted:

Tagasikutsumisele ei kuulu:

Allikas: Põllumajandus- ja Toiduameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.