Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2022-05-03 08:04:26)

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 115 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas kaks avaliku korra rasket rikkumist, 48 varavastast kuritegu, sh 29 vargust. Lähisuhtevägivallast teatati politseid 124 korral. Registreeriti seitse inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada kaheksa inimest. Tabati 42 alkoholijoobes sõidukijuhti.

Piiril väljastati nädalavahetuse jooksul 61 sisenemiskeeldu, registreeriti kaks Schengeni viisaeeskirja rikkumist ning riigist saadeti välja üks inimene.


PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

29. aprillil teatati, et Mustamäe E. Vilde teel lõi 60-aastane mees 48-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

29. aprillil teatati, et Mustamäe E. Vilde tee asuvas baaris lõi 51-aastane mees klaasist esemega 50-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

1. mail teatati, et Lasnamäel Võru tänava kortermajas toimus kaklus seni tuvastamata meeste ja 26-aastase mehe vahel. Samuti varastati kakluse käigus 26-aastase mehe mobiiltelefon ja kõrvaklapid.

Vargused

29. aprillil teatati, et kesklinna Pärnu maantee ehitusobjektilt varastati ehitustööriist. Kahju on 1400 eurot.

29. aprillil teatati, et Lasnamäe Majaka põigul varastati sõidukist erinevaid esemeid. Kahju on 600 eurot.

30. aprillil teatati, et kesklinnas Sadama tänava laeva kajutist on varastatud sularaha ja ehteid. Kahju on selgitamise.

Avaliku korra rasked rikkumised

30. aprillil teatati, et Lasnamäe P. Pinna tänava baari sisenes seni tuvastamata mees kurikaga ning lõi 66- ja 50-aastast meest.

30. aprillil sai politsei väljakutse kesklinna Aia tänavale, kus 36-aastane mees ähvardas terava esemega 18-aastast meest. Politseinikud pidasid 36-aastase mehe kinni.

Kelmus

29. aprillil alustati menetlust sellest, et 44-aastasele naisele saabus väidetavalt sõnum DHL-lt. Kannatanu vajutas sõnumis oleval lingil, sisestas oma krediitkaardi andmed, Id-kaardist foto ja kinnitas tehingu. Kelmusega tekitatud kahju on 600 eurot.

Harjumaa

Kelmus

29. aprillil teavitati politseid, et sugulane on omavoliliselt kasutanud ID-kaarti ja paroole. Kannataja kontolt võeti 8900 eurot.

Piiriturvalisus

30. aprillil soovis 1987. aastal sündinud Mehhiko Ühendriikide kodanik sõita Istanbuli, kontrollimise käigus tuvastati, et mees viibis Schengeni viisaruumis 78 päeva seadusliku aluseta. Talle kohaldati sissesõidukeeld kolm aastat ja määrati rahatrahv. Mees lahkus esimesel mail Istanbuli.

LÕUNA PREFEKTUUR


Jõgevamaa

Vargus

Politseile laekus teade, et Põltsamaa vallas Tammiku külas murti sisse garaaži, kust varastati tungraud, traktori kardaan ja aiavõrk. Kahju on 780 eurot.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

1. mail laekus politseile teade, et Valgas Sepa tänaval ründas joobes 34-aastane mees oma elukaaslast. Politsei pidas mehe kinni. Juhtunu täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Viljandimaa

Kehaline väärkohtlemine

29. aprilli hilisõhtul sai politsei väljakutse Viljandi valda Kaavere külla, kus joobes 37-aastane mees lõi raudtoruga sõpra. Politsei pidas lööja kinni ning viis esmalt kainenema. Kannatanu pöördus esmaabiks haiglasse.

Võrumaa

Ähvardamine

30. aprilli hilisõhtul sai politsei väljakutse Setomaa valda, kus joobes 47-aastane mees oli lõkketulel teistega tülli läinud ning neid taskus olnud noaga ähvardanud. Politsei pidas mehe kinni. Keegi vahejuhtumis viga ei saanud. Täpsemad asjaolud selgitatakse kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

29. aprilli õhtul kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis riiki siseneda soovinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku ning avastasid, et tal puudub seaduslik alus riiki sisenemiseks. Mehele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

29. aprilli hommikupoolikul kontrollisid Lõuna prefektuuri piiri-ja migratsioonijärelevalve ametnikud Võru linnas üht ettevõtet ja seal töötanud kaheksat inimest selgitamaks, kas nad töötavad seal seaduslikult. Kontrollkäigul avastati, et neljal töötajal puudus kanne Maksu- ja Tolliameti registris. Info edastati maksuameti kolleegidele. Muid rikkumisi politsei ei tuvastanud.

30. aprillil kella 10.45 ajal tõkestati Koidula piiripunktis Eestisse sisenemine kahel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kelle põhjendused reisi eesmärgi ja Eestis viibimise kohta ei olnud usaldusväärsed. Isikud lahkusid tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Nädalavahetuse jooksul tõkestati Kagu piiripunktides riiki sisenemine kolmel Venemaa Föderatsiooni, kahel Valgevene Vabariigi ja kolmel Moldova kodanikul, kel puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused.


IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargus

29. aprillil teatati politseile, et Väike-Maarja vallas Räitsvere külas asuva talu eluruumidesse ja garaaži on sisse tungitud ja varastatud tööriistu ning välimööblit. Esialgne kahju on 1600 eurot.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

30. aprillil teatati politseile, et Narvas Rakvere tänaval asuvas korteris lõi 36-aastane mees oma 35-aastast abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

30. aprillil teatati politseile, et Narvas Suur tänaval asuva korteri trepikojas tõukas 69-aastane naine 26-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

30. aprillil teatati politseile, et Narvas Viru tänaval asuvas korteris lõi 50-aastane mees oma 47-aastast abikaasat. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

1. mail sai politsei teate, et Jõhvis Vahe tänaval vajab abi 37-aastasene mees, kellele on tekitatud terava esimesega kehavigastusi. Kiirabi toimetas mehe haiglasse kontrolli. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

1. mail sai politsei teatate, et Narvas 26. juuli tänaval asuvas korteris lõi 51-aastane naine ühise alkoholi tarvitamise käigus terava esemega enda 55-aastast abikaasat. Politseinikud pidasid naise kahtlustatavana kinni.

1. mail sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Sakala tänaval asuvas korteris lõi 45-aastane mees metallist esemega 33-aastast meest. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

Kelmus

Politseile teatati, et 29. aprillil helistas Narvas elavale 72-aastasele mehele tundmatu isik, kes tutvustas ennast Swedbanki esindajana ning teatas, et avaldaja pangakontolt taheti tema teadmata krediiti vormistada. Kelmide tegevuse peatamise ettekäändel edastas mees oma PIN-koodid, misjärel kanti võõrale kontole 740 eurot.

Vargus

29. aprillil teatati politseile, et Sillamäe linnas Rohelisel tänaval asuva maja pööningult varastati sidekaablit. Esialgne kahju on 237,60 eurot.

Asja rikkumine ja hävitamine

29. aprillil teatati politseile, et Kiviõlis Keskpuiestee tänaval on kahjustatud sõiduautot Volvo. Esialgne kahju on hinnanguliselt 5000 eurot.

Piiriturvalisus

29. aprillil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1980. aastal sündinud Ukraina kodanikku, kelle reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged ja tal puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele koostati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaale.

29. aprillil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel viite Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kelle reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged ja neil puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Isikutele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

29. aprillil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1997. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikku, kelle reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged ja tal puudusid kehtivad reisidokumendid. Mehele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

29. aprillil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1998. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudus viisa või elamisluba. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

29. aprillil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist sisenemisel kolme Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kel puudus kehtiv viisa või elamisluba. Isikutele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

30. aprillil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist sisenemisel 2021. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kel puudus kehtiv viisa või elamisluba. Isikule koostati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaale.

30. aprillil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist sisenemisel 2982. aastal sündinud Tadžikistani Vabariigi kodanikku, kel puudus kehtiv viisa või elamisluba. Isikule koostati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaale.

30. aprillil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1996. aastal sündinud Kasahstani Vabariigi kodanikku, kelle reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged ja tal puudusid kehtivad reisidokumendid. Mehele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

30. aprillil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1992. aastal sündinud Ukraina kodanikku, kellel puudus viisa või elamisluba. Isikule koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

30. aprillil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist sisenemisel kahte Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kel puudus kehtiv viisa või elamisluba. Isikutele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

30. aprillil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1996. aastal sündinud Ukraina kodanikku, kelle reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged ja tal puudusid kehtivad reisidokumendid. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

30. aprillil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1988. aastal sündinud Ukraina kodanikku, kellel puudus viisa või elamisluba. Isikule koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

1. mail kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist väljumisel 2000. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes viibis seadusliku aluseta Schengeni liikmesriikide territooriumil 3 päeva, neist kaks päeva Eestis. Naisele koostati ettekirjutis Eestist lahkumiseks 7 päeva jooksul, kohaldati sissesõidukeeld kolmeks kuuks ja määrati rahatrahv 60 eurot. Isik lahkus Venemaa Föderatsiooni.

1. mail kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1982. aastal sündinud Kasahstani Vabariigi kodanikku, kellel puudus viisa või elamisluba. Isikule koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

1. mail kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1989. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kelle reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged ja tal puudusid kehtivad reisidokumendid. Mehele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

1. mail kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1990. aastal sündinud Ukraina kodanikku, kelle reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged ja tal puudusid kehtivad reisidokumendid. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

1. mail kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel nelja Valgevene Vabariigi kodanikku, kelle reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged ja neil puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Isikutele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

1. mail kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1978. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kelle reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged ja tal puudusid kehtivad reisidokumendid. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Vargus
30. aprillil teatati, et Järva vallas siseneti täpselt tuvastamata ajal korterisse, kust varastati mobiiltelefon, alkoholi ja muid asju. Esialgse info kohaselt tekitati vargusega kahju 114 eurot. Politsei pidas 30. aprillil kuriteos kahtlustatavana kinni keskealise mehe.

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine
2. mail teatati, et Haapsalus lõid 28-aastane mees ja 24-aastane mees elumaja ees tuttavat 29-aastast meest, kes sai viga. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine
1. mail teatati, et Pärnus lõi 36-aastane mees korteris enda abikaasat, 33-aastast naist, kes sai viga. Politsei pidas 36-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Raplamaa

Omavoliline sissetung
29. aprillil alustati menetlust selles, et Rapla vallas siseneti täpselt tuvastamata ajal elumajja, kus lõhuti aknaid ja mööblit ning loobiti laiali kappides olnud esemeid. Esialgsetel andmetel on kahju 500 eurot.

Asja rikkumine ja hävitamine
29. aprillil alustati menetlust selles, et Märjamaa vallas oli 21. aprillil põleng kinnistu ligikaudu 9 hektari suurusel alal, kus kasvatatakse jõulukuuski. Kuuskede põlenguga tekitatud varaline kahju on esialgsetel andmetel 170 000 eurot. Tulekahju võis esialgsetel andmetel alguse saada teisel kinnistul prügi põletamisest.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.