Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pääsukese märgi tooted paistavad silma innovatsiooniga (2022-05-06 07:04:05)


Kuus uut toodet sai aprillis Pääsukese märgi: Eesti Pagari sidruni-kohupiimakook ja haputaina röst, Saidafarmi külmkuivatatud juustukrõpsud köömnetega, Madila Mahe tudraõli, Tera Leib leiva küpsetamise jahusegud - traditsiooniline ja kanepiseemnetega.

Aprillis toimus Tunnustatud Eesti Toit ehk pääsukesemärgi uute toodete hindamine. Hindamise käigus tõsteti innovaatilise tootena esile Tera Leib leiva küpsetamise segusid, millega on tehtud leiva küpsetamine väga lihtsaks ka neile, kellel puudub varasem kogemus.

"Tunnustan ettevõtteid, kes tõhusalt tegelevad Eestimaise tooraine baasil toitude arendustööga ja seisavad nii meie söögilaua mitmekesisuse eest. Sellel kevadel oli hindamisel mitmeid innovaatilisi tooteid, näiteks Tera Leib leiva küpsetamise segud on esimesed seda tüüpi jahusegud, mis kannavad pääsukesemärki," vahendas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse liige Meeli Lindsaar.

Hindamiskomisjon tunnustas ka kahte Eesti Pagari toodet: sidruni-kohupiimakooki ja haputaina rösti. "Mõlemad uudistooted olid ootuspäraselt maitsvad. Haputainas on aina enam populaarsust koguv ja on meeldiv näha ka poelettidel mõnusalt hapukat saia," toodi hindamisprotokollis välja. Eesti Pagar paistab silma ettevõttena, kes hindab kodumaist toorainet ja kelle tooteportfellis on kõige rohkem pääsukesemärgiga tooteid.

Kui varasemalt on pääsukesemärki kandnud vaid Scanola "Olivia" rapsiõlid, siis nüüd on lisandunud ka Madila Mahe tudraõli, mis on mõeldud kasutamiseks nii salatites kui küpsetamiseks.

Uue tootena sai märgi ka külmkuivatatud juustukrõpsud köömnetega, mis on hea lisandus juba märki kandvale Saidafarmi tootele juustukrõpsud tilli ja küüslauguga. "Saidafarmi külmkuivatatud juustukrõpsud on ainsad sellisel meetodil valmistatud juustukrõpsud Eesti turul," tunnustas Lindsaar tootja uudset lähenemist.

Lisaks uutele toodetele kontrolliti pääsukesemärgiga toodete kvaliteeti

"Meil on hea meel tõdeda, et pääsukesemärki kandvad tooted hoiavad jätkuvalt kõrget kvaliteeti ning nendele võib tarbija alati kindel olla."

Lisaks uutele toodetele võeti järelhindamisele DMG Shipping OÜ ehk Briis ning Kihnu Kala kalatooted ja Scanola õlid. Järelhindamise läbinud tooted said kõik positiivse tagasiside ja maksimaalsed punktid.

"Toodete pidev kõrge kvaliteet näitab, et kohalikust toorainest ja Eestis toodetud tooted on usaldusväärsed. Uued tooted said ekspertidelt kiita nii välimuse kui maitse osas. Järelhindamisel olnud kalatooted ja õlid said maksimumpunktid nii välimuse, lõhna, konsistentsi kui maitse osas," toonitas Lindsaar.

Hindamiskomisjonis oli 12 oma eriala spetsialistid-toidueksperdid nii Eesti toidutööstustest, laboritest kui ka teadusasutustest. Hindamine viidi läbi Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuses.

Pääsukesemärk on päritolu- ja kvaliteedimärk, mida annab välja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ja see antakse tootele, mille põhitooraine on eestimaise päritoluga ning toode on läbinud edukalt sensoorse hindamise. Lisainfot pääsukesemärgi kohta saab siit: www.pääsukesemärk.ee

 

Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.