Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi haldusala eelinfo 9. - 15. mai (2022-05-09 07:59:21)


Esmaspäev, 9. mai

· Keskkonnaminister Erki Savisaar vastab Riigikogus arupärimisele individuaalkvootide kohta Peipsi järvel.

Teisipäev, 10. mai

· Looduskaitsekuu pidulik avamine Tallinna loomaaias. Ajakirjanikud on oodatud kl 13. Kell 14 algab avamisüritus, kus antakse üle tänavune Eerik Kumari looduskaitsepreemia, looduskaitsemärgid ja noore looduskaitsja märgid. Osalevad EV president Alar Karis ja keskkonnaminister Erki Savisaar. Lisainfo: Keskkonnaministeeriumi avalike suhete osakonna peaspetsialist Marju Kaasik, 5133165, marju.kaasik@envir.ee

· Keskkonnakorralduse osakonna juhataja Sigrid Soomlais teeb Araabia Ühendemiraatide delegatsioonile korraldatavas töötoas Agriculture and Food Security ettekande Eesti toidujäätmetest ja toidujäätmete tekke vältimisest.

· Riigikogu maaelukomisjoni istungil on kõne all kalapüügiseaduse muutmine ja Peipsi individuaalkvoodid. Kalavarude osakonnast osalevad Herki Tuus ja Margus Salundi. Lisainfo: Keskkonnaministeeriumi avalike suhete osakonna peaspetsialist Marju Kaasik, 5133165, marju.kaasik@envir.ee

Kolmapäev, 11. mai

· Keskkonnaminister Erki Savisaar SA Erametsakeskuse poolt korraldatud metsaistutustalgutel Jõgevamaal. Lisainfo: Keskkonnaministeeriumi avalike suhete osakonna peaspetsialist Marju Kaasik, 5133165, marju.kaasik@envir.ee

· Kolmapäevast reedeni toimub Dublinis Euroopa riiklike kartograafia-ja katastriteenistuste ning ülikoolide ja uurimisasutuste ühenduse EuroSDR (European Spatial Data Research) juhatuse koosolek. Maa-ameti esindab peadirektori asetäitja Artu Ellmann. EuroSDR-i peamine eesmärk on ruumiandmete alaste rakendusuuringute ja kaardistamisega seotud uuringute läbiviimine. EuroSDR-i tegevuses osalemine avardab võimalusi kaasa rääkida ruumiandmete hõive, analüüsi ja visualiseerimise väljatöötamisel ning sellealaste otsuste ja poliitika kujundamisel Euroopas.

· Kolmapäeval ja neljapäeval toimub Tallinnas ESRI päevade raames konverents "GIS - geograafia kaudu". Ettekande teevad Maa-ameti geoinformaatika osakonna juhataja Maili Hirlak, kes räägib kasutajalugude põhjal Maa-ameti avaandmete kasutamisest ning sama osakonna peaspetsialistid Kirke Narusk ja Andres Kasekamp annavad ülevaate Maa-ametis loodud ArcGIS Pro tööriistadest ja töövoost.

Neljapäev 12, mai

· Kantsler Meelis Münt kohtub Jaapani suursaadik hr Yukihiko Matsumura, saatkonna asejuhi pr Yuki Sakai ja teise sekretär majandusküsimustes hr Tomoya Shigenari-ga. Arutatakse Eesti ja Jaapani vahelist koostööd keskkonna alal.

· Kell 15 algab Kaarmise-Jõempa looduskaitseala moodustamise ja kaitse-eeskirja eelnõu avalik arutelu, kus tutvustatakse laekunud küsimusi ja ettepanekuid ning kaitse-eeskirja eelnõu viimast seisu. Arutelu toimub Keskkonnaameti Kuressaare kontori saalis (Tallinna 22, Kuressaare). Lisainfo Keskkonnaameti kodulehelt või Keskkonnaameti looduskaitse planeerimise osakonna vanemspetsialist Kadri Paomehelt, tel 5343 6313, e-post kadri.paomees@keskkonnaamet.ee.

· Keskkonnaministeerium korraldab koostöös OECD-ga töörühma "Eesti vee-ettevõtluse hindamiseks ning jätkusuutliku vee-ettevõtluse tegevuskava koostamiseks" kohtumise, et arutada, kuidas tagada lähiaastatel veevarustuse ja kanalisatsiooni jätkusuutlikkus. Kohtumisel tutvustavad OECD eksperdid nende poolt läbi viidud Eesti vee-ettevõtluse hindamise uuringut ning Eesti oludest lähtuvalt võimalusi vee-ettevõtluse sektori efektiivsuse suurendamiseks. Töörühma kuulub kokku 21 liiget, esindatud on nii vee-ettevõtjad, kohalikud omavalitsused, eksperdid ning erinevad riigiasutused. Töörühma juhib Keskkonnaministeeriumi asekantsler Antti Tooming.

Reede, 13. mai

· Keskkonnaminister Erki Savisaar osaleb RMK metsaistutustalgutel Kosel. Lisainfo: Keskkonnaministeeriumi avalike suhete osakonna peaspetsialist Marju Kaasik, 5133165, marju.kaasik@envir.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.