Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi haldusala 21. nädala eelinfo (2022-05-23 08:23:02)

Teisipäev, 24. mai

· Kell 9-17 toimub Pärnus (Ringi 35) kohalike omavalitsuste töötuba "Energeetika ja energiajuhtimine". ​​Seminaril räägitakse koos kohalike omavalitsustega, millised on eri piirkondades energiaressursid ja sobivad energialahendused. Samuti, kuidas toimub energiamajanduse juhtimine kohalikul tasandil ja mida parendamiseks saab teha. Eraldi teemana käsitletakse energiakogukondade teket, energiaprojektide elluviimist ja vastavat õigusruumi. Tegemist on kolmanda töötoaga programmist "Kliimamuutus ja energiajuhtimine kohalikus omavalitsuses". Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi, Keskkonnaministeeriumi ning Eesti Linnade ja Valdade Liidu korraldatud hanke tulemusel viivad töötoad läbi Keskkonnainvesteeringute Keskus, Tartu Regiooni Energiaagentuur ja Tallinna Tehnikaülikool.

· Keskkonnaministeeriumi kantsler Meelis Münt osaleb paneelil, kus arutletakse, kuidas valitsused täidavad kliimakohustusi. Täpsem info paneeli "How to get to net zero: how governments can deliver climate commitments" kohta:
https://www.globalgovernmentforum.com/events/how-to-get-to-net-zero-how-governments-can-deliver-climate-commitments/

· 24.-25. maini viibib keskkonnaminister Erki Savisaar välisvisiidil Soomes, et tutvuda sealse jäätmekäitlusega ning külastada valdkonnaga seotud ettevõtteid. Minister kohtub ka Soome keskkonna-ja kliimaministri Emma Kariga, kellega arutab energeetika ja jäätmekäitluse teemadel.


· 24.-25. maini toimub Riias Maa-amet ja Läti Ruumiandmete Informatsiooni Agentuuri kohtumine. Antakse ülevaade kummagi organisatsiooni tegevusest geodeesia, fotogramm-meetria, ruumiandmete ja geoinformaatika vallas. Arutatakse tulevikuplaane ja koostöövõimalusi.


· 24.-25. maini osaleb Maa-ameti peadirektori asetäitja Artu Ellmann Euroopa Kosmoseagentuuri konverentsil Bonnis.
Lisainfo: Anu Ots, 506 1790, anu.ots@maaamet.ee

Neljapäev, 26. mai

· Kell 10-16 toimub veebi vahendusel vene keeles kohalikele omavalitsustele töötuba "Riiklikud tegevused energia- ja kliimapoliitika elluviimisel". Töötoas tuuakse välja kliima- ja keskkonnamuutuste põhilised protsessid, energiamajanduse mõju kliimale ja tervisele. Tegemist on neljanda töötoaga programmist "Kliimamuutus ja energiajuhtimine kohalikus omavalitsuses". Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi, Keskkonnaministeeriumi ning Eesti Linnade ja Valdade Liidu korraldatud hanke tulemusel viivad töötoad läbi Keskkonnainvesteeringute Keskus, Tartu Regiooni Energiaagentuur ja Tallinna Tehnikaülikool.


Reede, 27. mai

· Keskkonnaminister Erki Savisaar on visiidil Saaremaal, et tutvuda sealsete vesiviljelusega tegelevate ettevõtetega.

Laupäev, 28. mai

· Kümme LIFE projekti üle Eesti avavad oma uksed ja kutsuvad kõiki huvilisi külla, et näidata, mida nad meie looduse ja keskkonna heaks teinud on. Tegemist on tasuta kogupereüritusega, mis tähistab LIFE programmi 30. tegutsemisaastat.

· Kell 12-18 on muinastaide päev Palmses Muinastaide Kojas. Näituse ja kataloogi esitlus, Põhjala muinastaide ja Soome-Ugri maailmapildi seminar. Esinejate seas on Väino Poikalainen, Jaak Prozes, Anne Kurepalu, Kadi Pajupuu, Risto Iljas. Üritus on tasuta, vajalik on eelregistreerimine enne 24. maid. Korraldajad Muinastaide Selts ja Keskkonnaamet.
https://kaitsealad.ee/et/uudised/muinastaide-paev-lahemaal-palmses


Allikas: Keskkonnaministeeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.