Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluministeeriumi 24. nädala eelinfo (2022-06-13 08:14:02)

Esmaspäev, 13. juuni

· Maaeluminister Urmas Kruuse ja Maaeluministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler kantsleri ülesannetes Marko Gorban osalevad Luksemburgis toimuval AGRIFISHi kohtumisel. Seekord on kohtumisel arutlusel põllumajandusturgude olukord seoses Venemaa sõjaga Ukrainas ning ELi tervise- ja keskkonnastandardite kohaldamine imporditavatele põllumajandustoodetele. Samuti tutvustab Euroopa Komisjon teatist, mis käsitleb ühise kalanduspoliitika ülevaadet ning 2023. aasta kalapüügivõimaluste kehtestamise põhimõtteid. Lisaks tõstatab Eesti koos üheksa liikmesriigiga ühispöördumise, millega juhitakse tähelepanu taimekaitsevahendite säästva kasutamise määruse eelnõus olevatele murekohtadele, ning eesistujariik Prantsusmaa annab ülevaate aruandest, mis puudutab geograafiliste tähiste määrust.

· Maaeluministeeriumi kaubanduspoliitika nõunik Tiina Vares osaleb 12.-15. juunil Genfis toimuval Maailma Kaubandusorganisatsiooni (WTO) 12. ministrite konverentsil.

· 13.-17. juunil 2022 toimub Tallinnas rahvusvahelise organisatsiooni OECD (Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsioon) töönädal seemnete sordilisest sertifitseerimisest rahvusvaheliseks kaubanduseks. Kohtumisel osaleb esindajaid üle kolmekümnest riigist ja esindusorganisatsioonist. OECD seemneskeemid on rahvusvaheliseks kaubanduseks ettenähtud seemnestandardid, mis soodustavad püsivalt kvaliteetsete sertifitseeritud seemnete tootmist ja kasutamist. Sellega on liitunud 61 riiki. Lisaks kuuluvad organisatsiooni ka paljud seemnete ja sordiga seotud rahvusvahelised organisatsioonid ning tootjate organisatsioonid.

· 13.-17. juunil toimub ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni (FAO) nõukogu 170. istungjärk. Nõukogu vaatab üle organisatsiooni arengusuundi ja rahalisi prioriteete. Maaeluministeeriumist osalevad üritusel välissuhete ja eurokoordinatsiooni nõunikud Galina Uibos ja Kai Kasenurm.

Kolmapäev, 15. juuni

· Maaeluminister Urmas Kruuse osaleb Riigikogu infotunnis.

Neljapäev, 16. juuni

· Maaeluminister Urmas Kruuse osaleb kell 10 toimuval valitsuse istungil ja valitsuskabineti nõupidamisel.



Allikas: Maaeluministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.