Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kuuse-kooreüraski teine põlvkond on tulekul (2022-07-12 09:11:58)


Keskkonnaagentuuris ja Riigimetsa Majandamise Keskuses (RMK) kogutud andmed kuuse-kooreüraski lendluse kohta näitavad, et intensiivne tegevus hakkas pihta mai alguses. Üraskile sobivad soojad ilmad on nende arvukust suurendanud.

Hoogne lendlus kestis praktiliselt terve mai kuu, pidurdudes veidi juuni esimesel nädalal ning pöörates seejärel taaskord tõusuteele. Keskkonnaagentuuri metsaosakonna peaspetsialist Merit Fjodorovi sõnul oli üraskite arvukus jaanipäeva nädalal mõnevõrra madalam, ent hakkas siis taas suurenema. "Kui mais sattusid püünistesse talvitumiskohtadest väljunud üraskid, siis juunis nägime valdavalt juba haude rajanud ja uue pesakonna rajamiseks sobivat paika otsivaid putukaid. Pärast jaanipäeva olid enamuse vaatlusaluste püünispuude koore all kuuse-kooreüraski nukud ning mõni noormardikas," selgitas peaspetsialist.

Kuuse-kooreüraski arenguks soodsate ilmade püsimise korral algab juunis koorunud noormardikate lendlus ja üraski teise põlvkonna haude rajamine juuli teises pooles või kuu lõpus.

Seoses teise põlvkonna tulekuga palume metsaomanikel jätkata kuuse-kooreüraski tõrjega.

 

Allikas: Keskkonnaagentuuri pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.