Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluministeeriumi 39. nädala eelinfo (2022-09-26 08:47:01)

Esmaspäev, 26. september

· Brüsselis toimub Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogu (AGRIFISH), kus osaleb minister Urmas Kruuse, keda saadab kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Siim Tiidemann. Põhiteemana on arutlusel Ukraina põllumajandustootmise ja logistika olukord. Aruteluga peaks ühinema ka Ukraina põllumajandusminister. Ministrid vahetavad ka arvamusi 2023. a kalapüügivõimaluste kohta. Lisaks on päevakavas tööstusheite direktiivi ettepaneku põllumajanduslikud aspektid, angerjavarud ning ajutise riigiabi meetmed Ukrainas toimuva sõja valguses. Lõunalauas on ministrite arutelu teemaks toidu märgistamine.

· Kalamajandusosakonna juhataja Ain Soome, nõunik Juhani Papp ning vee-elusressursside väärindamise ja turustamise valdkonna juht Eduard Koitmaaosalevad Riigikogu maaelukomisjoni istungil, kus arutatakse kalapüügiseaduse muutmise seaduse edasist menetlust ja tutvustatakse maaelukomisjonile Euroopa Merendus- Kalandus- ja Vesiviljelusfondi 2021-2027 rakenduskava ning Eesti vesiviljeluse mitmeaastast riikliku tegevuskava aastani 2030.

· 26. septembrist 2. oktoobrini peetakse kalanädalat. Kalanädalal tunnustab Eesti Tippkokkade Ühendus valitud valdkonnas tegutsejaid, tehes neile kodumaisest kalast roogasid. Sellel aastal avaldatakse kalanädalal toetust Ukraina sõjapõgenikele ja neid abistanud kohalikele. Peakokkadest teevad süüa Taigo Lepik, Urpo Reinthal, Merino Lastik, Henari Nõu ja Silver Ulm.

Teisipäev, 27. september

· Kell 10 osaleb maaeluminister Urmas Kruuse Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika rakendamise seaduse eelnõu esimesel lugemisel.

· Kell 14 osalevad maaeluminister Urmas Kruuse ja kantsler Marko Gorban maaelukomisjonis.

Kolmapäev, 28. september

· Maaeluministeeriumis toimub kohtumine kalandussektori esindusorganisatsioonidega, et arutada Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi võimalikku toetust, millega leevendada Venemaa Ukraina-vastase agressiooni negatiivseid mõjusid kalandussektorile.

Neljapäev, 29. september

· Kell 10 osaleb maaeluminister Urmas Kruuse valitsuse istungil ja valitsuskabineti nõupidamisel.

· Kell 13 osaleb maaeluminister Urmas Kruuse Tallinna toidumessi avamisel. Toidumess toimub 29. korda ja peegeldab ehedalt meie toidukultuuri arengut ning loob paljudele võimaluse turul oma koht leida ja silma paista.

Reede, 30. september

· Kell 10 osaleb maaeluminister Urmas Kruuse üritusel "Põllumees kui tippjuht 2022". Seal esitab ta ettekande, kus räägib põllumeeste tähtsusest tänapäeva ühiskonnas.Konverentsi peaeesmärk on koondada kord aastas Eesti põllumajandussektoris töötavad tippjuhid, ettevõtete omanikud ja investorid Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli. Eesmärk on pakkuda mõtlemisainet ja uusi visioone, mida tutvustavad eri valdkondades tegutsevad mõjukad inimesed ning tunnustatud spetsialistid.



Allikas: Maaeluministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.