Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Toiduga kokkupuutuva plastmaterjali ringlussevõtmises on nüüd õiguslik selgus (2022-10-11 08:14:02)

Jõustunud määrusega ajakohastatakse ja ühtlustatakse Euroopa Liidus ringlusse võetava plasti kasutamist toiduga kokku puutumiseks. Eesmärk on tagada ohutud plasttooted tarbijatele ja selged reeglid ettevõtjatele.

"On igati tervitatav, et plasti taaskasutatakse aina rohkem ja ka toiduga kokkupuutuva materjalina, nt toidupakendite ja -nõudena. Sealjuures peab aga olema tagatud materjali ohutus, et toitu ei erituks ohtlikke aineid. Määruse jõustumine on oluline verstapost toiduga kokkupuutuvate materjalide ohutuse valdkonnas," rääkis maaeluminister Urmas Kruuse.

"Uued reeglid annavad selgema raamistiku ringlussevõetud plasti kasutamiseks toiduga kokkupuutuva materjalina. Eelmine valdkonda reguleerinud ELi tasandi määrus ei rakendunud täiel määral, seega oli ringlussevõetud plasti kasutamine tegelikult reguleeritud liikmesriikide tasandil ja sellest tulenevalt oli reegleid raske üheselt mõista. Nüüd saavad ringlussevõetud plasti tootjad, plastitöötlejad ja toidukäitlejad tugineda Euroopa Liidus ühtsetele reeglitele," selgitas Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna toidu üldnõuete valdkonna nõunik Külli Suurvarik.

Komisjoni määrus (EL) nr 2022/1616 reguleerib kõiki plastijäätmete ringlussevõtu viise, esitades nõuded plastijäätmete saastest puhastamisele, aga ka plastijäätmete kogumisele, ringlussevõetud plasti turustamisele ja kasutamisele. Ringlussevõetud plasti turustamise üks eeldusi on andmete esitamine Euroopa-üleses registris. Määrusega tunnistatakse kehtetuks komisjoni määrus 282/2008 toiduga kokkupuutumiseks ettenähtud ringlussevõetud plastist materjalide ja esemete kohta.



Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.