Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kui suur on teie ettevõtte jalajälg? Uus arvutusmudel aitab teada saada (2022-10-13 08:30:02)

Keskkonnaministeeriumi tellimusel on valminud uus, Eesti eripärasid arvestav arvutusmudel, mis aitab siinsetel ettevõtetel ja organisatsioonidel hinnata oma kasvuhoonegaaside jalajälge.

"Eestis on kasvuhoonegaaside jalajälje arvutamiseks nüüd olemas ühtne alus," ütles Keskkonnaministeeriumi kliimaosakonna nõunik Laura Remmelgas, kes kutsub Eesti ettevõtteid ning jalajälje hindamise konsultante üles seda mudelit innukalt kasutama.

Remmelgas lisas, et jalajälje arvutamise ühtsed põhimõtted aitavad ka teada saada, kui vettpidavad on ettevõtete väited oma toote kliimaneutraalsuse või keskkonnasäästlikkuse kohta. "Pilt muutub kõigile selgemaks ja läbipaistvamaks," nentis ta.

Maailmas on kasutusel erinevaid kasvuhoonegaaside jalajälje arvutamise mudeleid, aga nüüd Eestis valminu arvestab just siinseid tingimusi. Näiteks kasutatakse meie mudeli andmebaasis energia ja transpordi mõju arvutamisel Eesti 2020. aasta kasvuhoonegaaside inventuuri andmeteid. Mudelit on kavas igal aastal ajakohastada.

Arvutusmudeli ja selle kasutamise juhendi koostas Keskkonnaministeeriumi tellimusel Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskus.

Arvutusmudeli ja juhendi saab alla laadida siin: https://envir.ee/kliima/toetavad-materjalid/organisatsioonide-khg-jalajalg#mudel



Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.