Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Sügisretk Salaspilsi Botaanikaaeda ja Riiga (2022-10-20 08:22:25)

Pühapäeval, 23.oktoobril 2022

Sõidame Lätti, kus pühapäeval lubab ilusat ilma, 12 kraadi sooja ja mõõdukalt päikest. Meie sihtpunktideks Läti Riklik Botaanikaaed Salaspilsis ja Baltimaade ainus metropol Riia. Retke juhiks Tallinna Botaanikaaia vanemaednik Jaan Mettik.

Nagu Eestis on ka Lätis kaks botaanikaaeda. Riias asuv Läti Ülikooli botaanikaaed on vanem ning pealinnas oleva asukoha tõttu ka rohkem külastatav, kuid Riia külje all Salaspilsis asub veel ka teine, Läti Rahvuslik Botaanikaaed.

Salaspilsi botaanikaaed on oma umbes 14000 eri taimeliigi- ja sordiga kõige liigirikkam taimekogu Balti riikides ning ka kõige suurem. Aed võtab enese alla tervelt 129 ha. Just avar pindala ongi teinud võimalikuks kujundada eriti mitmekülgseks Salaspilsi puittaimede kogu. Puudel on olnud ruumi kasvada ning vanimad eksoodid aias on juba peaaegu saja aasta vanused. Ka võimaldab Eestiga võrreldes soojem kliima seal suureks sirguda puudel, mis meil kuigi hästi hakkama ei saa.

Väga tähelepanuväärne, kahtlemata Baltikumi parim, on ka Salaspilsi kaktuste ja sukulentide kogu. Pikki aastaid seda ruumikitsikuse tõttu peaaegu ei eksponeerituid, kuid õnneks saavad külastajad seda imetleda aastast 2015, kui valmis uus kasvuhoonekompleks. Lisaks kõrbetaimede osakonnale on selles kompleksis ka troopika ning lähistroopika taimede osa. Kokku enam kui 2000 nimetust taimi.

Oktoobris peakski Salaspilsis olema imetlemiseks valmis ja täies sügisvärvides dendropark ning kui sügisilm kipub liiga tegema võib minna palmimajja, troopikasse nina soojendama.

Pärast Botaanikaaia külastust sõidame edasi Riiga, kus anname vaba aega, et jalutada vanalinnas, süüa lõunat ja külastada kuulsat Riia turgu.

Lätti sõidame ja tagasi tuleme Pärnu ja Ikla kaudu. Liituda saab ka Pärnust.

Buss väljub Rahvusraamatukogu ( Tõnismägi 2 ) eest kell 7.45 Tagasi Tallinnas kell 22.00

Sõidu hind koos Botaanikaaia piletiga 50 eurot ja kooliõpilastele 35 eurot

Pass või ID kaart kaasa.

Palume registreerida e-posti teel retked@looduseomnibuss.ee. Vajalik
täpne nimeline registreerimine. Info telefonil 5647 6297.

Saadame kinnituse.

PALUME REGISTREERIDA ENNAST JUHUL KUI OLETE OMA SÕIDUSOOVIS KINDEL!

Allikas: Looduse Omnibussi teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.