Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse info (2022-11-22 08:27:50)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 162 teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 1 avaliku korra raske rikkumine, 68 varavastast kuritegu, sealhulgas 49 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 106. Tabati 4 joobes juhti ja 4 juhtimisõiguseta juhti. Nädalavahetusel tuli üle piiri Eestisse 377 Ukraina kodanikku, kellest 185 teatasid, et plaanivad esialgu Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

17. novembril lõi 48-aastane mees Kristiines Elektroni tänaval korteris oma 55-aastast elukaaslast, kes sai viga.

18. novembril teatati, et 41-aastane mees ründas Mustamäel Pöörise tänaval oma 46-aastast elukaaslast, kes sai viga. Politseinikud pidasid mehe kinni.

18. novembril teatati, et 33-aastane mees ründas Lasnamäel Läänemere teel korteris oma 39-aastast elukaaslast, kes sai viga.

18. novembril teatati, et Haaberstis Astangu tänaval löödi 56-aastast meest, kes sai viga.

19. novembril teatati, et Kristiines lõid seni tuvastamata mehed 38-aastast meest.

19. novembril teatati, et Lasnamäel Pae tänava kortermajas lõi 48-aastane mees oma endist abikaasat, 31-aastast naist.

19. novembril sai politsei väljakutse Kesklinna Sadama tänavale, kus 37-aastane mees lõi enda 40-aastast elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni.

19. novembril teatati, et Mustamäel Kadaka tee kortermajas lõi 56-aastane mees terava esemega oma 63-aastast elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni.

19. novembril sai politsei väljakutse Lasnamäele Pae tänava kortermajja, kus 36-aastane mees lõi oma 36-aastast abikaasat.

20. novembril teatati, et Kristiines Tihase tänaval lõi seni tuvastamata mees 58-aastast meest.

20. novembril teatati, et Mustamäel Akadeemia teel lõi 44-aastane mees 30-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Avaliku korra rikkumine

19. novembril teatati, et Rummu aleviku kortermaja koridoris suunas 36-aastane mees stardipüstoli 52-aastase naise poole, kes tundis sellest hirmu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Kelmus

18. novembril alustati menetlust selles, et internetis väidetava naisega tutvunud mees võttis tolle soovitusel laene ning kandis investeerimise eesmärgil tundmatutele kontodele kokku ligikaudu 15 000 eurot.

Vargused
18. novembril alustati menetlust selles, et kümmekond päeva varem varastati Kesklinnas Magasini tänaval bussidest kütust. Kahju on umbes 1200 eurot.

18. novembril alustati menetlust selles, et Lasnamäel Katusepapi tänaval varastati keldrist muruniiduk ja tööriistad. Kahju on umbes 1800 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised
18. novembril teatati, et Maardus Kallasmaa tänaval viskas 56-aastane naine klaasiga oma 59-aastast abikaasat, kes sai viga. Mõlemad olid alkoholi tarvitanud. Politseinikud pidasid naise kinni.

20. novembril teatati, et Kuusalu vallas Kolga alevikus lõi alkoholijoobes 22-aastane mees 29-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kinni.

Vargus

18. novembril alustati menetlust selles, et Viimsi vallas on varastatud lambaid. Kahju on umbes 1000 eurot.

Piiriturvalisus

17. novembril koostati lahkumisettekirjutus ja sissesõidukeeld kaheks kuuks 1971. aastal sündinud Valgevene Vabariigi kodanikule, kuna mees viibis Eestis alates 10. novembrist seadusliku aluseta.

19. kontrollis Põhja prefektuuri piiripunkti patrull Tallinna lennujaama Schengeni alal 1983. aastal sündinud Venemaa kodanikku. Mees esitas Ungari välisriigi kodanikele väljastatava isikut tõendava dokumendi, mis annab selle kasutajale õiguse üksnes Ungari territooriumil elamiseks, mitte sealt lahkumiseks või sinna taassisenemiseks. Sellest tulenevalt puudub mehel seaduslik alus Schengeni viisaruumis viibimiseks. Talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks seitsme päeva jooksul.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargus

18. novembril avastati, et Mustvee vallas on sisse murtud suvilase, kust varastati teler ja köögikombain. Kahju on 500 eurot.

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

20. novembril puhkes Tartus Jalaka tänaval konflikt naise ja mehe vahel, mille käigus tiris ning sakutas 37-aastane mees oma endist kaasat. Naine arstiabi ei vajanud. Politsei pidas joobes mehe kinni ning viis kainenema.

Võrumaa

Kehaline väärkohtlemine

19. novembril sai politsei väljakutse Võrus Jaama tänavale, kus olid omavahel tülli läinud kaks venda. Rüseluses sai viga 57-aastane mees, kes viidi traumapunkti. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni. Juhtunu asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel tõkestati Kagu piiripunktides riiki sisenemine üheksal Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kel puudus selleks seaduslik alus. Neile väljastati sisenemiskeelud ning nad saadeti tagasi Venemaale. Lisaks tõkestati piiriületus neljal Ukraina kodanikul, kuna neilgi puudusid piiriületuseks tarvilikud dokumendid.

18. novembril kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel kahte Kasahstani kodanikku, kes olid viibinud Schengeni viisaruumis päevi seadusliku aluseta, neist kolm Eestis. Meestele koostati lahkumisettekirjutus, kohaldati Schengeni alale sissesõidukeeld ja määrati rahatrahv, misjärel lahkusid nad Venemaale.

19. novembril tõkestati Koidula piiripunktis piiriületus Moldova kodanikul, kuna tema antud ütlused reisi eesmärgi kohta olid kaheldavad, lisaks puudusid tal asjakohased dokumendid reisi eesmärgi õigustamiseks. Talle väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaale.

19. novembril avastas Saatse kordoni piiripatrull Setomaa vallas piiriäärsel alal mitme inimese liikumise. Piirimärkide vahelisel alal liikunud Eesti kodakondsusega viis meest peeti kinni. Suhtluses ilmnes, et mehed olid veetmas kohalikus turismitalus nädalavahetust ning nad sattusid teadmatusest piirialale. Neile tehti suuline hoiatus ning selgitati muuhulgas ka riigipiiri kulgemist ning piiriäärsel alal liikumise korda.

20. novembril kontrollisid piirivalvurid Luhamaa maanteepiiripunktis Läti numbrimärkidega reisibussi ning avastasid, et ühel Venemaa Föderatsiooni kodanikust reisijal puudub seaduslik alus riiki sisenemiseks. Talle väljastati sisenemiskeeld ning ta suunati tagasi Venemaale.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

18. novembril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Mõisa teel majas tegi 46-aastane naine viga 52-aastasele mehele. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

19. novembril teatati politseile, et Ahtmes Toome puiesteel kortermajas lõi 31-aastane mees omavahelise konflikti tõttu 28-aastast naist. Politseinikud pidasid lööja kinni. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

19. novembril teatati politseile, et Narvas Kangelaste prospektil kortermajas lõi 35-aastane mees 30-aastast naist. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

20. novembril teatati politseile, et Narvas Rahu tänaval kortermajas tegi 33-aastane mees viga 30-aastasele naisele. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

20. novembril teatati politseile, et Sondas Jaama tänaval meelelahutuskohas lõi 22-aastane mees 36-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kinni. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Asja omavoliline kasutamine

19. novembril sai politsei teate, et Sillamäel võeti ebaseaduslikult 38-aastasele mehele kuuluv sõiduauto BMW ja sõideti sellega teise asula suunas. Politsei pidas sõiduki ärandanud 31-aastase mehe kinni. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

18. novembril tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Venemaa kodanikul. Naisele määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks ning kohaldati üheks aastaks ja kuueks kuuks sissesõidukeeld Schengeni riikidesse.

Nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise üheteistkümnel Venemaa, kaheteistkümnel Ukraina, kuuel Moldova, kahel Kirgiisi, ühel Serbia, ühel Gruusia ja ühel Valgevene kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks Eesti riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeelud ja nad suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehalised väärkohtlemised

Politsei sai teate, et 19. novembri õhtupoolikul tulistati Haapsalus kortermajas õhkrelvast 56-aastast meest.

20. novembri öösel kella kahe paiku teatati politseile, et Haapsalus lõi mees ühisel koosviibimisel talle tuttavat 55-aastast meest, kes sai viga. Juhtunu üksikasjad selgitatakse kriminaalmenetluses.

Raplamaa

Kehalised väärkohtlemised

19. novembri õhtul kella 20.30 paiku sai politsei teate, et Kehtna vallas lõi 29-aastane mees oma 26-aastast venda, kes sai viga. Juhtunu üksikasjad selgitatakse kriminaalmenetluses.

20. novembri öösel sai politsei teate, et Märjamaa vallas korteris lõi 34-aastane mees 24-aastast naist, kes sai viga. Juhtunu üksikasjad selgitatakse kriminaalmenetluses.

Saaremaa

Kehaline väärkohtlemine

18. novembri hilisõhtul kella 23 paiku sai politsei teate, et Kuressaares kortermajas lõi 38-aastane mees 25-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas 38-aastase mehe kinni. Juhtunu üksikasjad selgitatakse kriminaalmenetluses.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.