Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2022-12-13 08:48:11)


Möödunud
nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 132 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli kaks avaliku korra rasket rikkumist ja 63 varavastast kuritegu, sealhulgas 42 vargust (kaks eluruumidest ja üks sõidukist). Registreeriti üks inimkannatanutega liiklusõnnetus, milles sai vigastada kolm inimest. Lähisuhtevägivalla teateid oli 124.

Nädalavahetuse jooksul tuli üle piiri Eestisse 170 Ukraina kodanikku, kellest 85 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

9. detsembril teatati, et Lasnamäel P. Pinna tänaval korteris lõi 35-aastane mees oma endist elukaaslast 40-aastast naist näkku. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

9. detsembril teatati, et Lasnamäel Kalevipoja tänaval korteris lõi alkoholijoobes 49-aastane mees oma abikaasat, 42-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

9. detsembril teatati, et Kesklinnas Viru tänaval toimus kahe mehe vahel kaklus. Politseinikud toimetasid osapooled esmasteks menetlustoiminguteks jaoskonda.

11. detsembril teatati, et Kristiine linnaosas majutusasutuses lõi 43-aastane mees 54-aastast meest. Politsei pidas 43-aastase mehe kinni.

11. detsembril teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänava korteris lõi alkoholijoobes 32-aastane mees enda abikaasat, 42-aastast naist. Juhtunu juures viibis ka alaealine laps. Politsei pidas mehe kinni.

11. detsembril teatati, et Lasnamäel meelelahutusasutuses löödi 43-aastast meest. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

11. detsembril teatati, et Tallinna kesklinnas läksid kaklema 45-aastane ja 43-aastane mees. Kakluse käigus sai 43-aastane mees vigastada. Politsei pidas 45-aastase mehe kinni.

Kelmused

9. detsembril alustati menetlust juhtumis, kus 62-aastane Lasnamäel elav mees nägi Facebookis kauplemisplatvormi reklaami ning registreeris end sinna, pärast mida võttis temaga WhatsAppi kaudu ühendust maakler. Maakler juhendast meest, kuidas teha esimene sissemakse ning saades AnyDesk programmi kaudu kaugjuurdepääsu mehe arvutile, tegi ise veel mitmeid ülekandeid. Kokku peteti nõnda kannatanult välja 2045 eurot.

9. detsembril alustati menetlust juhtumis, kus 31-aastane Nõmmel elav naine sai väidetavalt LHV pangalt sõnumi sisuga, et tema kaart on ebatavalise tegevuse tõttu ootele pandud koos lingiga, mille kaudu saab kaardi taas aktiveerida. Naine klikkis lingile ja talle avanes LHV pangale sarnane veebileht, kus paluti sisestada Smart-ID koodid. Pärast seda avastas naine, et tema kontolt on edasi kantud 2355 eurot.

9. detsembril alustati menetlust juhtumis, kus Kesklinnas elav 54-aastane naine sai justkui DHL-ilt sõnumi teatega, kus paluti maksta tollitasud 1.99 eurot. Naine sisestas oma krediitkaardiandmed avanenud lingil ja pärast avastas, et tema erinevatelt kontodelt on kadunud kokku 2343 eurot.

9. detsembril alustati menetlust juhumis, kus Kesklinnas elav 41-aastane naine sai justkui DHL-ilt sõnumi koos lingiga. Naine sisestas oma krediitkaardiandmed ja tegi küsitud ülekande. Hiljem avastas kannatanu, et tema kontolt on edasi kantud 1002 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

9. detsembril teatati, et Jõelähtme vallas ründas 47-aastane mees oma abikaasat, 65-aastast naist. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Politseinikud pidasid mehe kinni.

10. detsembril teatati, et Harku vallas ründas 40-aastane mees oma abikaasat, 40-aastast naist. Konflikti juures viibis ka alaealine laps. Politseinikud pidasid mehe kinni.

11. detsembril teatati, et Lääne-Harju vallas Rummu alevikus lõi 19-aastane mees enda isa, 56-aastast meest, millega tekitas kannatanule füüsilist valu ja kehavigastusi. Politsei pidas 19-aastase mehe kinni ja toimetas 56-aastase mehe kainenema.

11. detsembril teatati, et Kose vallas Ravila alevikus viskas 49-aastane mees enda elukaaslast, 53-aastast naist tassiga vastu pead. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

11. detsembril teatati, et Kuusalu vallas Valkla külas lõi 53-aastane naine pudeliga pähe enda elukaaslasele, 64-aastasele mehele. Mees toimetati tervisekontrolliks haiglasse ja politsei pidas naise kinni.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Kehaline väärkohtlemine

9. detsembril sai politsei väljakutse Põltsamaa valda, kus olid omavahel kähmlema läinud elukaaslased. Naine rüseluse järel meedikute abi ei vajanud. Agressiivse mehe toimetas politsei esmalt aga Tartu vanglasse kainenema. Perevägivalla juhtumi üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Tartumaa

Ähvardamine

10. detsembril puhkes Tartus kahe autojuhi vahel erimeelsus, mille käigus minibussi juht sõimas kaasliiklejat ning vehkis tema suunas relvataolise esemega. Keegi vahejuhtumis viga ei saanud, politseile on kaubiku number teada ning juhtunu asjaolusid selgitab politsei kriminaaluurimises.

Kehalised väärkohtlemised

9. detsembril sai politsei väljakutse Tartus Tiigi tänavale, kus 41-aastane joobes mees lõi oma elukaaslast. Politsei pidas mehe kinni ning viis kainenema.

10. detsembril puhkes Elva vallas ühiselt alkoholi tarvitanud vendade vahel tüli, mille käigus 18-aastane mees haaras noa ning püüdis sellega venda lüüa. Viga sai aga noaga vehkinud mees ise. Talle anti esmaabi ning peeti seejärel politsei poolt kinni. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vargus

9. detsembril avastati, et Tartus Turu tänava kortermaja lukustatud rattaruumist on varastatud elektriline pisimopeed. Vargusega tekitatud kahju on 625 eurot.

Piiriturvalisus

11. detsembril tõkestati Koidula piiripunktis riiki sisenemine kahel Moldova Vabariigi kodanikul, kel puudusid dokumendid õigustamaks reisi eesmärki. Meile väljastati sisenemiskeeld ning nad saadeti tagasi Venemaale.

11. detsembril tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine Ukraina kodanikul, kel puudus seaduslik alus piiriületuseks. Talle väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

10. detsembril tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kuna tal puudus seaduslik alus Schengeni territooriumile sisenemiseks. Mehele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaale.

10. detsembril tõkestati Koidula piiripunktis riiki sisenemine Ukraina kodanikul, kelle selgitused reisi eesmärgi kohta olid ebausaldusväärsed. Mehele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine

10. detsembril sai politsei teate, et kella 8 paiku hommikul lõi 48-aastane joobes mees Järva vallas kodus oma elukaaslast, 30-aastast naist. Politsei pidas mehe kinni. Lähisuhtevägivalla juhtumi üksikasjad selgitatakse välja kriminaalmenetluses.

Pärnumaa

Arvutikelmus

8. detsembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 1. detsembril tehti 44-aastase Sindi elaniku pangakontolt tema teadmata rahaülekanne tundmatule pangakontole. Tekitatud kahju on üle 2500 euro.

Raplamaa

Vargus

9. detsembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et ajavahemikul 4.- 5. detsember varastati Raplas korterist 58-aastasele mehele kuuluv mobiiltelefon. Vargusega tekitatud kahju on 500 eurot.

Kehaline väärkohtlemine

9. detsembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 4. detsembril kasutas mees Järvakandis oma endise elukaaslase, 31-aastase naise kallal füüsilist vägivalda. Lähisuhtevägivalla juhtumi üksikasjad selgitatakse välja kriminaalmenetluses.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

10. detsembril teatati politseile, et Narvas lõi 42-aastane mees omavahelise konflikti käigus 28-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Avaliku korra raske rikkumine

10. detsembril sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Metsapargi tänaval vehib mees relvataolise esemega. Politseinikud pidasid 33-aastase mehe kinni ning võtsid relvataoliseks esemeks osutunud stardipüstoli hoiule. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

11. detsembril teatati politseile, et Narva-Tallinn reisirongis teatas mees kaasreisijatele, et tal on kohvris pomm. Politseinikud pidasid 53-aastase mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vargus

11. detsembril sai politsei teate, et detsembri alguses on Sillamäel sisse murtud luku lõhkumise teel eramu garaaži ja varastatud sealt jalgratas ja tööriistad. Esialgne vargusega tekitatud kahju 5000 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

Nädalavahetusel tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine kahel Venemaa Föderatsiooni kodanikul. Kodanikele määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ning kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

Nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise üheksal Ukraina, kuuel Moldova, neljal Venemaa ning ühel El Salvadori, Valgevene ja Kameruni kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.