Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2023-01-31 07:44:52)

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 124 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 52 varavastast kuritegu, sealhulgas 35 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 103.

Juhtimiselt kõrvaldati 42 joobekahtlusega sõidukijuhti.

Üle piiri Eestisse tuli 195 Ukraina kodanikku, kellest 94 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

27. jaanuaril teatati, et Mustamäel Ehitajate teel korteris tekkis alkoholi tarvitamise käigus tüli, mille käigus sai vigastada 36-aastane mees. Kiirabi toimetas mehe haiglasse. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

27. jaanuaril teatati, et Kesklinnas Herne tänaval tekkis konflikt, mille käigus mees ründas talle tuttavat 29-aastast naist. Politsei saabudes oli mees lahkunud.

28. jaanuaril teatati, et Kesklinnas Lastekodu tänaval toimus kaklus kahe mehe vahel. Mõlemad mehed olid alkoholijoobes ja toimetati kainenema.

28. jaanuaril teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval ründas baaris 31-aastane mees 37-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni, kiirabi toimetas naise haiglasse.

29. jaanuaril teatati, et Lasnamäel Raadiku tänaval korteris lõi 35-aastane mees endale tuttavat 63-aastast naist. Juhtunu juures viibisid ka alaealised lapsed. Politsei pidas mehe kinni.

29. jaanuaril teatati, et Lasnamäel Muhu tänaval korteris lõi 47-aastane alkoholijoobes mees enda elukaaslast, 38-aastast naist. Naine toimetati tervisekontrolliks haiglasse ja mees peeti kinni.

29. jaanuaril teatati, et Lasnamäel Mahtra tänaval korteris tekkis konflikt endiste elukaaslaste vahel, mille käigus 35-aastane mees lõi 30-aastast naist. Mees lahkus enne politseinike saabumist. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

27. jaanuaril teatati Viimsi vallas konfliktist elukaaslaste vahel, mille käigus 47-aastane alkoholijoobes mees ründas 47-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

27. jaanuaril teatati, et Lääne-Harju vallas tekkis konflikt endiste elukaaslaste vahel. Rüseluse käigus said mõlemad osapooled kergemaid vigastusi, samuti olid mõlemad alkoholijoobes.

27. jaanuaril teatati, et Lääne-Harju vallas lõi 35-aastane mees 26-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse, politseinikud pidasid ründaja kinni.

Piiriturvalisus

29. jaanuaril koostati lahkumisettekirjutus, kohaldati kolmeks aastaks sissesõidukeeld Schengeni alale ning määrati trahv 400 eurot 1998. aastal sündinud Usbekistani mehele, kes viibis ebaseaduslikult Schengeni alal 38 päeva.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargus

29. jaanuaril peeti Tartus Riia tänava kaupluses kinni 18-aastane naine, kes püüdis poest varastada 294 euro väärtuses erinevaid kaupu. Tooted tagastati rikkumata kujul kauplusele ning juhtunu osas alustati menetlust.

Kehalised väärkohtlemised

29. jaanuaril sai politsei väljakutse Tartus Kalda tee tänava korterisse, kus 28-aastane naine ründas tüli käigus oma endist elukaaslast. Meedikute abi keegi ei vajanud. Juhtunu asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

28. jaanuaril puhkes Tartus Anne tänava korteris tüli elukaaslaste vahel, mille käigus 36-aastane mees lõi oma kaaslast. Juhtunu täpsemaid asjaolusid uurib politsei kriminaalmenetluses.

28. jaanuaril löödi Tartus Turu tänava korteris 20-aastast meest, kellele meedikud esmaabi andsid. Kuriteos kahtlustatavana peeti kinni sama vana mees. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

27. jaanuaril sai politsei teate, et Tartus Sepa tänaval tekkis 25-aastasel naisel kahe naisega sõnavahetus, mille käigus ta üht naist üht lõi. Juhtunu osas alustati kriminaalmenetlus, kannatanu toimetati asjaolude selgitamiseks jaoskonda.

27. jaanuaril sai politsei väljakutse Tartus Kastani tänava korterisse, kus alkoholi tarvitanud 41-aastane mees lõi oma elukaaslast. Mees peeti kinni ning toimetati Tartu vanglasse.

Valgamaa

Omavoliline sissetung

27. jaanuaril siseneti lukustamata ukse kaudu Valgas E. Enno tänava korterisse ning varastati esikus olnud rahakott koos dokumentide ja sularahaga. Kahju on 100 eurot.

Piiriturvalisus

29. jaanuaril tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine kahel Ukraina kodanikul, kel puudusid piiriületuseks vajalikud dokumendid. Neile koostati sisenemiskeeld ning nad saadeti tagasi Venemaale.

28. jaanuaril avastati järvistul ebaseaduslik ajutise kontrolljoone ületus Eestist Venemaale ja tagasi. Piirivalvepatrull pidas kinni neli isikut, kes menetlustoiminguteks kordonisse toimetati. Riigipiiri seaduse rikkumise eest karistati kõiki 400-euroste rahatrahvidega.

28. jaanuaril tõkestati Kagu piiripunktides riiki sisenemine ühel Venemaa ja ühel Ukraina kodanikul, kel puudus seaduslik alus Schengeni territooriumile sisenemiseks. Neile väljastati sisenemiskeeld ning nad saadeti tagasi Venemaale.

27. jaanuaril tõkestati Koidula piiripunktis riiki sisenemine kolmel Venemaa kodanikul, kel puudus alus Schengeni alale sisenemiseks. Neile väljastati sisenemiskeeld ning nad saadeti tagasi Venemaale.

27. jaanuarilkontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel kahte Usbekistani kodanikku, kes olid viibinud Schengeni viisaruumis 45 päeva seadusliku aluseta, neist ühe Eestis. Meestele koostati lahkumisettekirjutus, määrati 200-eurosed rahatrahvid ning kehtestati sissesõidukeelud Schengeni territooriumile

27. jaanuaril peatas Kagu jaoskonna patrull Võru-Mõniste-Valga maanteel kontrolliks sõiduauto Volkswagen, milles viibis kokku neli Usbekistani kodanikku. Kontrolli käigus tuvastasid politseinikud, et masina roolis olnud mehel puudus juhtimisõigus, lisaks puudus kahel masinas olnud kaasreisijal seaduslik alus riigis viibimiseks. Autojuhi suhtes alustati menetlust, jaoskonda asjaolude selgitamiseks viidi ka need kaks välismaalast, kel puudus seaduslik alus riigis viibimiseks.

27. jaanuaril laekus piirivalvuritele info, et Peipsil on hätta sattunud mees, kel on alajahtumise tunnused ning kes on enam kui viie kilomeetri kaugusel kaldast ning ei jaksa enam ise tagasi liikuda. Hätta sattunud mehele sõitis appi piirivalve saanipatrull. Mees võeti mootorkelgule ning sõidutati kaldasse. Mees meedikute abi ei vajanud ning ta toimetati turvaliselt öömajale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Hiiumaa

Röövimine

29. jaanuaril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 28. jaanuari õhtul ründas 40-aastane mees Kärdlas eluruumides tuttavat 39-aastast naist ning võttis talt ära ehteid. Tekitatud kahju on 530 eurot.

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine

30. jaanuaril sai politsei südaöö paiku teate, et Paides vägivallatses 38-aastane mees oma 35-aastase elukaaslase kallal. Politsei pidas mehe kinni.

Raplamaa

Vargus

28. jaanuaril kella 13.30 paiku teatati politseile, et Märjamaal tungis seni tuvastamata isik tankla parklas sõidukisse ja varastas esiistmel olnud kotist sularaha. Vargusega tekitatud kahju on 300 eurot.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

28. jaanuaril teatati politseile, et Narvas Kangelaste prospektil löödi 41-aastast meest, kes sai viga. Politseinikud pidasid lööjaks osutunud 25-aastase mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

28. jaanuaril sai politsei teate, et Sillamäel Kesk tänava kortermajas kasutas 42-aastane mees oma ema peal füüsilist vägivalda, kes sai viga. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

29. jaanuaril sai politsei teate, et Narvas Partisani tänava kortermajas lõi 43-aastane mees oma elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vargus

28. jaanuaril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Kohtla-Järvel Torujõe ja Olevi tänaval on varastatud kahelt sõiduautolt lisatuled. Esialgne kahju mõlema sõiduauto puhul on 300 eurot.

Piiriturvalisus

Nädalavahetusel tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine kahel Venemaa ja ühel Moldova kodanikul. Kodanikele määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ning kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

Nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise kahekümne ühel Ukraina, kolmeteistkümnel Venemaa, viiel Moldova ning ühel Usbekistani ja Paraguay kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.



Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.