Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
RMK nõukogu kiitis heaks Erko Soolmanni kandidatuuri juhatuse liikme ametikohale (2023-04-12 07:12:47)


RMK juhatuse esimehe Mikk Marrani ettepanekul kiitis RMK nõukogu heaks Erko Soolmanni kandidatuuri metsamajandamise juhatuse liikme ametikohale ja alustab temaga läbirääkimisi lepingu sõlmiseks. Seni aktiivselt erametsanduses tegutsenud Soolmann asub ametisse 1.maist.

RMK nõukogu esimees Randel Läntsi sõnul on metsamajandamine RMK üks peamisi tegevusalasid ning selle valdkonna juht vastutab riigimetsa püsimise eest põlvest põlve. "Erko Soolmanni tugevuseks on laiapõhjaline kogemus metsamajandamisest erasektoris. Ta on igapäevaselt kokku puutunud kõigi metsamajandusvaldkonna tegevusaladega ja väljakutsetega. Lisaks on Soolmannil avar vaade metsamajandamise tulevikust, bioloogilisest mitmekesisust, metsade süsiniku sidumise ja kogukondadega suhtlemise osas," sõnas Länts.

Alates 1. maist hakkab Soolmann RMK juhatuse liikmena vastutama riigimetsa uuendamise, kasvatamise, raiete ja puiduveo juhtimise ning korraldamise eest. Soolmannil on metsamajanduse magistrikraad Eesti Maaülikoolist ning viimase üheksa aastaga on ta üles ehitanud oma ettevõtte Metsahaldur OÜ. RMK juhatusega liitudes loobub Erko oma varasemast äritegevusest erametsade majandamisel ning pühendub täielikult riigimetsale. Soolmanni sõnul on RMK-ga liitumine loogiline järgmine samm tema tööelus. "Riigimetsa majandamine on vastutusrikas töö, milles õnnestumiseks toetun nii omandatud teadmistele, ettevõtluskogemusele kui oma tulevastele headele kolleegidele. RMK on ja jääb Eesti metsa hoidjaks ka edaspidi," lisas Soolmann.

RMK juhatus on kolmeliikmeline. RMK juhatuse esimees on Mikk Marran. Looduskasutuse valdkonna eest vastutab juhatuse liige Kristjan Tõnisson. Senine metsamajandamise valdkonna juhatuse liige Tavo Uuetalu leping lõpeb 30. aprillil. Tavo Uuetalu on olnud RMK juhatuse liige alates 2007. aastast.

 

Allikas: RMK pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.