Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2023-04-18 07:23:12)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 140 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 62 varavastast kuritegu, sealhulgas 35 vargust.

Juhtus 9 inimkannatanutega liiklusõnnetust, neist 1 tõukerattaga. Viga sai kokku 10 inimest. Juhtimiselt kõrvaldati 33 narkootikumide või alkoholi tarvitamistunnustega sõiduki juhti.

Üle piiri Eestisse tuli 129 Ukraina kodanikku, kellest 46 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

15. aprillil teatati, et Haaberstis Õismäe tee kortermajas lõi 58-aastane naine oma 49-aastast abikaasat.

15. aprillil sai politsei teate Lasnamäele K. Kärberi tänava kortermajja, kus alkoholijoobes 43-aastane mees lõi oma 32-aastast elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni.

15. aprillil teatati, et Mustamäel Mustamäe tee kortermajas lõi 27-aastane mees 26-aastast naist.

15. aprillil sai politsei teate Kesklinna Jakobi tänava kortermajja, kus 39-aastane mees lõi 46-aastast naist.

15. aprillil teatati, et Kesklinnas Kuritiku tänava kortermajas viskas 43-aastane mees eseme oma 30-aastase abikaasa suunas, kes sai viga.

16. aprillil teatati, et Nõmmel Pärnu maanteel lõi 61-aastane naine 60-aastast meest.

16. aprillil teatati, et Lasnamäel Võru tänaval toimus konflikt 32-aastase mehe ja 56-aastase naise vahel.

16. aprillil teatati, et Lasnamäel Varraku tänaval lõi seni tuvastamata inimene 24-aastast meest.

16. aprillil teatati, et Haaberstis Õismäe tee kortermajas lõi 48-aastane mees oma 37-aastast elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Kelmused

14. aprillil pöördus politsei poole 64-aastane naine, kellele väidetavalt helistasid politsei ja panga töötajad ettekäändega, et kannatanu pangakontol toimub midagi kahtlast. Naine andis neile oma PIN koodid ja avastas hiljem, et tema kontolt on võetud raha ning tema nimele on võetud laen. Kelmusega tekitatud kahju on 4925 eurot.

14. aprillil pöördus politsei poole 75-aastane naine, kellele samuti helistas väidetavalt politseiametnik väitega, et kannatanu kontol püüdis keegi raha välja võtta. Politseinikuna esitlenud kelm ütles, et raha tuleb kanda teisele kontole ja selleks on vaja anda PIN-koode, mida avaldaja ka tegi. Kelmusega tekitatud kahju on 5509 eurot.

14. aprillil helistas 68-aastasele naisele väidetavalt Google töötaja, kes teavitas, et avaldaja telefon on seotud mingi digirahakoti teenusega ning rahalised vahendid on ohus. Asjaolude kontrollimiseks paluti alla laadida rakendus RustDesk ning öeldi, et edasi võtab avaldajaga ühendust pangatöötaja. Seejärel sai avaldaja kõne väidetavalt pangalt, kes raha päästmiseks palus avaldajal siseneda internetipanka ja kinnitada tegevused PIN-2 koodi abil. Kelmusega tekitatud kahju on 2020 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

15. aprillil teatati, et Kehra linnas lõi alkoholijoobes 69-aastane mees esemega oma 65-aastast abikaasat.

15. aprillil teatati, et Keila linnas toimus konflikt 35-aastase naise ja 49-aastase mehe vahel.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargused

13. aprilli õhtul varastati Riia tänava kauplusest elektriline üksratas ja sülearvuti. Vargusega tekitatud kahju on 1600 eurot.

14. aprillil teatati politseile, et öösel on Tartus Võru tänaval ehitusobjektilt varastatud tööriistad. Vargusega tekitatud kahju on 1700 eurot.

15. aprillil varastati Tartus Päeva tänava majast seljakott auto võtmete, sülearvuti, dokumentide ja sularahaga. Lisaks ärandati õuelt 2020. aasta valge sõiduauto Škoda Superb.

16. aprillil teatati politseile, et Tartus Riia tänaval varastati sõiduautost kalastuskott koos varustusega. Vargusega tekitatud kahju on 400 eurot.

Arvutikelmused

14. aprillil pöördusid politseisse mitmed Tartumaa inimesed, kes olid Facebook Marketplace'i kaudu ostu või müüki sooritades langenud kelmuse ohvriks. Kõikide juhtumite puhul saadeti ostjale kullerteenuse link, kuhu ostja pidi sisestama oma andmed, kas pangakaardi numbri, Mobiili-ID või Smart-ID koodid. Tekitatud kahju on kokku 2983 eurot. Kelmusjuhtumite üksikasjad selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Politsei poole pöördus inimene, kes langes ajavahemikul detsembrist märtsini veebikeskkonnas pettuse ohvriks. Kelmusega tekitatud kahju 36 797 eurot. Politsei alustas juhtumi uurimiseks kriminaalmenetlust.

Politsei poole pöördus inimene, kes langes 10. aprillil veebist kaupa tellides kelmuse ohvriks. Kullerteenuse eest tasudes sisestas inimene oma pangakaardi andmed. Kelmusega tekitatud kahju on 1348 eurot. Politsei alustas juhtumi uurimiseks kriminaalmenetlust.

Kelmus

Politsei poole pöördus Tartus elav mees, kes sai 3. aprillil kõne end politseiametnikuna esitlenud kelmilt, milles räägiti tema nimele vormistatud laenust. Selleks, et tema nimele laenu ei saaks võtta palus kelm mehel avada uue pangakonto ja kinnitada seda Smart-ID PIN 1 ja PIN 2 abil. Kelmusega kanti mehe kontolt ära 1233 eurot. Politsei alustas juhtumi uurimiseks kriminaalmenetlust.

Kehaline väärkohtlemine

15. aprillil lõi Elva vallas mees oma elukaaslast. Kiirabi vaatas naise üle ja haiglaravi ta ei vajanud. Politsei pidas mehe kinni ning viis ta Tartu vanglasse.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

14. aprillil lõi Valgas Vahtra tänava korteris 56-aastane mees 44-aastast naist ning varastas naise taskust raha. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

15. aprillil tõkestati Koidula piiripunktis piiriületus Eesti numbrimärkidega Volvo veokil, mille haagise registreerimistunnistus oli kehtetu. Veoauto suunati tagasi Eestisse.

16. aprillil kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestisse saabuvat Moldova kodanikku, kellel puudusid reisiks vajalikud dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

12. aprillil teatati politseile, et Narva linnas Kangelaste prospektil lõi seni tuvastamata isik 53-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

14. aprillil sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Outokumpu tänaval asuvas korteris lõi seni tuvastamata isik 71-aastast naist ja varastas kannatanult ehteid väärtuses 630 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

14. aprillil teatati politseile, et Jõhvis Kutse tänaval lõi 19-aastane mees 27-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

15. aprillil teatati politseile, et Narvas Mõisa tänaval asuva toidukaupluse läheduses lõi seni tuvastamata isik 45-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

15. aprillil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Järveküla teel asuvas korteris lõi 34-aastane mees 33-aastast endist abikaasat. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

16. aprillil sai politsei teate, et Narvas Soldina tänaval asuvas korteris lõi 53-aastane mees 84-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

17. aprillil sai politsei teate, et Narvas Turu tänaval lõi 43-aastane mees 40-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Kelmus

Politseisse pöördus 77-aastane naine, kellele helistasid 13. märtsil kelmid, kellest üks tutvustas end politseiametnikuna ning teine Swedbanga töötajana. Kelmid palusid kannatanul arvutisse allalaadida RustDesk tarkvara ning hiljem sisestada Smart ID PIN-1 ja PIN-2. Tekitatud kahju on 1700 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vargused

Politseile laekus teade, et Alutaguse vallas Ongassaare külas varastati küttepuitu väärtuses 1500 eurot.

Politseile laekus teade, et 15. aprillil varastati Narvas Soldina tänava korterist sularaha. Tekitatud kahju on 500 eurot.

15. aprillil teatati politseile, et Sillamäel Tervise tänaval asuvas parklas varastas seni tuvastamata isik veaoautost kütust. Vargusega tekitatud kahju on 1500 eurot.

15. aprillil teatati politseile, et Lüganuse vallas Matka külas varastati muruniiduk, küttepuud, trimmer ja tööpink. Vargusega tekitatud kahju on 1000 eurot.

16. aprillil teatati politseile, et Toila vallas Konju külas varastati ketassaag ja kompressor. Vargusega tekitatud kahju on 500 eurot.

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

14. aprillil teatati politseile, et Rakvere vallas Ubja külas Silmu teel asuvas kortermaja juures lõi 35-aastane mees 40-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

16. aprillil sai politsei teate, et Haapsalus lõi 40-aastane mees oma endist elukaaslast, kes sai viga.

Pärnumaa

Kelmused

14. aprillil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 11. aprillil ostis 51-aastane Pärnus elav naine Facebook Marketplace'st tooli. Müüja saatis kullerfirma lingi, kuhu naine sisestas enda pangakaardi andmed ja kinnitas need Smart-IDga. Pärast kinnitamist tehti naise kontol neli tehingut kogusummas 985 eurot.

14. aprillil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 11. arpillil ostis 53-aastane Saarde vallas elav naine Facebook Marketplace'st tooli. Müüja saatis naisele kullerfirma lingi, kuhu ostja sisestas enda aadressi ning tasus tooli ja kullerteenuse ees. Pärast makset avastas naine, et tema pangakontolt on kadunud üle 450 euro.

Vargus

14. aprillil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 13. aprillil avastati, et Pärnus on sisehoovist varastatud linnajalgratas Classic Comfort. Vargusega tekitatud varaline kahju on 300 eurot.

Ähvardamine

16. septembri öösel sai politsei teate, et Pärnus ähvardas 25-aastane mees noaga 20-aastast noormeest. Politsei pidas 25-aastase mehe kinni.

Kehaline väärkohtlemine

15. aprilli hommikul teatati politseile, et Sindis lõi 39-aastane kodus oma 72-aastast ema. Politsei pidas 39-aastase mehe kinni.

Raplamaa

Kehalised väärtkohtlemised

16. aprillil anti politseile teada, et Märjamaa vallas lõi 54-aastane mees tüli käigus tuttavat 48-aastast naist.

15. aprillil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et päev varem lõi mees Kehtna vallas korteris tuttavat 59-aastast meest.

15. aprilli südaööl sai politsei teate, et Kehtna vallas lõi 23-aastane mees kodus oma 22-aastast elukaaslast.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.