Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EL ministrid arutasid võimalusi põllumajanduses ja metsanduses süsiniku sidumiseks (2023-04-26 07:37:41)


Eile, 25.04.2023.a. toimus Luxembourgis Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogu istung (AGRIFISH), kus ühe teemana on arutelu all süsiniku eemaldamise sertifitseerimisraamistiku loomise algatus.

"Tervitame Euroopa komisjoni algatust raamistiku loomiseks. Soovime, et loodav sertifitseerimisraamistik annaks põllumeestele laiema võimaluse panustada kliimaeesmärkide saavutamisse ja võimaldaks selleks vajalikke tegevusi rahastada ," rääkis regionaalminister Madis Kallas.

Ministri sõnul ei tohi süsiniku sidumise meetmed omada halba mõju muudele valdkondadele, näiteks toiduga kindlustatusele, maakasutusele, elurikkusele või ökosüsteemide toimimisele. "Süsiniku sidumise sertifitseerimine peab olema läbipaistev ja põhinema kinnitatud teaduslikel meetoditel. Paranema peab ka riikliku kasvuhoonegaaside arvestuse täpsus, et põllumeeste panus heite vähendamisel ja süsiniku sidumisel saaks seal arvesse võetud," rääkis Kallas.

Lisaks anti istungil ülevaade Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika strateegiakava hetkeolukorrast ja vahetatakse arvamusi biomajanduse võimaluste kohta maapiirkondades.

 

 

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.