Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti põllumajandus-ja toidutootjate uudiskiri mai 2023 (2023-05-09 07:17:18)

Mai 2023

 

Koja nõukogu: pidev infovahetus aitab sektoril paremini toime tulla

"Suurte muutuste ajal saab senisest enam oluliseks oma liikmetega suhtlemine," tõdes Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja nõukogu esimees Sivar Irval pärast nõukogu koosolekut. Seal lepiti kokku, et igal nõukogu koosolekul vastu võetud seisukohtadest informeeritakse ka koja liikmeid. "Enne järgmisi koosolekuid saadame vähemalt üks nädal varem liikmetele välja käsitlusele tulevad päevakorra teemad, millele ootame liikmete tagasisidet," rääkis Irval.

Eest Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) nõukogu kogunes mai alguses koosolekule, et kinnitada 2022. aasta majandusaasta aruanne ja heaks kiita tänavuaastane tegevusaruanne ja eelarve. Toodi välja, et Põllumajandus-Kaubanduskoja prognoositavad tulud 2023. aastal on 1,69 miljonit eurot ja tegevuskulud moodustavad 1,67 miljonit eurot. Seega aasta tulem on suurusjärgus 20 000 eurot. Nõukogu kinnitas 2023. aasta eelarve.

Arutelu alla tuli 14. juunil Vihula mõisas toimuvad koja üldkoosolek ja Ärifoorum. Räägiti ka Ärifoorumi sisulisest poolest ja vaeti võimalikke esinejaid. Kinnitati ära üldkoosoleku päevakord.

Juhatuse esimees Ants Noot andis ülevaate veebruarist maini toimunud olulisematest kohtumistest ja sündmustest, õigusloome protsessides osalemisest ning tehtud olulisematest pöördumistest. Seejärel arutas nõukogu koalitsioonileppe maksude ning maaelu ja metsanduse teemadel.
Rohkem lugeda saab EPKK kodulehel.

 

 

 

COPA-COGECA liikmesorganisatsioonide juhid arutasid Brüsselis kuumi põllumajandusteemasid

27.-28. aprillil toimusid Brüsselis Copa-Cogeca presiidiumide koosolekud, kus liikmesorganisatsioonide juhid arutasid hetkel olulisi põllumajanduspoliitika teemasid ja turuolukorda. Kõne all olid säästva taimekaitse määrus, looduse taastamise määrus, süsiniku eemaldamise sertifitseerimisraamistik, olukord ELi teraviljaturul seoses Ukraina impordiga jpm.

Lisaks toimus rida kohtumise Euroopa parlamendi saadikute, DG CLIMA peadirektori ja teiste ELi organisatsioonide esindajatega. Koosolekutel osalesid EPKK juhatuse esimees Ants Noot ning Brüsseli esindaja Ene Kärner.

Eurosaadikud: taimekaitsevahendite säästva kasutuse määruse kinnitamine lükkub tõenäoliselt edasi

Copa-Cogecas toimus 27. aprillil kohtumine Euroopa Parlamendi põllumajanduskomitee saadikute Clara Aguilera (Sotsiaaldemokraatide ja demokraatide fraktsioon, Hispaania) ja Alexander Bernhuberiga (Euroopa Rahvapartei (kristlike demokraatide) fraktsioon, Austria), kes tutvustasid käimasolevaid arutelusid ja oma nägemust taimekaitsevahendite säästva kasutamise määruse vastuvõtmise protsessis.

Euroopa Komisjon avaldas taimekaitsevahendite säästva kasutuse määruse ettepaneku möödunud aasta 22. juulil ning praegu on koostamisel raport Europarlamendi keskkonnakomitees. Kuigi põllumajanduskomitee saadikute arvamusel on vähem kaalu, on nad siiski aruteludesse kaasatud. Nende sõnul on põllumeestele vaja korralikke juhiseid, kuidas taimekaitsevahendite vähendamist teostada, mitte lihtsalt nõuda, et liikmesriigid peavad vastama reeglitele; tervis ja keskkond sellest ei parane.
Rohkem lugeda saab EPKK kodulehel.

 

 

 

Koja konverentsid ja seminarid
05.05 - EPKK kodukohvikute infopäev
10.05 EPKK infopäev "Toidutalumatused ja eritoidud"
10.05 EPKK infopäev "Täppisviljelused ja digilahendused taimekasvatuses"
12.05 - EPKK infopäev "Hobuste aretus"
18.05 - EPKK infopäev "Süsinikupõllundus"
06.06 ja 09.06 - EPKK teoreetiline koolitus "Lammaste kunstlik seemendamine"
07.06 - EPKK toiduohutuse konverents 2023 "Kestlikud toidusüsteemid"

Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.