Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2023-05-10 07:46:26)


Möödunud ööpäeva jooksul registreeriti politsei- ja piirivalveametis 102avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raske rikkumine, 67 varavastast kuritegu, sh 55 vargust. Registreeriti neli inimkannatanutega liiklusõnnetust, juhtimiselt kõrvaldati 18 alkoholi või narko tarvitamistunnustega sõidukijuhti.

Ööpäeva jooksul tuli üle piiri Eestisse 94 Ukraina kodanikku, kellest 56 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

8. mail teatati, et Mustamäel Mäepealse tänaval korteris ründas 28-aastane mees oma abikaasat. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

8. mail teatati, et Haabersti Vabaõhumuuseumi teel asuvas majas lõi 52-aastane mees teist meest.

Harjumaa

Vargused

8. mail teatati, et Harkujärve külas on ehitussoojakust varastatud tööriistu. Kahju umbes 5000 eurot

Piiriturvalisus

8. mail viis Põhja prefektuuri ametnik läbi illegaalimenetluse 1974. aastal sündinud Nigeeria Liitvabariigi kodaniku suhtes, kes viibis Eestis alates ebaseaduslikult, kokku 4 kalendripäeva. Mehele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati 1 aastaks ja 6 kuuks Schengeni sissesõidukeeld.

8. mail koostas Põhja prefektuuri ametnik ettekirjutuse Eestist lahkumiseks 1994. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodanikule, kes töötas Eestis ebaseaduslikult. Mehe viisa tunnistati kehtetuks ning talle kohaldati kolmeks aastaks Schengeni sissesõidukeeld.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Asja omavoliline kasutamine

8. mail sai politsei teate, et Kambja alevikus Puiestee tänavalt on ärandatud valget värvi Volkswagen Polo.

Vargused

8. mail teatati politseile, et Tartus Rukki tänava maja ees seisnud sõidukist on varastatud seljakott koos selles olevate asjadega. Vargusega tekitatud kahju on 466 eurot.

8. mail teatati politseile, et Tartus Jaama tänavalt on varastatud jalgratas Scott Aspect 950 ja Scott Contessa Active 30. Vargusega tekitatud kahju on 1300 eurot.

8. mail teatati politseile, et Tartus Pärna tänavalt on varastatud mopeed Kymco. Vargusega tekitatud kahju on 500 eurot.

8. mail sai politsei teate, et Tartumaal Sootaga külast on varastatud toidunisu. Vargusega tekitatud kahju on 2500 eurot.

Kelmused

8. mail pöördus politseisse 39-aastane naine, kes sattus Facebook Markeplace'is müüki sooritades kelmuse ohvriks. Kelmusega tekitatud kahju on 745 eurot.

8. mail pöördus politseisse 57-aastane naine, kes sattus Facebook Marketplace'is toole ostes kelmuse ohvriks. Kelmusega tekitatud kahju on 990 eurot.

Kehaline väärkohtlemine

8. mail sai politsei teate, et Tartus Anne tänava kortermajas lõi alkoholijoobes 44-aastane naine 28-aastast naist. Kiirabi viis kannatanu haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud selguvad kriminaalmenetluses.

Viljandimaa

Vargus

8. mail teatati politseile, et Viljandimaal Halliste alevikus murti sisse kuuri ning varastati mootorsaag Husqvarna ja bensiini kanister. Vargusega tekitatud kahju on 800 eurot.

Piiriturvalisus

8. mail kontrolliti Luhamaa piiripunktis Leedu numbrimärgiga sõiduautot ja seda juhtinud Moldova kodanikku. Dokumentide kontrollimisel selgus, et mehel puudusid dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Pärast menetlustoiminguid suunati inimene tagasi Venemaale.

8. mail saabus Lõuna prefektuuri Tartu teenindusse Nigeeria kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et ta oli viibinud Eestis ebaseaduslikult neli päeva. Inimesele koostati ettekirjutus ning talle kehtestati Schengeni alale sissesõidukeeld üheks aastaks ja kuueks kuuks.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

8. mail sai politsei teate, et Sillamäel Rohelisel tänaval löödi 33-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

8. mail teatati politseile, et Mäetaguse alevikus Tamme tänaval asuvas korteris lõi 40-aastane naine enda elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

8. mail teatati politseile, et Narva-Jõesuus Vana tänaval asuvas korteris lõi 33-aastane mees enda ema. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vargus

8. mail sai politsei teate, et Narvas Kangelaste prospektil parkinud autost varastati klaasi lõhkumise teel kõrvaklapid, käekell, jalatsid, spordiriided ja õnged. Vargusega tekitatud kahju on 850 eurot.

Piiriturvalisus

8. mail tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise viiel Moldova, neljal Ukraina, kahel Venemaa ja ühel Kanada kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Kehaline väärtkohtlemine

5. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 28. aprillil löödi Türi vallas 70-aastast meest.

Pärnumaa

Vargus

8. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 27. aprillil avastati Pärnus, et kortermaja hoovist on varastatud lukustatud jalgratas. Vargusega tekitatud varaline kahju on 250 eurot.

Kehaline väärkohtlemine

8. mail öösel sai politsei teate, et Põhja-Pärnumaa vallas lõi 61-aastane mees kodus enda 49-aastast elukaaslast. Politsei pidas 61-aastase mehe kinni.

Raplamaa

Vargused

8. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 27. aprilli hommikul tankis seni kindlaks tegemata mees Kohila vallas teenindusjaamas kanistritesse mootorikütust ja lahkus jaamast kütuse eest tasumata. Vargusega tekitatud kahju on pea 680 eurot.

5. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 30. aprillil avastati, et Märjamaa vallas on korterist varastatud sularaha. Vargusega tekitatud rahaline kahju on hinnanguliselt 300 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.