Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2023-05-12 09:21:05)

Möödunud ööpäeva jooksul registreeriti politsei- ja piirivalveametis 93avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 21 varavastast kuritegu, sh 31 vargust (eluruumidest üks, sõidukitest kaks). Registreeriti viis inimkannatanutega liiklusõnnetust, neist kaks juhtusid tõukeratastega. Juhtimiselt kõrvaldati kuus alkoholi või narko tarvitamistunnustega sõidukijuhti.

 

Ööpäeva jooksul tuli üle piiri Eestisse 69 Ukraina kodanikku, kellest 48 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehaline väärkohtlemine

10. mail teatati, et Kesklinnas Veskiposti tänaval ründas 49-aastane joobes mees möödakäijaid. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

Vargus

10. mail teatati, et Kesklinnas Vile tänaval on neljast veoautost varastat kütust. Kahju on selgitamisel.

 

Harjumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

10. mail teatati, et Maadrus asuvas korteris lõi 41-aastane mees oma abikaasat.

 

10. mail teatati, et Viimsi vallas lõi mees oma 37-aastast naist. Konflikti juures viibis ka alaealine laps.

 

 

Piiriturvalisus

10. mail saabus Tallinna lennujaama Kutaisist 1997. aastal sündinud Gruusia kodanik, kel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld ning ta peeti kinni, toimetati kinnipidamiskeskusesse.

 

10. mail saabus Tallinna lennujaama Kutaisist 1968. aastal sündinud Gruusia kodanik, kel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld, ta peeti kinni ja toimetati kinnipidamiskeskusesse.

 

10. mail viis Põhja prefektuuri ametnik läbi illegaalimenetluse 1984. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodaniku suhtes, kes viibis Eestis ebaseaduslikult 21 päeva. Õigusrikkujale määrati väärteokorras rahatrahv 100 eurot. Koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati 1 kuuks Schengeni sissesõidukeeld.

 

10. mail viis Põhja prefektuuri piirivalvebüroo teabegrupi ametnik läbi illegaalimenetlused nelja Nigeeria Liitvabariigi kodaniku suhtes. Isikud, 1994. aastal sündinud naine, 2015. aastal sündinud mees, 2016. aastal sündinud mees ja 2022. aastal sündinud naine, on Eestis viibinud ebaseaduslikult 38 päeva. Neile koostati ettekirjutused Eestist lahkumiseks.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

10. mail teatati politseile, et Tartu linnas Jänese tänava kortermajas löödi 80-aastast meest. Kiirabi viis mehe haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

10. mail teatati politseile, et Tartu linnas Sõpruse puiestee korteris lõi alkoholijoobes 44-aastane mees 20-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Kelmus

10. mail pöördus politseisse 27-aastane mees, kes oli Soov.ee keskkonnas kaht autot ostes sattunud kelmuse ohvriks. Mees maksis sõidukite eest broneerimistasu, aga pole siiani autosid saanud ja samuti ei ole talle ka raha tagastatud. Kelmusega tekitatud kahju on 2200 eurot.

 

Vargus

10. mail sai politsei teate, et Tartu linnas Anne tänava kortermajast on varastatud mobiiltelefon Samsung Galaxy S10+ ja Samsung Galaxy nutikell. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Viljandimaa

 

Kelmus

Politseisse pöördus 84-aastase naise eestkostja, kes andis teada, et naise pangakontolt on välja võetud 9500 eurot sularaha ja tehtud oste erinevates poodides. Samuti on naise pangakaarti kasutades makstud hotellide ja reiside eest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

10. mail tõkestati Koidula piiripunktis kahe Venemaa kodaniku piiriületus. Dokumentide kontrollimisel tuvastati, et neil puudusid sobivad dokumendid, mis põhjendaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Peale menetlustoiminguid suunati inimesed tagasi Venemaale.

 

10. mail kontrollisid Lõuna prefektuuri migratsiooniametnikud Tartu linna ettevõtteid selgitamaks, kas nende töötajad viibivad ja töötavad Eestis seaduslikult. Kontrolliti 59 juriidilist ning 120 füüsilist isikut. Tuvastati 10 inimest, kelle töötamine oli maksu- ja tolliameti töötamise registrisse kandmata. Nendega tegeleb edasi maksu- ja tolliamet.

 

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

9. mail sai politsei teate, et Lüganuse vallas Salakülas löödi 29-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

10. mail teatati politseile, et Ahtmes Puru teel asuvas korteris lõi 26-aastane mees enda elukaaslast. Politsei pidas lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Kelmus

7. mail pöördus politseisse 26-aastane naine, kes müüs Facebook Marketplaceisis teksaseid. Temaga võttis ühendust Dariya nimeline isik, kes soovis neid osta ja saatis avaldajale väidetava Omniva kullerteenuse lingi. Kannatanu avas lingi ja sisestas võltsitud veebilehele oma andmed. Kelmusega tekitatud kahju on 280 eurot.

 

9. mail pöördus politseisse 74-aastane naine, kellele helistas väidetav pangatöötaja, kes väitis, et naine peab sooritama ühe tehingu enda raha kaitsmiseks. Kannatanu laadis telefoni RustDesk programmi kelmide palvel, mille kaudu pidi ka Smart ID PIN1 sisestama. Hiljem avastas naine, et tema pangakontolt on raha kaduma läinud. Kelmusega tekitatud kahju on 1680 eurot.

 

Ähvardamine

10. mail teatati politseile, et Ahtmes Maleva tänaval ähvardasid kaks meest 41-aastast meest terava esemega. Tundes hirmu andis kannatanu oma pangakaardi ning ütles selle PIN-koodi. Ähvardajad võtsid mehe pangakontolt sularahas välja 900 eurot.

 

Vargus

9. mail teatati politseile, et Ahtmes Ahtme maanteel asuvast kortermaja keldist varastati luku lõhkumise teel tööriistu. Vargusega tekitatud kahju on 1000 eurot.

 

Piiriturvalisus

10. mail tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Venemaa kodanikul. Kodanikule määrati rahatrahv ning kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

 

10. mail tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise kolmel Ukraina ja ühel Venemaa kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Pärnumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

10. mail sai politsei teate, et Pärnus Laial tänaval lõi 40-aastane mees 32-aastast meest. Kiirabi vaatas kannatanu kohapeal üle, haiglasse viimist ta ei vajanud. Politsei pidas 40-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.


Vargused

10. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 6. mail varastati Uulu külas poe eest lukustamata elektriline tõukeratas. Tekitatud kahju on ligi 430 eurot.

 

11. mail kella 1 ajal öösel sai politsei teate võimalikust kahtlasest tegevusest Pärnus Kaevu tänaval asuval ehitusobjektil. Politseipatrull reageeris sündmusele ja kohapeal selgitati välja, et lõhutud on ettevõttele kuuluva ehitusjärgus maja uks ja majast varastatud erinevaid ehitustarbeid. Politsei pidas varguses kahtlustatavana kinni 34-aastase mehe. Juhtumi täpsemad asjaolud ja kahjusumma on selgitamisel.

 

Raplamaa

 

Asja omavoliline kasutamine
10. mail sai politsei teate, et Juuru alevikus on hoovi pealt kadunud sõiduk Volkswagen. Sõiduk leiti hiljem Kaiu-Vahastu teelt kahjustatuna. Juhtumi täpsemad asjaolud ja tekitatud kahju on täpsustamisel.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.