Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi haldusala eelinfo 15.–21.05.2023 (2023-05-16 07:19:33)

Esmaspäeval, 15.05

President Alar Karis ja kliimaminister Kristen Michal avavad Kadrioru lossi taga asuvas lilleaias looduskaitsekuu ning annavad üle tänavused looduskaitsepreemiad, sealhulgas Eesti looduskaitse kõrgeima aumärgi - Eerik Kumari preemia. Üritus algab kell 13, ajakirjanikud on oodatud.

Keskkonnaministeeriumi metsaosakonna juhataja Meelis Seedre osaleb Rootsis EL Nõukogu eesistumisega seotud metsanduse juhtide mitteametlikul kohtumisel.

Kolmapäeval, 17.05

Keskkonnaamet korraldab tuuleparkide ümarlaua huvigruppidele, mis algab kell 12.30 MS Teamsis.

Neljapäeval, 18.05

18.-19.05 toimub Läti eesistumise raames Balti Ministrite Nõukogu Keskkonnakaitsekomitees kolme riigi keskkonnaministrite kohtumine Adažis piirkonnas. Ministrid arutavad ELi looduse taastamise määrust; pakendimäärus eelnõu; asureovee direktiivi ning raamistikku taastuvenergia kasutuselevõtu kiirendamiseks (sh tuule- ja päikeseparkide KMH). Balti riikidel on raskusi jäätmete raamdirektiivis seatud eesmärgiga olmejäätmete ringlussevõtuks aastaks 2025 ja soovitakse arutada plaane selle tähtaja edasilükkamiseks. Lisaks ministrile osalevad kohtumisel ka asekantslerid Antti Tooming ja Kaupo Heinma, eluslooduse nõunik Hanno Zingel ja keskkonnakorralduse osakonna juhataja Sigrid Soomlais.

Keskkonnaamet korraldab kell metsaelupaikade infopäeva erametsaomanikele, mis algab kell 14.00 MS Teamsis.

Laupäeval, 20.05

Kell 12-17 toimub RMK Aegviidu külastuskeskuses põdrakanepi festival. Päev on pühendatud väekale põdrakanepile ja teistele metsatoitudele. Päeva jooksul toimuvad korilusretked "Metsast patta ja pannile" ning erinevad metsatoidu töötoad. Festivali lõpetab Udmurtide folkloorkontsert. Matkal ja töötubades osalemiseks on vajalik eelnev registreerimine. Osalustasu 15 eurot, mis sisaldab korilusmatka ja osalemist ühes töötoas.

Viimsi külastuskeskuses toimub muuseumiöö "Öös on liikumist!". Avatud on püsinäitus "Metsas on väge!". Kell 16.00 toimub matk linnaloodusesse. Alates kella 16st igal täistunnil dokumentaalfilm "Kes meil metsas elavad". Samuti on võimalik ümbruskonnas mängida Loquizi harivat nutimängu. Lastele töölehed, nuputamised ja otsingumäng keskuse õuel. Sündmus on kõigile tasuta.

Eesti Loodusmuuseumis on muuseumiööl külastajatele avatud kogu maja ja hoov. Muuseumi esimese korruse saalis näha tunnustatud Eesti kunstniku Peeter Lauritsa autorinäitust "Miski on kõigega seotud". Muuseumiööl teeb Peeter Laurits muuseumi külastajatele kolm tuuri algusega kell 18, 20 ja 22. Tuur kestab umbes tund aega. Lisaks on kell 19.00 hoovis kammerkoori Studium Vocale kontsert "Öös on muusikat". Lisainfo: https://programm.muuseumioo.ee/map/museum?id=811

Allikas: Keskkonnaministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.