Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2023-05-18 07:10:42)


Möödunud ööpäeva jooksul registreeriti politsei- ja piirivalveametis 58avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 17 varavastast kuritegu, sh 11 vargust. Registreeriti kaks inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles sai kannatada kaks inimest. Juhtimiselt kõrvaldati 12 alkoholi või narko tarvitamistunnustega sõidukijuhti.

Ööpäeva jooksul tuli üle piiri Eestisse 59 Ukraina kodanikku, kellest 22 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

16. mail teatati, et Lasnamäel Paasiku tänava kortermajas toimus konflikt naabrite vahel.

 

16. mail sai politsei väljakutse Kristiine Haigru tänava kortermajja, kus 32-aastane mees lõi oma endist 27-aastast elukaaslast.

 

16. mail teatati, et Nõmmel Teelise tänava kortermajas tekitas 66-aastane mees viga 63-aastasele naisele.

 

Kelmused

16. mail pöördus politsei poole 57-aastane mees, kes oli eelnevalt näinud internetis reklaami investeerimise kohta. Mees vajutas reklaamile ning siis avanes kodueht, kuhu ta jättis oma kontaktid. Peagi sai ta kõne vene keelt kõnelevalt inimeselt, kes juhendas teda kauplemisplatvormil apex-platform.net teostama erinevaid sissemakseid. Kelmusega tekitatud kahju on 1150 eurot.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Jõgevamaa

 

Kelmus

16. mail pöördus politseisse 27-aastane naine, kes andis teada, et tema pangakontolt on kantud ära raha. Kelmusega tekitatud kahju on 1400 eurot.

 

Tartumaa

 

Vargused

16. mail teatati politseile, et Elva linnas Pikal tänaval asuvast hoonest on varastatud erinevaid esemeid. Vargusega tekitatud kahju on 4474 eurot.

 

16. mail sai politsei teate, et Nõo vallas varastati bussist väljudes rahakott koos sularahaga. Rahakott leiti hiljem üles, aga selles olnud sularaha oli kadunud.

 

Võrumaa

 

Vargus

16. mail teatati politseile, et Võru linnast Laane discgolfi pargist on varastatud punast värvi harjutuskorv. Vargusega tekitatud kahju on 300 eurot.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

16. mail sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Järveküla teel asuvas korteris lõi 34-aastane mees enda ema. Politsei pidas lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

16. mail teatati politseile, et Narvas Joala tänaval löödi terava esemega 43-aastast meest. Kiirabi toimetas mehe haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

16. mail teati politseile, et Jõhvis Keskväljakul löödi 24-aastast meest. Politsei pidas lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

16. mail sai politsei teate, et Jõhvis Narva maanteel asuvas korteris lõi 26-aastane mees enda ema ja ema sõpra. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Kelmus

Politseisse pöördus Narvas elav 56-aastane naine, kellele helistas väidetav Google ning seejärel Swedbanga töötaja. Google töötaja väitis, et naise Google konto on kaaperdatud ning naise isikuandmed on varastatud. Kelm palus naisel alla laadida väidetava kelmuse vältimiseks RusDesk programmi, mida naine ka tegi. Kelm väitis, et naise nimel proovitakse laenu võtta ning seejärel helistas naisele väidetav Swedbanga töötaja, kes väitis, et naise nimele on laenusid võetud. Naisel paluti sisestada Smart-ID PIN1 ja PIN2, mida naine ka tegi. Kelmusega tekitatud kahju on 18 400 eurot.

 

Vargus

8. mail sai politsei teate, et Ahtmes Ahtme maanteel asuva kortermaja trepikojast varastati jalgratas. Vargusega tekitatud kahju on 300 eurot.

 

Lääne-Virumaa

 

Kelmus

Politseisse pöördus Rakveres elav 49-aastane naine, kelle helistasid kelmid välismaa numbrilt tutvustades ennast Nelson Financial Solutions töötajatena. Naine tegi kelmide palvel antud firma lehele konto, peale mida naine kandis loodud konto käivitamiseks 100 eurot. Naisele kanti 25 eurot usalduse tekitamiseks tagasi. Naine tegi antud leheküljel ülekandeid kokku summas 85 000 eurot.

 

Piiriturvalisus

16. mail tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise kolmel Venemaa, ühel Tadžikistani ja Moldova kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Pärnumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

16. mail kella 18 paiku sai politsei teate, et Pärnus vägivallatses 18-aastane naine kodus oma 33-aastase elukaaslase kallal, kes sai viga. Politsei pidas 18-aastase naise kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.