Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2023-05-23 07:55:23)


Möödunud nädalavahetuse jooksul registreeriti politsei- ja piirivalveametis 250avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 67 varavastast kuritegu, sh 49 vargust. Registreeriti 22 inimkannatanutega liiklusõnnetust. Juhtimiselt kõrvaldati 77 alkoholi või narko tarvitamistunnustega sõidukijuhti.

Nädalavahetuse vältel tuli üle piiri Eestisse 206 Ukraina kodanikku, kellest 95 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

19. mail teatati, et Lasnamäel Kivila tänava kortermajas lõi 46-aastane mees 41-aastast naist.

 

20. mail toimus Kesklinnas Laia tänava korteris kahe mehe vahel konflikt.

 

20. mail teatati, et Mustamäel A. H. Tammsaare teel lõi 51-aastane mees 47-aastast naist.

 

20. mail sai politsei väljakutse Põhja-Tallinna Kopli tänava baari juurde, kus 26-aastane mees lõi 60-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kinni.

 

21. mail teatati, et Lasnamäel lõi seni tuvastamata mees 33-aastast meest.

 

Vargus

19. mail varastati Kesklinnas Jalgpalli tänavalt jalgratas. Kahju on 3000 eurot.

 

Harjumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

20. mail teatati, et Maardu linnas lõid kaks meest 35-aastast meest.

 

21. mail teatati, et Viimsi vallas lõi alkoholijoobes 43-aastane mees oma 27-aastast abikaasat.

 

Vargus

19. mail varastati Viimsi vallas Haabneeme alevikus jalgratas. Kahju on 760 eurot.

 

Piiriturvalisus

19. mail viidi läbi illegaalimenetlus 1992. aastal sündinud Colombia Vabariigi kodaniku suhtes. Mees viibis 18. maist Eesis ebaseaduslikult ja talle koostati vabatahtlik ettekirjutus Eestist lahkumiseks. Samuti kohaldati talle kaheks aastaks siseriiklik sissesõidukeeld.

 

19. mail viidi läbi illegaalimenetlus 1997. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodaniku suhtes. Mees töötas Eestis ebaseaduslikult, mistõttu tema viisa tunnistati kehtetuks ja määrati rahatrahv 300 eurot. Samuti koostati talle ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati kolmeks aastaks Schengeni sissesõidukeeld.

 

19. mail tuvastati PPA poolt välismaalase ebaseaduslik ränne, 1993. aastal sündinud Kirgiisi Vabariigi kodanik saabus Soome Vabariigist laevaga Eesti Vabariiki, omamata Eestis ja Schengenis seaduslikku alust viibimiseks. Mehel puudus viisa või elamisluba, mistõttu peeti ta kinni ja koostati sundtäidetav ettekirjutus koos sissesõidukeelu Schengen alale pikkusega viis aastat.

 

20. mail tuvastati, et neli Gruusia kodanikku panid toime viisa väärkasutuse. Meeste viisad tunnistati kehtetuks ja koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks. Samuti said mehed sissesõidukeelud.

 

20. mail tuvastati, et kaks Moldiva Vabariigi kodanikku panid toime viisa väärkasutuse. Neile koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati sissesõidukeelud.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Põlvamaa

 

Kehaline väärkohtlemine

20. mail sai politsei teate, et Põlva vallas lõi alkoholijoobes 37-aastane mees omavanust meest. Politsei pidas lööja kinni ja toimetas ta jaoskonda. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Tartumaa

 

Vargused

19. mail pöördus politseisse 20-aastane mees, kellelt varastati Tartu linnas Rüütli tänaval asuvast baarist jope, kõrvaklapid, müts, kindad ja võtmed. Vargusega tekitatud kahju on 400 eurot.

 

19. mail sai politsei teate, et Luunja vallas on ehitusobjektilt varastatud tööriistu ning jope, mille taskus olid erinevad tööload. Vargusega tekitatud kahju on umbes 1725 eurot.

 

19. mail sai politsei teate, et Tartu linnas Tiigi tänavalt on varastatud maja ette lukustatud tumelilla jalgratas Scott Contessa Active 30. Vargusega tekitatud kahju on 500 eurot.

 

20. mai teatati politseile, et Tartu linnas Vaksali tänavalt on rattahoidlast varastatud sinna lukustatud musta ja kollast värvi jalgratas Scott Scale 935. Vargusega tekitatud kahju on 800 eurot.

 

Kelmus

19. mail pöördus politseisse 58-aastane mees, kes soovis Facebookis osta telefoni. Müüja saatis mehele kontonumbri, millele ta raha kandis. Meheni pole telefon jõudnud ja müüjaga ei ole ta samuti ühendust saanud. Kelmusega tekitatud kahju on 300 eurot.

 

Ähvardamine

21. mai öösel sai politsei teate, et Tartu linnas Anne tänaval ähvardas joobes 24-aastane mees möödujat relvataolise esemega. Keegi kannatada ei saanud ja politseinikud pidasid ähvardaja kinni. 24-aastase mehe käes olnud airsoft relva võttis politsei hoiule. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Kehaline väärkohtlemine

20. mail sai politsei teate, et Tartu linnas Aida tänaval asuva maja korteris on 31-aastane mees vägivaldne 32-aastase naise vastu. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Viljandimaa

 

Arvutikelmus

19. mail pöördus politseisse 33-aastane mees, kes soovis Facebook Marketplace'i kaudu osta kasutatud diivanit hinnaga 40 eurot. Müüja edastas ostjale DPD kulleri lingi, mille ostja avas ja kuhu ta sisestas kõik nõutud andmed. Seejärel avastas mees, et tema pangakontolt on tehtud maksebroneering võõrastele kontodele summas 1301 eurot. Osja andis sellest pangale teada ja palus broneeringu katkestada.

 

Võrumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

19. mail sai politsei teate, et Võru linnas Räpina maanteel asuvas majas lõi alkoholijoobes 52-aastane mees 53-aastast meest. Politsei pidas 52-aastase mehe kinni. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

21. mail pöördusid politseisse naabrid, kes andsid teada, et Võru linnas Koidula tänaval asuva maja korteris vägivallatses 31-aastane mees naise kallal. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

21. mail tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestis väljuvale suunale saabunud Tšehhi numbrimärgiga veoki, haagise ja sõidukijuhi piiriületus. Veoauto koorma kontrollimisel tuvastas piirivalvur Euroopas ostetud sõiduautod, mis suunati täiendavasse kontrolli. Kontrollimisel selgus, et koormas olev Rootsi numbrimärkidega Toyota Rav4 sõiduauto tehasetähis on manipuleerimiskahtlusega ning kleebised ja registreerimistunnistused täielikult võltsitud. Samuti tuvastati, et koormas olnud Saksamaa numbrimärkidega Mercedes-Benz G500 sõiduauto on manipuleerimistunnistusega ja registreerimistunnistused on osaliselt võltsitud. Autod jäid piirile hoiule ja suunati täiendavasse ekspertiisi. Kriminaalmenetlust ei alustatud, aga sõidukijuht pidi tasuma riigi tuludesse 2000 eurot. Pärast menetlustoiminguid liikus autorong tagasi Eesti suunas.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

20. mail sai politsei teate, et Sillamäel Veski tänaval asuvas korteris lõi 45-aastane mees enda elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

20. mail teatati politseile, et Ahtmes Altserva tänaval lasid kolm noort 34-aastasele mehele pipragaasi näkku. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

20.mai sai politsei teate, et Narvas Pähklimäel asuvas meelelahutusasutuses lasi 18-aastane naine enda tüli käigus sõbrannale pipragaasi näkku. Politsei toimetas naise kainenema. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

21. mail teatati politseile, et Ahtmes Maleva tänaval löödi 50-aastast meest. Lööja oli enne politseinike saabumist jõudnud sündmuskohalt lahkuda ning teda vahetult tabada ei õnnestunud. Kohapeal asjaolusid selgitades sekkus politseinike töösse aga 21-aastane mees, kes ei allunud ametnike korraldusele ning muutus politseinike suhtes agressiivseks, mistõttu peeti ta kinni ja viidi kinnipidamisasutusse. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

21. mail teatati politseile, et Jõhvis Sompa tänaval asuvas meelelahutusasutuses puhkes kahe seltskonna vahel kähmlus. Kiirabi vaatas mehed kohapeal üle ning õnneks neil tervise kahjustusi ei tuvastatud. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

21. mail sai politsei teate, et Narvas Tallinna maanteel ründas klient 43-aastast taksojuhti haarates teda käest ja tõmmates temakõrvast ära kõrvarõnga. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

22. mail sai politsei teate, et Sillamäel Gagarini tänaval asuvas korteris lõi 39-aastane mees enda elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Ähvardamine

20. mail sai politsei teate, et Kiviõlis Metsa tänaval ähvardas 30-aastane naine terava esemega 67-aastast meest. Politsei pidas ähvardaja kinni.Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Vargused

20. mail sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Uuel tänaval asuvasse korterisse on ukseluku lõhkumise teel sisse murtud ning asju varastatud. Vargusega tekitatud kahju ning juhtunu täpsemad asjaolud on välja selgitamisel.

 

21. mail teatati politseile, et Ahtmes Estonia puiesteel varastati maja taga parkinud mopeed. Vargusega tekitatud kahju on 1600 eurot.

 

Piiriturvalisus

Nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise üheksal Venemaa, kuuel Ukraina, kolmel Moldova ja ühel Usbekistani kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Läänemaa

 

Kehaline väärkohtlemine

20. mai öösel kella kahe paiku sai politsei teate, et Lääne-Nigula vallas lõi 25-aastane mees kodus oma 19-aastast elukaaslast. Politsei pidas 25-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

Pärnumaa

 

Kelmus

19. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 33-aastane pärnakas tellis 23-aastase mehe käest kolm numbrimärki, mille eest tegi viis rahaülekannet. Soovitud numbrimärke ostja ei saanud ega ole ka saanud makstud raha tagasi. Tekitatud rahaline kahju on pea 720 eurot.

 

Vargus

22. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et ööl vastu 17. maid varastati Sindis robotniiduk. Vargusega tekitatud varaline kahju on ligemale 700 eurot.

 

Raplamaa

 

Kehaline väärkohtlemine

20. mail veidi enne südaööd sai politsei teate, et Kohila vallas lõi seni kindlaks tegemata isik 18-aastast noormeest.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.