Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2023-05-24 06:49:42)


Möödunud ööpäeva jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 92 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 44 varavastast kuritegu, sh 17 vargust. Registreeriti kolm inimkannatanutega liiklusõnnetust. Juhtimiselt kõrvaldati 12 alkoholi või narko tarvitamistunnustega sõidukijuhti.

Ööpäeva vältel tuli üle piiri Eestisse 49 Ukraina kodanikku, kellest 24 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

22. mail teatati, et Lasnamäel Punasel tänaval toimus konflikt kolme mehe vahel, mille käigus üks meestest sai vigastada. Kannatanu toimetati tervisekontrolliks haiglasse.

 

22. mail teatati, et Haabersti linnaosas Õismäe teel lõi 31-aastane mees teist 31-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

22. mail teatati, et Haabersti linnaosas tekkis ühise alkoholitarvitamise käigus füüsiline konflikt 49-aastase mehe ja 45-aastase naise vahel. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

 

22. mail teatati, et Lasnamäel Paepargi tänaval korteris ründas joobetunnustega 25-aastane mees enda elukaaslast. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

 

Kelmus

22. mail alustati menetlust kelmuses, kus 43-aastasele naisele helistati väidetavalt politseist ja mainiti, et keegi soovib naise nimele laenu võtta. Kõne suunati edasi tehnilise toe osakonda, mille töötaja palus naisel alla laadida AnyDesk rakenduse. Kuna avaldaja ei kahelnud helistajate usaldusväärsuses, siis tegutses ta vastavalt juhistele. Hiljem aga selgus, et tema nimelt on võetud laenu 5000 eurot.

 

Harjumaa

22. mail teatati, et Harku vallas Liikva külas lõi 39-aastane mees 57-aastast meest. Politsei pidas lööja kinni.

 

Piiriturvalisus

22. mail koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning määrati 100 eurot trahvi 1996. aastal sündinud Kasahstani Vabariigi kodanikule, kes viibis Eestis alates 4.08.2022 ebaseaduslikult.

 

22. mail koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja määrati kolmeks aastaks Schengenisse sissesõidukeeld 1989. aastal sündinud Gruusia kodanikule, kes viibis ja töötas Eestis ebaseaduslikult.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Kelmus

22. mail pöördus politseisse 40-aastane naine, kes langes veebis kelmuse ohvriks ja kaotas 2495 eurot.

 

Vargus

22. mail sai politsei teate, et Elva linnas asuvas tanklas tangiti diislit ja jäeti arve tasumata. Vargusega tekitatud kahju on 41 eurot.

 

Viljandimaa

 

Arvutikelmus

22. mail pöördus politseisse 50-aastane mees, kelle teadmata oli tema pangakontolt tehtud võõrastele kontodele kaks makset. Kelmusega tekitatud kahju on 954 eurot.

.

Piiriturvalisus

22. mail tõkestati Koidula piiripunktis Moldova kodaniku piiriületus. Dokumentide kontrollimisel tuvastati, et inimesel puudusid sobivad dokumendid, mis põhjendaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Peale menetlustoiminguid suunati Moldova kodanik tagasi Venemaale.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

22. mail sai politsei teate, et Ahtmes Estonia puiesteel asuvas korteris lõi 40-aastane mees enda abikaasat. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

21. mail teatati politseile, et Narvas Võidu prospektil asuvas korteris lõi 34-aastane mees enda abikaasat. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Kelmused

Politseisse pöördus Kohtla-Järvel elav naine, kellele helistasid kelmid tutvustades ennast panga töötajatena ja pakkusid naisele võimalust investeerimisega raha teenida. Hiljem palusid kelmid naisel arvutisse alla laadida Anydesk programmi, mida naine ka tegi. Hiljem avastas naine, et tema pangakontolt on kadunud 6400 eurot.

 

Politseisse pöördus Toilas elav naine, kes soovis Facebook Marketplaceis ehitusmaterjali müüja. Kannatanuga võttis ühendust naine, kes oli nõus ehitusmaterjali ostma, kuid saatis kannatanule teise müügiplatvormi lingi, millele kannatanu ka klikkis. Naine sisestas antud lingil enda isikuandmed ning Smart-ID PIN-1, peale mida avastas kannatanu, et tema pangakontolt on kadunud 840 eurot.

 

Politseisse pöördus Narvas elav mees, kellele helistasid kelmid pakkudes võimalust krüptoinvesteerimisega raha teenida Binance börsil. Kannatanu kandis kelmide juhendamisel erinevatele välismaa pangakontodele raha summas 20 780 eurot.

 

Lääne-Virumaa

 

Vargus

21. mail sai politsei teate, et Rakveres Võidu tänaval pargitud bussist varastati akna lõhkumise teel tööriistu. Vargusega tekitatud kahju on 4900 eurot.

 

Piiriturvalisus

22. mail tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise kahel Venemaa ja Ukraina kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Järvamaa

 

Kehalised väärkohtlemised

20. mai õhtul sai politsei teate, et Järva vallas lõi joobes 77-aastane mees koduhoovil tüli käigus oma 85-aastast sugulast. Politsei pidas 77-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

20. mai päeval anti politseile teada, et Järva vallas tekkis abikaasade vahel kodus tüli, mille käigus 57-aastane mees lõi enda naist.

 

Pärnumaa

 

Omastamine

22. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 12. mail omastati Pärnus 32-aastasele naisele kuuluv rahakott dokumentide, pangakaartide ja sularahaga. Tekitatud varaline kahju on üle 900 euro.

 

Saaremaa

 

Vargus

22. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 15.-16. mai vahel varastati Kuressaares sõiduautost mitmeid esemeid. Vargusega tekitatud varaline kahju on hinnanguliselt 350 eurot.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.