Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti politsei maskott Lõvi Leo seiklusi saab kuulata Lasteekraani lehelt (2023-05-31 08:30:26)




Alates homsest, 1. juunist saab Lasteekraani lehel kuulata PPA maskoti Lõvi Leo ja lõvitüdruk Liisu seiklusi.

Lõvi Leo seiklustest rääkivad õhtujutud pärinevad 2018. aastal avaldatud kirjanik Kristiina Kassi raamatust. Raamat algab sellest, kuidas tsirkuses keelatakse metsloomade pidamine, misjärel Lõvi Leo töötuks jääb. Õnneks tutvub ta abivalmis politseinikega, kes võtavad ta enda juurde, nii et Leost saab politseilõvi! Aga Leo ei maga niisama, vaid aitab ka politseinikel tööd teha ning satub erinevatesse seiklustesse nii liikluses, kuritegusid lahendades kui lapsi aidates. Lõvi Leo lõbusad seiklused õpetavad, kuidas erinevates ohuolukordades käituda, millega peaks olema ettevaatlik ning kuidas teisi aidata.

"Täiskasvanud inimeste meediatarbimise harjumused on ajas muutunud: osale meeldib lugeda, osale kuulata - ent lapsed soovivad jätkuvalt vaadata pilti ja kuulata, kuidas keegi neile ilmeka häälega ette loeb. Tean ka ise, kui suured Lõvi Leo fännid lapsed on, mistõttu on eriti hea meel, et tänu Anu Lambile ja Raadioteatrile jõuavad lood väikeste sõpradeni," sõnas politseikapten Maarja Punak.

Lasteekraani lehele jõudvad kümmekond õhtujuttu on sisse lugenud armastatud näitleja Anu Lamp. Raadioteatri poolel aitasid järjejuttu salvestada režissöör Tiina Vilu ja helirežissöör Emma Tamm. Lasteekraani kodulehele aitas Lõvi Leo toimetaja Madli Uffert. Lõvi Leo illustratsioonide autor on Joonas Sildre. PPA projektijuht on Valter-Kristjan Oberg kommunikatsioonibüroost.

1998. aastast politsei maskotiks saanud Lõvi Leo on aastate jooksul teinud läbi suuri muutusi eelkõige väliselt, kuid südames jäänud laste jaoks tihti esimeseks kontaktiks politseitööga. Lõvi Leo aitab ka päris väikestele rääkida, millega politsei tegeleb ning annab enda seiklustega eeskuju, kuidas kasvada teadlikuks nooreks ja täiskasvanuks.

Lõvi Leo õhtujutt jõuab 1. juunil esmalt Lasteekraani lehele ning seejärel ka kirjastusse Tänapäev audioraamatuna.

Kuula Lõvi Leo õhtujutu esimest osa: https://on.soundcloud.com/5qA9J

Tutvustava klipi Lõvi Leo juttudest valmistas Kristjan-Jaak Nuudi: https://youtu.be/NdND-3jm0wQ

 

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 31.05.2023 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.