Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lastekaitsepäev – 1. juuni (2023-06-01 06:57:20)



Nii nagu tähistatakse igal aastal emade-ja isadepäeva, pööratakse 1. juunil rohkem tähelepanu lastele ja nende heaolule.

Lastekaitsepäeva tähistamine sai alguse 1925. aastal Genfis toimunud ülemaailmsel konverentsil. Kuigi mitmed riigid tähistavad lastekaitsepäeva erinevatel aegadel, on Eestis kinni peetud tavast tähistada lastekaitsepäeva juunikuu esimesel päeval. Lastekaitse Liit alustas lastekaitsepäeva tähistamist enam kui 30 aastat tagasi.

1. juuni tähistamine lipupäevana toob esile lastekaitsepäeva sõnumi, laste heaolu ja kaitse väärtustamise meie ühiskonnas. ÜRO lapse õiguste konventsioon rõhutab vanemate kõrval riigi rolli lapse õiguste kaitsmisel ja arenguks vajalike tingimuste loomisel. Lapsed on Eesti tulevik.

Riigikogu täiendas lipupäevade loetelu 12. novembril 2020, lisades sinna kaks uut lipupäeva – lastekaitsepäeva 1. juunil ja vanavanemate päeva septembrikuu teisel pühapäeval. Sellel aastal on Eestis kokku 18 korralist lipupäeva.

Lastekaitsepäev on lipupäev, mil heisatakse lipp päikesetõusul või hiljemalt kell 08:00 hommikul. Lipp langetatakse päikeseloojangul. Lipu heiskavad riigiasutused, kohaliku omavalitsuse asutused, avalik-õiguslikud juriidilised isikud ja kisaks on oodatud ka kõik teised heiskama lippe.

Allikas: https://rahvakalender.ee/lastekaitsepaev/


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.