Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2023-06-02 05:54:20)


Möödunud ööpäeva jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 124 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raske rikkumine,90 varavastast kuritegu, sh 44 vargust. Registreeriti kaks inimkannatanutega liiklusõnnetust. Juhtimiselt kõrvaldati 8 alkoholi või narko tarvitamistunnustega sõidukijuhti.

Ööpäeva vältel tuli üle piiri Eestisse 51 Ukraina kodanikku, kellest 30 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

31. mail teatati, et Põhja-Tallinnas Pelguranna tänaval tungiti kallale 18-aastasele mehele. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

31. mail teatati, et Mustamäel Leiva tänaval löödi 60-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

31. mail teatati, et Mustamäel Akadeemia teel korteris lõi 52-aastane naine enda abikaasat, 42-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Piiriturvalisus

31. mail koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks, määrati üheks aastaks sissesõidukeeld ja tehti 300 eurot trahvi 1982. aastal ja 1981. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodanikele, kuna mehed viibisid Schengeni alal kuus päeva ebaseaduslikult.

 

31. mail koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati üheks aastaks Schengenisse sissesõidukeeld 1976. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodanikule, kes viibis Eestis alates 7. märtsist ebaseaduslikult.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Vargus

31. mail sai politsei teate, et Tartu linnas Kvartsi tänaval asuvalt ehitusplatsilt on varastatud ehitusmaterjali. Vargusega tekitatud kahju on 2310 eurot.

 

Kelmus

31. mail pöördus politseisse 35-aastane mees, kes soovis osta auto 4100 euro eest ning kandis müüjale 2000 eurot. Ülejäänud raha pidi kokkuleppe järgi mees tasuma sulas. Ostja pole, aga tänaseni autot kätte saanud ning müüjaga ei ole õnnestunud kontakti saada. Kelmusega tekitatud kahju on 2000 eurot.

 

Valgamaa

 

Kelmus

31. mail pöördus politseisse 30-aastane mees, kes soovis osta ekskavaatorile mullasõela. Mees kandis müüjale raha ära, aga pärast seda müüja ei vasta ja mullasõela pole mees tänaseni kätte saanud. Kelmusega tekitatud kahju on 9506 eurot.

 

Viljandimaa

 

Kelmus

31. mail pöördus politseisse 20-aastane naine, kes oli andnud enda ID-kaardi ja PIN koodid ning pangaandmed sõbranna elukaaslasele, et mees saaks võtta soodsat kiirlaenu kahest firmast. Naise arusaama järgi pidi laenatud raha laekuma tema pangakontole, aga ta pole siiani raha endale saanud. Kelmusega tekitatud kahju on 5700 eurot.

 

Piiriturvalisus

31. mail kontrollisid Lõuna prefektuuri piiri- ja migratsiooniametnikud koostöös maksu- ja tolliametiga Valgamaa ning Võrumaa ettevõtteid selgitamaks, kas nende töötajad viibivad ja töötavad Eestis seaduslikult. Kontrolliti 31 juriidilist ning 79 füüsilist isikut. Tuvastati kaheksa inimest, kelle töötamine oli maksu- ja tolliameti töötamise registrisse kandmata. Nendega tegeleb edasi maksu- ja tolliamet. Lisaks tuvastati üks inimene, kes oli rikkunud välismaalase Eestis töötamise tingimusi ning talle määrati rahatrahv 100 eurot.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Vargus

29. mail sai politsei teate, et Sillamäel varastati maja juurest vaba juurdepääsu teel metallist aiapiire. Vargusega tekitatud kahju on 300 eurot.

 

Piiriturvalisus

31. mail tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise neljal Ukraina ja kolmel Venemaa kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Pärnumaa

 

Kelmus

31. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 16. mail tellis 35-aastane Pärnu mees internetist tooteid, mille eest tasumiseks pidi ta ostma lehelt Moonpay krüptoraha. Mõne päeva pärast paluti mehel paki edasi saatmise loa jaoks osta veel krüptoraha. Soovitud tooteid pole mees seniajani saanud ega ole ka oma raha tagasi saanud. Tekitatud varaline kahju on üle 980 euro.

 

Vargused

31. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Pärnus varastati turvalukuga aia külge kinnitatud jalgratas Fuji. Vargusega tekitatud varaline kahju on 600 eurot.

 

31. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 21. mail võttis seni tuvastamata mees Pärnus Papiniidu tänaval kauplusest kaks akut ja läbis kassaliini toodete eest tasumata. Vargusega tekitatud varaline kahju on ligemale 260 eurot.

 

Raplamaa

 

Ähvardamine

29. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et sama päeva õhtul kella 20.40 paiku ähvardas 25-aastane naine Märjamaa vallas korteris 31-aastast naist.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.