Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tänane keskkonnatervise konverents keskendub kliimateemadele (2024-03-27 06:35:39)


Täna, 27. märtsil kell 10 Tartu Loodusmajas algav keskkonnatervise konverents võtab fookusesse kliimateemad ning nende mõju põllumajandusele ja toidutoomisele.  Hübriidkonverents toob kokku teadlased ja poliitikakujundajad kõrvuti  põllumajandusettevõtetest ja toidutootjatest praktikute ja ekspertidega.

 

„Eesti on puhtaima ja keskkonnasäästlikuma toidu tootja Euroopa Liidus. Suurima mahepõllumajanduslikus kasutuses oleva maa poolest oleme Iirlaste järel teisel kohal. Seega oleks loomakasvatuse või põllumajandusmaa vähendamine kliimaeesmärkide nimel Eesti majandusele, eriti maapiirkondade arengule äärmiselt kahjulik ja lausa ohtlik meie toidujulgeoleku seisukohalt,“ sõnas konverentsi korraldava Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) juhatuse esimees Ants Noot.

 

Konverentsil käsitlevad ettekanded ja arutelud annavad sisendi loodavasse kliimaseadusesse, otsides vastuseid küsimusele, kuidas põllumajandus saab säästvaimal moel panustada kliimaeesmärkide täitmisele ja keskkonnatervise hoidmisele. „Oluline on tervikpildi nägemine ja seoste mõistmine – hea kvaliteediga sööt tagab terved loomad, tänu kellele saame hoida korras mulla-, taime- ja veetervise, mis on omakorda aluseks kvaliteetse sööda tootmisel. Hoitud eluring tagab meile puhta Eesti toidu ja jätkusuutliku keskkonna,“  lisas Ants Noot.

 

Terve päeva vältav programm sisaldab  põnevaid ettekandeid ja arutelusid. Külla tuleb Soome MTK mulla, kliima, maakasutussektori kliimakava, mullaterviseseaduse, ringmajanduse ekspert  Heikki Aro, kes tutvustab kliima teekaarti ja kliimaseaduse mõju Soome põllumajandusele.

Kliimaministeeriumi  asekantsler Kristi Klaas tutvustab kliimaseaduse koostamise hetkeseisu. Madis Pärtel, Regionaal- ja põllumajandusministeeriumi biomajanduse asekantsler räägib, millega tuleb meie põllumajandustootjal arvestada kliimaseaduse rakendumisel.  Priit Penu,  Maaelu Teadmuskeskuse mullastiku valdkonna juht annab aga ülevaate Eesti põllumuldade seisundist EL mullaseire direktiivi valguses. 

Kogu programmiga saab tutvuda SIIN. Konverentsi päeva juhib Urmas Vaino.

 

Huvilised saavad konverentsipäevaga liituda veebi teel.

 

Keskkonnatervise konverents on osalejatele tasuta, konverentsi rahastab Euroopa Maaelu Põllumajandusfond.

Konverents on järele kuulatav ja vaadatav epkk.ee veebilehel.

 

Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja 27.märts 2024 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.