Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valmis 2023. aasta hüdroloogiline aastaraamat (2024-03-28 08:00:26)


2023. aasta hüdroloogilises aastaraamatus anname ülevaate möödunud aasta jõgede ja järvede olukorrast ning toome välja huvitavamad hüdroloogilised sündmused.

 

„Kokkuvõtvalt võib öelda, et aasta 2023 oli hüdroloogias nagu Ameerika mäed. Kolm suurvett jaanuaris, veebruaris ja märtsis; kõrgveerekordid mitmes Lõuna-Eesti hüdromeetriajaamas ja lõpuks üleujutusoht Võru linnas. Kevadisele kõrgveele järgnes pikk põuaperiood ja juuni lõpuks kahanes Eesti jõgede äravool poole peale võrreldes pikaajalise keskmisega. Vihmane sügis aga toitis pinnaveevarusid korralikult ning külmade saabudes novembris olid veetasemed taas tõusnud tavapärasele tasemele. Jõulude eelne sula ja vihmad viisid jõgedelt jääkaane, sulavesi ja jääummistused kergitasid veetasemed paljudes jaamades rekordiliselt kõrgele. Kõik see kokku aga moodustas pikaajalises võrdluses täiesti keskmise hüdroloogilise aasta,“ võtab aasta kokku hüdroloogiaosakonna juhataja Jana Põldnurk.

 

Loe ka meie blogipostitust 2023. aasta hüdroloogias oli kui sõit Ameerika mägedel ning vaata ka samateemalist videot Keskkonnaportaalist hüdroloogilise seire 2023 ülevaate alt.

 

Allikas: Keskkonnaagentuuri 28.03.2024 teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.