Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2024-03-28 10:21:46)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 106 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 66 varavastast kuritegu, sealhulgas 36 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 17.

 

Juhtimiselt kõrvaldati üheksa joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

27. märtsil teatati, et Mustamäe Sõpruse puiesteel lõi 32-aastane mees 38-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

27. märtsil teatati, et Kesklinnas Tartu maanteel lõi mees teist 22-aastast meest.

 

Kelmused

26. märtsil pöördus politsei poole 38-aastane naine, kellelt kurjategijad petsid võltsitud DPD lingiga välja 410 eurot.

 

26. märtsil pöördus Haabersti elanik, kes oli 20. märtsil saanud kõne väidetvalt mobiilioperaatorilt, milles väideti, et tema number töötab viimast päeva. Kannatanult peteti välja 6400 eurot.

 

26. märtsil pöördus 34-aastane naine, kes suhtles veebruaris Tinderis mehega ja peale mõnepäevast suhtlust tutvustas krüptorahaga kauplemist. Mees juhendas naist kauplemisplatvormil ntefrp.com. Naine platvormilt raha välja võtta ei saa. Pettusega tekitatud kahju on 70 000 eurot.

 

26. märtsil pöördus 57-aastane mees, kes oli 22. märtsil saanud õngitsuskirja LHV nimelt, kus paluti andmeid uuendada. E-kirjas oli ka link, mis suunas meest internetipanga veebilehele. Mees sisenes näiliselt oma panka ja temalt peteti välja 3000 eurot.

 

Harjumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

27. märtsil teatati, et Maardus Stardi tänava kortermajas lõi 43-aastane mees 22-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kinni.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Möödunud ööpäeva jooksul Lõuna prefektuuris olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

 

Piiriturvalisus

27. märtsil kontrolliti Koidula piiripunktis Eestist sisenemisel Kirgiisi kodanikku, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et veoauto liikluskindlustuse poliis on täielikult võltsitud. Mehele koostati kahtlustatava kinnipidamise asendamise akt ning kinnipidamine asendati maksega riigituludesse summas 500 eurot. Sõidukile vormistati kehtiv liikluskindlustus ning peale menetlustoimingute lõppu lubati mees koos sõidukiga Eestisse.

 

27. märtsil saabus Kagu piiripunkti Rootsi sõiduauto Mercedes-Benz, mida juhtis Rootsi kodanik. Dokumentide kontrollimisel selgus, et sõiduk on Rootsi poolt tagaotsitavaks kuulutatud. Koostati sõiduki kinnipidamiste protokoll ning auto paigutati tolliplatsile. Juhil koos kaasreisijaga lubati jalgsi suunduda Venemaale.

27. märtsil tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine kolmel Moldova ja ühel Montenegro kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

27. märtsil teatati politseile, et Narva-Jõesuus Koidula tänaval asuvas majutusasutuses muutus agressiivseks 36-aastane mees, kes tõukas oma elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Omastamine

27. märtsil pöördus politseisse naine, kes andis teada, et tema ema pangakontolt on võetud emale teadmata raha välja. Kahju on 900 eurot.

 

Lääne-Virumaa

 

Vargus

25. märtsil sai politsei teate, et Rakveres Kastani puiesteel asuvas hoonest varastati teksapüksid, mille taskus olid Apple Airpods Pro kõrvaklapid. Vargusega tekitatud kahju on 439 eurot.

 

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine neljal Venemaa, kahel Iisraeli, ühel Moldova, ühel Ukraina ja ühel Columbia kodanikel. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

27. märtsil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eesti Vabariigist väljumisel Venemaa kodanikku, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et inimene oli seadusliku aluseta viibinud Schengeni territooriumil 213 päeva ning neist kaks Eestis. Talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks, määrati sisenemiskeeld kolmeks aastaks ja rahatrahv 400 eurot. Pärast menetlustoiminguid lahkus inimene Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Pärnumaa

 

Arvutikelmus

Politsei sai teate, et 22. märtsil toimusid Audrus ettevõtte kahelt pangaarvelt väljamaksed tundmatule saajale. Kahju on üle 5200 euro.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

 

Allikas: PPA 28.03.2024 teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.