Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2024-04-16 05:28:49)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 82 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 50 varavastast kuritegu, sealhulgas 25 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 32.

 

Juhtimiselt kõrvaldati kuus joobekahtlusega sõidukijuhti. Juhtus üks inimkannatanuga liiklusõnnetus.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Vargused

15. aprillil teatati, et Mustamäel Aiandi tänava kortermaja panipaika on sisse murtud ja varastatud jalgratas Scott. Kahju on selgitamisel.

 

15. aprillil teatati, et Lasnamäel Punase tänava töökotta on sisse murtud ja varastatud tööriistu. Kahju on selgitamisel.

 

15. aprillil teatati, et Lasnamäel Vesse tänaval varastati graniitplokke ja graniitposte. Kahju on umbes 1800 eurot. Politsei pidas kaks kahtlustatavat kinni.

 

Piiriturvalisus

15. aprillil koostati neljale Türgi Vabariigi kodanikule: 1985 aastal sündinud mehele, 1990 aastal sündinud mehele, 1987 aastal sündinud mehele ja 1994 aastal sündinud mehele sisenemiskeelud ja nad paigutati kuni tagasilennu võimaluseni non-Schengeni alale, kuna meeste antud ütlused reisi eesmärgi kohta olid ebaselged ning puudusid asjakohased dokumendid, mis reisi eesmärki ja tingimusi õigustaksid.

 

15. aprillil koostati 1984. aastal sündinud Brasiilia Liitvabariigi kodanikule ettekirjutus Eestist lahkumiseks, kohaldati Schengeni sissesõidukeeld kolmeks kuuks ja määrati rahatrahv 600 eurot, kuna mees viibis Eestis ebaseaduslikult 119 päeva.

PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Jõgevamaa

 

Süütamine

15. aprillil 16 paiku sai häirekeskus teate, et Põltsamaal Veski tänaval põleb kohviku välisuks. Päästjate saabudes oli kohviku töötaja tulekustutiga tulele jõudnud juba kiirelt reageerides piiri panna, päästjatele jäid järeltegevused. Inimesed põlengus viga ei saanud. Kuriteos kahtlustatavana pidas politsei sündmuskoha lähistel kinni 33-aastase mehe. Juhtunu täpsemaid asjaolusid ning mehe motiive selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

 

Põlvamaa

 

Kelmus

Politseisse pöördus Põlvamaal elav mees, kes oli märtsikuus saanud telefonikõne politseiametnikuna esinenud petturilt. Helistaja sõnul püüdnud keegi Põlvamaa mehe nimel laenu vormistada ning pangakonto turvaliseks tagasi muutmiseks pidi mees oma arvutisse paigaldama juhiste järgi Anydesk programmi ning sisestama oma koodid.  Mees talitas petturilt saadud juhiste järgi ning avastas siis ühtäkki, et tema kontolt on tehtud ülekandeid summas 4800 eurot.

 

Tartumaa

 

Vargused

10. aprillil avastati, et Tartus Ihaste põik tänavalt on varastatud maja ette rattaparklasse lukustatud jalgratas. Kahju on 450 eurot.

 

11. aprillil avastati, et Tartus Pikalt tänavalt on varastatud jalgratas Classic. Kahju on 300 eurot.

 

12. aprillil varastati Tartus Vaksali tänava rattahoidikust jalgratas Trek. Kahju on 600 eurot.

 

Valgamaa

 

Kelmus

Politseisse pöördus Valgas elav 67-aastane naine, kes sai telefonikõne end Tele2 operaatorina esitlenud petturilt. Helistaja sõnul pidavat naise sideteenuse leping õigepea aeguma ning selle pikendamiseks paluti naise isikuandmeid. Naisele tundus kõne kahtlane ja ta katkestas selle. Kohe aga helistas naisele järgmine pettur, kes sedapuhku end juba pangatöötajana esitles. Tema kõneles kontol toimuvatest kahtlastest tehingutest ning tal paluti minna panka, oma raha kontolt välja võtta ja see siis automaati panna. Naine sõitis taksoga Tartusse, võttis pangatöötajate keelitamisest hoolimata oma raha välja ja viis automaati. Hiljem mõistis naine, et kelmide tabamisele kaasa aitamise asemel on ka petturite ohvriks langenud. Kahju on 11 000 eurot.  

 

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestati Kagu piiripunktides riiki sisenemine ühel Venemaa kodanikul, kuna vestluse käigus tuvastati, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalasele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

 

PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee


IDA PREFEKTUUR

 

Lääne-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

15. aprillil anti politseile teada, et Viru-Nigula vallas ründas 38-aastane mees enda elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

15. aprillil tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine ühel Iisraeli, Venemaa, Usbekistani, Jamaica ja Moldova kodanikel. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee

 

LÄÄNE PREFEKTUUR


Saaremaa

 

Kehaline väärkohtlemine

14. aprillil sai politsei teate, et Nasva alevikus eramu hoovil tekkis ühiselt alkoholi tarvitanud seltskonnas konflikt, mille käigus lõi 27-aastane mees tuttavat 22-aastast naist ja tekitas talle valu.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

 

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.