Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Sõrve poolsaarel muutuvad bussiliinid osaliselt nõudepõhiseks, aga sõiduplaan tihedamaks (2024-04-16 05:32:44)


Saaremaa Vallavalitsus koostöös Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi ning Saaremaa avaliku teenindamise lepingu vedajaga AS GoBus muudab alates 6. maist 2024 bussiliinid Saaremaal Sõrve poolsaarel osaliselt nõudepõhiseks. Muudatus loob võimaluse tihendada piirkonna sõiduplaane, et väljumised oleksid ühtlasema ning tihedama graafikuga. Eesmärk on pakkuda paremat teenust, mis arvestab senisest enam elanike liikumisvajadustega.

 

Abivallavanem Kaarel Tangu sõnul on huvipoolte, sealhulgas kogukonna, kaasamisel jõudnud vald koos ministeeriumiga seisukohale, et senine ühistranspordi toimimisloogika tuleb hajaasustuse piirkondades üle vaadata. Elanikele tuleb pakkuda paremaid alternatiivseid liikumisvõimalusi isikliku sõiduauto kasutamise kõrval. „Liikuvusreformi osana alustatakse pilootprojektiga esimesena Saaremaal ja Eestis just Sõrve poolsaarel, kuna selles piirkonnas ei ole alternatiivseid transpordivõimalusi. Torgu piirkonna elanikel puudub näiteks praegu võimalus kasutada ühistransporti õhtuti pärast kella kaheksat,“ kommenteeris Tang.

 

Pilootprojekti käigus jagatakse bussiliinide peatused regulaarpeatusteks ja nõudepeatusteks. Regulaarpeatused hakkavad Sõrve suunal olema Kuressaarest kuni Läätsani ning neis peatustes hakkavad bussid peatuma igal sõidul. Läätsa peatusest edasi on peatumine nõudepõhine ning ühistranspordi kasutamiseks ja bussi sisenemiseks tuleb peatumine eelnevalt tellida. Nõudepeatusest sisenemiseks tuleb teha tellimus, helistades dispetšerile. Seda saab teha iga päev ajavahemikus kell 8.00–19.00 hiljemalt pool tundi enne liini väljumist esimesest peatusest. Tulevikus on plaan arendada ka veebipõhine IT-lahendus tellimuste edastamiseks.

 

Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi ühistranspordiosakonna juhataja Andres Ruubase sõnul kestab projekt esialgsete plaanide kohaselt ühe aasta. „Aastaga on meil võimalik hinnata selle mudeli kasutatavust ning koostöös vallaga välja selgitada edasine laienemine Saaremaa teistesse piirkondadesse. Pilootprojekti rahastab ministeerium ning vallale erakorralist lisakulu ei kaasne,“ selgitas Ruubas.

 

Allikas: Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.