Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaagentuuri blogis: Satelliidid annavad olulist sisendit kvaliteetseks ilmaprognoosiks (2024-04-16 05:55:49)


Keskkonnaagentuuri üheks oluliseks ülesandeks on tagada inimestele kõrge kvaliteediga ja täpne ilmaprognoos ning varajased hoiatused. Selle tagamiseks on vaja võimalikult palju kvaliteetseid andmeid, kogu seiresüsteem koosneb erinevatest tehnoloogiatest, mis üksteist täiendavad. Tänases ilmainfo blogisarja postituses räägime lähemalt satelliidiandmetest ja nende olulisusest kvaliteetseks ilmaprognoosiks. Kui 1990-ndatel jõudsid esimesed satelliidipildid sünoptikute töölauale vaid kaks korda ööpäevas, siis täna on meil võimalus vaadata, kuidas ilm Euroopa kohal muutub iga viie minuti tagant. Kuhu edasi? Ka lähitulevikust lähemalt meie tänases blogis.

 

Tegu on Keskkonnaagentuuri teise postitusega ilmainfo sarjast. Möödunud nädalal avaldasime blogiloo äikese seirest. Veel on tulekul radarite, ilmamudelite ja sünoptiku igapäevatöö sisukad postitused.

 

Allikas: Keskkonnaagentuuri 16.04.2024 teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.